Defne Joy Foster Kimdir

Sihirli Annem isimli dizide canlandırdığı Eda karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Defne Joy Foster, 2 Eylül 1975’te Adana’da dünyaya geldi.
Defne Joy Foster Kimdir

Defne Joy Foster Biyografisi

Babası Amerikalı annesi Türk olan Defne Joy Foster, eğitimini İzmir’de tamamladı. Kariyerinin ilk adımlarını müzik kanallarında sunuculuk yaparak attı. Oyunculuğa ise ilk kez Ruhsar isimli komedi dizisi ile adım attı. 2008’de İlker Yasin Solmaz ile hayatını birleştirdi. Bu evlilikten bir çocuğu dünyaya geldi.

2000’de Dadı isimli dizide Defne karakterini canlandırdı. Hiç bilemediği bir dünyaya tesadüfler sonucu adım atan Melek isimli bir kadının yaşadıklarını anlatan dizinin başrollerinde Kenan Işık, Gülben Ergen, Haldun Dormen, Seray Sever ve Sinem Kobal yer aldı. Daha sonra ise Sihirli Annem isimli dizide Eda karakterini canlandırdı. Birbirlerine aşık olan peri Betüş ile fani Sadık evlenirler fakat Betüş’ün annesi ve kız kardeşi bu evliliğe onay vermediği için sürekli mutluluklarını bozmak için uğraşırlar. Dizinin başrollerinde ise İnci Türkay, Şahap Sayılgan, Nevra Serezli, Gül Onat ve Defne Joy Foster yer aldı. 2006’da yine bir fantastik çocuk dizisi olan Selena’da Pandora karakterini canlandırdı. Dizi, ailesinin kaybettikten sonra amcalarına sığınan üç kız kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Sinem Kobal, Gökhan Keser, Gizem Güven, Cansu Demirci ve Dilara Kurtulmuş yer aldı.

Televizyon programlarında sunuculuk da yapmış olan Defne Joy Foster, NTV’de yayınlanan ve geniş bir kitle tarafından sevilen Yeşil Ekran programını sundu. 2010’da Yok Böyle Dans isimli yarışmada yer aldı. Acun Ilıcalı’nın sunuculuğunu yaptığı yarışmada aynı zamanda Bedük, Azra Akın, Burcu Esmersoy gibi pek çok ünlü isim yer aldı. 2 Şubat 2011’de gazeteci yazar Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Halit Altan’ın evinde hayatını kaybetti. Adli tıp raporu ölüm nedeni olarak astım, alkol ve aldığı ilaçların reaksiyonun neden olduğunu belirtti.

Yer Aldığı Diziler ve Filmler

  • 1997-Ruhsar
  • 2000-Beyaz Yalanlar
  • 2000-Dadı
  • 2003-Sihirli Annem
  • 2006-Selena
  • 2007-Hayal ve Gerçek

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.