Dead to Me Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

İlk sezonu 3 Mayıs 2019'da Netflix'te yayınlanan Dead to Me dizisi, Netflix’in en iyi kara komedilerinden birisidir. Yavaş yavaş insanlara kendinden bahsettiren Dead to Me dizisi hakkında tüm merak ettiklerinizi bu içeriğimizde sizler için derliyoruz.
Dead to Me Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Dead to Me Dizisi Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

dead-to-me-dizisi,-netflix.gif

Primetime Emmy Bir Komedi Dizisinde En İyi Kadın Başrol Oyuncusu Ödülü adaylığı bulunan Dead to Me dizisi, Netflix’in orijinal yapımlarından birisidir. Gizem türü üzerine çok fazla içerik üreten ve insanların beğenisini kazanan Netflix, bu dizide gizem ve komediyi başarılı bir şekilde harmanlamıştır. Bu inceleme dizi içeriğimizde son zamanlarda keşfette sıkça karşınıza çıktığını bildiğimiz ve en iyi netflix dizileri arasında yer alan Dead to Me dizisi hakkında bilmeniz gerekenleri, neden izlemeniz gerektiğini, izleyici yorumları ve oyuncularını bir araya getiriyoruz. 


dead-to-me-dizisi.jpg

1. Liz Feldman tarafından oluşturulan bir Amerikan kara komedi web televizyon dizisi olan Dead to Me dizisi, her biri 10 bölümden oluşan 2 sezona sahiptir. 2019’da yayınlanan ilk sezonunun ardından asıl olarak 2. Sezonuyla yükselişe geçmiştir. 


dead-to-me-dizisi-hakkinda.jpg

2. Yazar masasında Kelly Hutchinson’ın da yer aldığı Dead to Me dizisinin yapımcı koltuğunda ise Will Ferrell, Adam McKay, Jessica Elbaum, Christie Smith, Abe Sylvia ve Christina Applegate gibi isimler yer alıyor. 2 Broke Girls ve One Big Happy dizileriyle tanınan Liz Feldman bu dizide de kendinden beklenenin karşılığını fazlasıyla vermiş diyebiliriz. 


dead-to-me-dizisi-hakkinda-bilgi.jpg

3. Dead To Me, Jen ve Judy isimli iki yakın arkadaşın yaşadığı kayıpları ve kederleri ile nasıl baş ettiğini anlatan trajikomik bir dizidir. Yakınlarını kaybedenlerin bir araya gelip hislerini paylaştığı bir yas grubu buluşmasıyla başlayan dizinin bölümleri ortalama 26-30 dakika sürmektedir. 


dead-to-me-dizisi-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari.jpg

4. Dizide, Judy sekiz hafta önce nişanlısını kaybettiğini, Jen ise yaklaşık 3 ay önce kocasının bir vurkaç vakası sonucu yaşamını yitirdiğini açıklar ve Jen ve Judy’nin arkadaşlıklarının temeli bu sayede atılır. Dört kadın yönetmen ve altı kadın senaristin eseri olan bu dizi, kadınlar arasındaki arkadaşlık, dostluk ve paylaşımın altını aşırı tatlı bir dille çiziyor. 


liz-feldman.jpg

5. Yas tutmayı ve acıyla başa çıkmayı hem keskin hem de alaycı şekliyle ele alan dizinin başrollerinde Christina Applegate, Linda Cardellini, James Marsden ve Sam McCarthy gibi başarılı isimler yer alıyor. Applegate'in Samantha Who? ve Cardellini'nin Freaks and Geeks isimli çok da uzun sürmeyen yapımlardan sonra onları tekrar ekranda görmek kesinlikle oldukça heyecan verici!


dead-to-me-dizisi-hakkinda-bilgi---izleyici-yorumlari-001.jpg

6. Dead to Me dizisini iyi yapan ve gerçekçi kılan unsurlardan birisi de dizinin yaratıcısı olan Liz Feldman’ın kendi deneyimlerinden ilham alarak bu diziyi ortaya koymuş olmasıdır. Aniden kaybetttiği kuzeni, anne olma süreci ve ilerleyen yaşı Dead to Me dizisine ilham veren unsurlardan olmuştur. Oldukça karanlık bir konuya sahip olsa da aynı zamanda güldürmeyi başaran bu diziyi mutlaka izlemelisiniz. 


Dead to Me Dizi Oyuncuları ve Karakterler

1. Jen - Christina Applegate

Married with Children, Samantha Who? ve Up All Night dizilerinden hatırladığımız başarılı oyuncu Christina Applegate, Dead to Me dizisinde kocasının ölümünün yasını hala atlatamamış, eşine vurup kaçan kişiyi bulamadığı için hala öfkesini dindirememiş olan Jen karakterine hayat veriyor. Emlakçılık yaparak hayatını kazanan Jen’in iki oğlu var. Oldukça agresif ve bencil bir karakter olduğunu söyleyebileceğimiz Jen, kalbi kırık bir duldur.

jen---christina-applegate.jpg

2. Judy - Linda Cardellini

Bloodline, Freaks and Geeks ve ER dizilerinden hatırladığımız Linda Cardellini, Dead to Me dizisinde yaşlı bakım merkezinde yaşlılara sanat dersi veren Judy karakterine hayat veriyor. Jen’e göre daha iyimser ve cana yakın bir karakter olan Judy, son dönemlerde ağır sorunlar yaşamış hüzünlü ve ilginç bir kadındır diyebiliriz. 

judy---linda-cardellini.jpg


Dead to Me Dizisi İzleyici Yorumları

1. ilk iki bölümü umut verici, potansiyeli yüksek olan bir netflix dizisi. başrollerinde gençliklerinde ortalığı aleve vermiş olan married with children dan christina applegate ve freaks and geeks ten linda cardellini var. olaylar eşini kaybeden emlakçı bir annenin, eşini kaybettikten sonra bir yardım terapi grubunda uçuk bir tip ile karşılaşmasıyla başlıyor. kısacası buralar değerlenir. bitirme editi: dizi güzel bir çırpıda bitiyor horny edit: linda çok seksi bir kadın


2. gençlik aşklarımdan christina applegate ve er'daki hemşire kızın başrolünde oynadığı 10 bölümlük çerezlik dizi. sabah kahvaltıda denk geldik şimdi bitirdik ilk sezonu. finali gayet tatmin edici oldu son zamanlarda izlediğimiz netflix dizilerinden farklı olarak.


3. netflix'in eh boş kalmayalaım, mayıs ayı için bir yapım sunalım fikri ile çıkmış dizi. kötü de değil iyi de değil. izlenir mi? izlenmeyecek gibi değil. ama izlenmezse de pek kayıp olmaz.hafif eğlenceli gibi, hafif dram gibi ama dizide bir olmamışlığı hissediyorsun. ihtimalle güzel konu, kötü kurgu ve oyunculuktan dolayı hissediyorsun bunu. öyle karakter gelişimiymiş, gizemlerin açıklanmasıymış gibi derin mevzular beklemeden, sit com olsa olacak tatta bir konu üzerine giden bir kadın hikayesi aslında. pozitif ayrımcılığı bununla yapabiliriz belki.


4. öncelikle imdb puanının 8.4 olduğunu yazalım. ciddi ciddi güzel bir dizi. 25'şer dakikalık bölümler. bir oturuşta izledim ve çok beğendim. çok heyecanlı bir yerde bitirdiler. bakalım 2. sezon neler olacak. ilk sezonda komedi tarafı az, dram tarafı daha ağır basıyordu. 2. sezonda tam tersi olacak ve aksiyon daha fazla olacak tahminim. konu olarak aslında daha önceden bir çok kez film ve dizilere uyarlanmış. adeta bir klişeye dönüşmüş hikayesi var. ancak psokopat tiplerin olduğu gerilim tarzı öyküler bunlar.


5. tamamen vakit kaybı size ilk 30 dakikada söylediği şeyi kalan 270 dakikada tekrar etmeye devam ediyor. evet oyunculuklar iyi özellikle christina applegate parlıyor ama son derece kötü bir senaryo hiç bir yere varamayan bir hikaye . eğer çok boş vaktiniz varsa seyredecek hiç bir şey bulamadıysanız bile bu dizi seyretmeyin.


6. ergenliğimin doruklarındayken ağzım açık izlediğim dünya saçması film the sweetest thing ile tanıyıp hayran olduğum kadının (bkz: christina applegate) yaş almış(!) halini izlediğim için bana keyif veren netflix dizisi. çok klişe bir hikaye, ilk 15 dakikada tüm olayı tahmin edebiliyorsunuz. bunun sebebi de bundan kaçınmamış olmaları. izleyiciyi şok eden sahneler yaratmak amacında olduklarını sanmıyorum.


7. dizinin meselesi karakterlerin geçtikleri süreçleri işlemek. her bir karakterin, ayrı ayrı iniş çıkışları, duyguları, ahlaki ikilemleri, insan olmalarının verdiği çirkinlikleri ile zaman zaman da güzellikleri seriliyor ortaya. bunu yaparken de ağır bir dram veya sanatsal bir durağanlık yerine popüler ve kolay izlenir bir seyir ortaya koymuşlar.


8. akıcı ve sürekleyici bir yapım olmuş dead to me. judy rolünü oynayan linda cardellini dizinin kalitesini daha üst seviyelere çıkarıyor. duygu yoğunluklarını da çok iyi yansıtmışlar ekip olarak. birinci sezonun sürpriz finaliyle ikinci sezonda çıtayı daha yükseğe çıkaracağı kesinleşmiştir.


9. gayet güzel dizi. christina applegate'in yaşlılığı da en az gençliği kadar aşık olunası. "palavra sıkıyor" demesine aşırı güldüm. umarım 2. sezonunda bildik netflix saçmalıklarına maruz kalmayız.


10. 2. sezonu birkaç gün sonra yayınlanacak dizi. ilk etap da iki kadın arasında geçen duygusal ve gerilimli olaylar silsilesi gibi düşündüm hatta fragmanında esas kahramanlardan birisi (linda cardellini) psikopat bir insan gibi lanse edilmiş. öylesine başladım çok büyük bir beklentim de yoktu açıkçası ama ikinci bölümden itibaren sardı zaten bölümler çok kısa 25-30 dakika arası. sıkmıyor içine çekiyor. dizinin son bölümünde az buçuk ikinci sezon da ne yaşanacağına dair ipucu vermiş ve öyle bırakmışlar yani havada kalan bir dizi değil. fakat ilerleyen bölümlerde ister misin bu ikisi birbirine aşık olsun demedim değil hani şapşallıkları çok hoştu.

Önerilen İçerik: Fleabag Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.