DC Filmleri İzleme Sırası - En İyi 11 DC Filmi Önerisi 2024

Bu içeriğimizde en iyi DC filmlerini ve hangi sırayla izlenmesi gerektiğini sizlere sunuyoruz. İşte en iyi DC evreni filmleri öneri listesi...
DC Filmleri İzleme Sırası - En İyi 11 DC Filmi Önerisi 2024

DC Comics Filmleri İzleme Sırası

Amerika kökenli çizgi roman yayını DC Comics'in en iyi filmlerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Listemizde en az Marvel filmleri kadar izlenen en güzel DC evreni filmleri yer alıyor. İçeriğimizdeki filmler yayınlanma sıralarına göre listelenmiş olup aynı zamanda DC filmleri izleme sırasını da oluşturmaktadır.

İşte en iyi 11 DC Comics filmi öneri listesi...

1. The Batman

DC Filmleri

Yeni nesil Batman'a geçiş filmi olan 2022 yapımı The Batman filmin başrolünde genç aktör Robert Pattinson yer alıyor. Filmde Gotham city sokaklarında karanlığı aydınlatan Batman bir seri katil olan sadist ruhlu Riddler'in peşine düşüyor.

TürAksiyonGerilimPolisiye
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularRobert
Pattinson
Zoë
Kravitz
Paul
Dano

2. The Suicide Squad (İntihar Timi)

DC Filmleri

DC Comics filmleri izlenme sırasının onuncu ve son filmi olan Suicide Squad 2’nin yayın tarihi 4 Ağustos 2021'dir. Suicide Squad: Gerçek Kötüler (2016) filminin ardından çekilmesi karar alınan ancak devam filmi olmayacağı bildirilen bir yapımdır. Filmin konusu ise, Task Force X üzerinden tutuklu hükümlüler, siyasi amaç barındıran ve deney merkezi olan Jotunheim adlı Nazi Hapishanesi ve laboratuvarını yok etmek için Güney Amerika’nın Corto Malta adası olan Maltese’ye ceza hafifletmek karşılığında göreve gönderilirler, başlarından geçen olaylar bir hayli ilginçtir.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJames
Gunn
OyuncularMargot
Robbie
Viola
Davis
Joel
Kinnaman

3. Wonder Woman 1984

DC Filmleri

Filmin ilk yayın tarihi 2 Ekim 2020’de Meksika’da gerçekleşmiştir, virüs salgını sebebi ile kalan ülkelere dağıtımı 25 Aralık 2020 olarak gösterilmiştir. DC Comics filmlerinin izleme sırasının dokuzuncu filmi olan Wonder Women 1984’ün konusu ise isminden anlayacağımız üzere 1980’li yılların ortasında geçiyor, Prenses Diana namı değer Wonder Women iki düşmanla karşı karşıya kalır. Başından geçen olaylar yüzünden kötü biri haline gelen Cheetah ve parası sayesinde kaytarılan Max Lord ile mücadele eden Diana’nın hayatı Steve Trevor’un ilginç bir şekilde hayata dönmesinin ardından iyice karışacaktır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPatty
Jenkins
OyuncularGal
Gadot
Chris
Pine
Kristen
Wiig

4. Birds of Prey (Yırtıcı Kuşlar)

DC Filmleri

Film dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü daha bu kadar artmamışken 7 Şubat 2020 tarihinde Türkiye’de gösterime girmiştir. Bilet gişesi 201,8 milyon Dolar olan ve DC Comics filmlerinin sekizinci sırasında yer alan filmin konusu ise, Gotham’ın kötü karakteri Roman Sionis ve sadık yardımcısı Zsasz’ın genç bir kızı elde etme istemesinin ardından şehir büyük bir kaosa sürüklenir, olayları duyan Harley, Huntress, Renee Montoya ve Black Canary’nin yolları kesişir, ekip haline gelen karakterler genç kızı kurtarmak ve Roman’ın üstesinden gelmek için birlikte iş yaparlar.

TürAksiyonMacera
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCathy
Yan
OyuncularMargot
Robbie
Mary
Elizabeth
Winstead
Jurnee
Smollett
-Bell

5. Shazam!

DC Filmleri

15 Mart 2019 tarihinde Toronto’da gösterime giren filmin bilet gişesi tam 366 milyon Dolar’dır. DC Comics filmlerinin izlenme sırasının yedinci ayağı olan ve yaratılışı 1939 yılına dayanan Shazam’ın filminin konusu ise şu şekilde; Billy Batson’un istemeden kullandığı Shazam kelimesinden sonra mitolojik bir karakter Herkül’ün gücünü, Zeus’un göz alıcılığını, Merkür’ün hızını, Aşil’in yüreğini ve Süleyman’ın bilgeliğini verir. Günlük hayatında bir çocuk olan Billy bu olaylardan önce gerçek annesini arayan biriyken süper güçler elde ettikten sonra suçlularla mücadele eden bir kahramana dönüşür.

TürAksiyonFantastik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid F.
Sandberg
OyuncularZachary
Levi
Asher
Angel
Mark
Strong

6. Aquaman

DC Filmleri

DC Comics’in aynı adlı karakterinden oluşturulan film 28 Aralık 2018 tarihinde Türkiye’de gösterime girmiştir, prodüksiyonun çekim bütçesi 200 milyon Dolarken bilet gişesi 1,148 milyar Dolar’dır. DC Comics filmleri izleme sırasının altıncı yapımı olan süper kahraman filminin konusu ise Atlantis’in kraliçesi belirli sebeplerden dolayı Atlantis’ten kaçmaya çalışır, kaçarken olumsuz olaylar sonucu karaya vuran kraliçe Tom adlı karakterin onu kurtarmasıyla insan ilişkilerini başlatmış olur, bu aşktan doğan Arthur Curry, Atlantis krallığının resmi taht varisi olduğunu öğrenmiştir, Aquaman yarı kardeşi olan Orm ile mücadele ederek halkının başına geçmeye çalışır.

TürAksiyonFantastik
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJames
Wan
OyuncularJason
Momoa
Amber
Heard
Willem
Dafoe

7. Justice League (Adalet Birliği)

DC Filmleri

Yapım 15 Kasım 2017 tarihinde İsveç’te gösterime girip tüm ülkelere dağıtılmaya başlanmıştır. 300 milyon Dolar bütçe ile çekilen film 657,9 milyon Dolar gişe elde etmiştir. DC Comics izlenme sırasının beşinci ayağı olan Justice Lueague’nin konusu ise Supermen’in acıklı ölümü sonrası Dünya yas tutarken, süper kahramanların devrinin bitip bitmediği hakkında tartışmalar döner, Bruce Wayne (Batman) ve Prenses Diana suçlularla mücadele etmeye devam ederken, Steppenwolf adlı dünyanın sonunu getirmek isteyen ve kendisine ordu kuran kötü karakteri durdurmak için bir ekip kurmaya karar verirler.

TürAksiyonBilimkurgu
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularBen
Affleck
Henry
Cavill
Gal
Gadot

8. Wonder Woman (Mucize Kadın)

DC Filmleri

Film ilk olarak 15 Mayıs 2017 tarihinde Şanghay’da gösterime girip dünya ülkelerinde dağıtılmıştır. Wonder Woman filminin ilgi çeken kısmı 821,8 milyon Dolar bilet gişesi yapmasıdır. DC filmlerinin izleme sırası olarak dördüncü sırada yer alan yapımın konusu ise başrol karakterimiz Diana Themyscira adasında üstün eğitimlere tabi tutulmuş olan rakipsiz bir savaşçıdır. Bir gün savaş uçağının düşmesiyle birlikte yarı tanrıça olan Diana uçağın pilotunu kurtarır, pilot dünyanın savaş halinde olduğunu anlatınca Diana savaşı durdurmak amacıyla Amazon diyarını terk ederek insanların yaşadığı dünyaya gelir ve savaşa engel olmaya çalışır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenPatty
Jenkins
OyuncularGal
Gadot
Chris
Pine
Connie
Nielsen

9. Suicide Squad (Gerçek Kötüler)

DC Filmleri

12 Ağustos 2016 tarihinde Türkiye üzerinde gösterime giren Suicide Squad: Gerçek Kötüler filmi kronolojik ve izleme sıralamasının üçüncü filmidir. Daha sonra asıl hikayeye bağlanılması düşünülen film serisinin ilki olan Suicide Squad hapishanede bulunan süper güçlere sahip kötü adamların devletin verdiği emir ile toplanarak gizemini koruyan bir suç çetesini yok etme amaçlı göreve gönderilmesinin etrafında döner. DC evreninin gerçek kötüsü Joker'in en iyi filmleri içeriğimize linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TürAksiyonFantastik
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDavid
Ayer
OyuncularMargot
Robbie
Will
Smith
Jared
Leto

10. Batman v Superman Dawn of Justice (Adaletin Şafağı)

DC Filmleri

25 Mart 2016 yılında Türkiye’de gösterime giren film izleyiciler tarafından çok beğenilmiş DC Comics’in izlenme sırasına göre ikinci Filmidir. Man of Stell filminden sonra yıkık dökük olan şehir sonucu Bruce Wayne, Superman karakterini kötü görmektedir. Superman’i ve verdiği zararı düzeltmek için Gotham’dan Metropolis’e gelen Bruce Wayne ve Superman’in yaşadıkları aksiyon dolu olayları izliyoruz. Batman karakterini severler için özel hazırladğımız en iyi Batman filmleri içeriğine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TürAksiyonFantastikMacera
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenZack
Snyder
OyuncularBen
Affleck
Henry
Cavill
Jesse
Eisenberg

11. Man of Stell (Çelik Adam)

DC Filmleri

DC evreninin izleme sırasının ilk filmi Man of Steel 21 Haziran 2013 yılında Türkiye’de gösterime girdi. Film Clark Kent rolünde Henry Cavill’in oyunu ile Superman karakterinin nasıl ortaya çıktığını anlatıyor. Clark nasıl ortaya çıktığını bilmediği birtakım süper güçlerle karşılaşır, bindiği okul servisinin kaza yapması sonucu yaralı çocukları o güçlerle kurtaran Clark’ın hikayesi orada başlar. Bu filmde ortaya çıktıktan sonra çok zaman geçmeden kendine düşman edinen Superman karakterinin General Zod ile mücadelesini izliyoruz. Dc yapımı en iyi filmler listesinde animasyon tarzı Superman filmlerine göz atabilirsiniz.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenZack
Snyder
OyuncularHenry
Cavill
Amy
Adams
Michael
Shannon

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum