Davide Calabria Kimdir

Davide Calabria, 6 Aralık 1996’da İtalya’nın Brescia kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyuna yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Davide Calabria Kimdir

Davide Calabria Biyografisi

Davide Calabria’nın Kulüp Kariyeri

Davide Calabria, futbol kariyerine ilk olarak 5 yaşında doğduğu kentin yerel takımı olan Virtus Adrense’de başladı. Bir dönem burada kendisini geliştiren genç futbolcu, oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çekti ve İtalya’nın güçlü ekiplerinden birisi olan Milan’a transfer edildi.

Çok küçük yaşlarda dahil olduğu Milan’ın alt yapısında, güzel işler başaran Davide Calabria, 2015 yılına kadar neredeyse alt yapının her kademesinde görev aldı. 2014-2015 sezonu öncesinde dönemin teknik direktörü tarafından As takıma yükseltildi.

Henüz 18 yaşında As takımda görev almaya başlayan Davide Calabria, ilk zamanlar sadece antrenmanlara katılırken sezon içiresinde Seri A’da bir kez forma giyme fırsatını yakaladı. Bu sayede profesyonel anlamda ilk maçına çıkan Davide Calabria, 2015-2016 sezonuna da Milan forması altında girdi ve ilk yarı itibarıyla takımla beraber 6 kez forma giydi.

Davide Calabria’nın Milli Takım Kariyeri

Davide Calabria, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında İtalya U-17 takımında giydi ve burada 9 maçta sahne aldı. Aynı yıl içeresinde U-18’de forma giyen genç futbolcu, bir sene sonrasında ise İtalya U-19’da görev aldı. Merdiven basamaklarını hızlı şekilde geçen Davide Calabria, 2015 yılında ilk olarak İtalya U-20 ve U-21 takımlarından davet aldı. Kariyeri boyunca genç takımlarda 25 maça çıkarken 1 kez de gol sevinci yaşadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.