David Cameron Kimdir

İngiltere’nin 55. Başbakanı David Cameron, 9 Ekim 1966 tarihinde Londra Berkshire bölgesinde doğdu.
David Cameron Kimdir

David Cameron’nun Biyografisi

İlk eğitimini Eton Koleji'nde görmeye başlayan Cameron, ortaöğrenimini tamamladıktan sonra Oxford Üniversitesi'nde Felsefe, Politika ve Ekonomi alanında eğitim aldı.

 

Siyasi Kariyeri

Üniversiteden mezun olduktan sonra Muhafazakar Parti'nin üyeliğinde yer aldı ve araştırma görevlisi oldu. 2001 yılında ise İngiltere’de yapılan seçimlerde partisinin Witney Bölgesi’nden milletvekili seçildi.

2 sene sonra oluşturulan gölge hükümette Eğitim Bakanı oldu. Aynı yıl içerisinde Muhafazakar Parti Genel Başkan Yardımcısı seçildi. 2005 yılında bulunduğu bakanlık görevine bir kez daha getirildi.

david cameron

2005 yılının sonlarında partinin liderliğine getirildi ve ülkenin bir numaralı muhalefet lideri oldu. 5 yıl boyunca ülkenin muhalefetinde yer alan Cameron, 2010 yılında yapılan seçimlerde partisinin 307 milletvekiliyle alması sonucunda birinci olarak hükümet kurma görevini üstlendi. 11 Mayıs 2010 yılında Kraliçe II. Elizabeth'den başbakanlık görevini aldı. Bu sayede İngiltere’nin en genç başbakan unvanını ele geçirdi.

David Cameron, 2015 yılında bir kez daha başbakanlık koltuğuna oturdu. Cemeron, 2016 Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği referandumu sonrası 13 Temmuz 2016 tarihinde parti başkanlığından ve başbakanlıktan istifa etti.

 

Özel Hayatı

David Cameron, 1996 yılında Samantha Cameron ile evlendi ve iki kız ve bir erkek çocuğu oldu. Bir çocuğu ise sakat doğdu. 6 yaşındayken de vefat etti.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.