David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam Konusu ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Netflix’in son zamanlarda çıkardığı en kaliteli belgesellerden birisi olan David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam hakkında detaylı bir inceleme yaptık. İşte detaylar...
David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam Konusu ve Hakkında Bilinmesi Gerekenler

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam Belgeseli

Biyografi ve belgesel olan David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam yapımı Netflix’te çıkan yeni içeriklerden birisidir. Son zamanlarda daha sık bir şekilde belgesel sunan Netflix, bu yapımıyla birlikte bu tarz içeriklere devam edeceğini göstermiş oldu. Belgeselleri sevenlerin kesinlikle izlemesi gerektiğini düşündüğümüz David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam yapımını inceledik. Sizin için hazırladığımız bu inceleme film içeriğimizde David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam hakkında bilinmesi gerekenleri, konusunu, oyuncu kadrosunu ve izleyici yorumlarını derledik.


David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam Hakkında Bilinmesi Gerekenler

1. Yapım 4 Ekim 2020 tarihinde Netflix izleyicilerinin karşısına çıkmıştır. Toplam 1 saat 23 dakika uzunlukta olan David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam belgeseli bu süre içerisinde kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam yayın tarihi


2. Film diğer belgeseller gibi yaşadığımız yere farklı bir bakış açısıyla baktıracağı için yeni bir şeyler öğrenmeniz ve gelecek hakkında düşünmeniz için güzel bir yapımdır.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam


3. Belgeselin yönetmenliğini Alastair Fothergill, Jonathan Hughes ve Our Planet yapımından da bildiğimiz Keith Scholey yapmıştır. Belgeselin üretimini ise Colin Butfield, Jon Clay, Alastair Fothergill, Daniel Huertas, Jonathan Hughes, Ilaira Mallalieu ve Keith Scholey isimleri yapmıştır.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam yönetmeni


4. Belgeseldeki tek oyuncumuz ise bir biyolog olan David Attenborough’dur. David Attenborough aynı zamanda oldukça kaliteli belgeseller yapmıştır. Kendisini Planet Earth, Kutuplar Atlası ve Blue Planet II yapımlarından bilmekteyiz.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam oyuncular


5. Film bir belgesel yayıncısı olan David Attenborough’un geçmişten günümüze tabiat alanlarının kaybının yasını tutmasını ve gelecek için insanlara bir vizyon sunmak üzere kendi hayatını ve Dünya’nın evrensel tarihini anlatmasını konu almaktadır.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam konusu


6. İnsanlık tarımı bulduğundan beri yavaş yavaş doğayla birlikte yaşamak yerine kendi yaşam alanını oluşturmaktadır. Bu Sanayi devrimiyle birlikte inanılmaz seviyelere gelmiştir. Bu yapımda insanların tarihini ve gelecek için neler yapılması gerektiğini sunan bir belgesel yayıncısını izlemekteyiz.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam tarih


7. Güzel anlatım biçimi ve insanları düşünmeye sürükleyecek olaylara sahip olan David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam yapımı IMDb üzerinden aldığı 9,1’lik puanla kesinlikle zaman ayrılması gereken bir yapım olmayı başarmıştır.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam imdb


8. Ayrıca David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam yapımı insanlar üzerinde bıraktığı etki sayesinde izleyicileri tarafından da çok sevilen ve paylaşılan bir yapım olmuştur.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam izleyici


David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam Belgeseli Hakkında İzleyici Yorumları

👤 Sesine kurban olduğumuz David Attenborough'un yalnızca vahşi yaşamı değil, bu sefer kendisini de anlattığı muazzam bir belgesel. Kendisini anlatıyor dememe kanmayın. Kendisini anlatırken bile hakkında konuşmaya doyamadığı vahşi yaşamı, yine bizlerle paylaşıyor. 1950'li yıllarda başladığı vahşi doğayı keşfetme macerası, belgeselin sonlarına doğru çok acı bir gerçeği suratımıza çarpıyor. Kendi ağzından, 50'li yıllarda insan eli değmemiş uçsuz bucaksız ormanlara, savanlara ve diğer pek çok vahşi yaşam alanına denk geldiğini duyuyoruz. Fakat 2020 yılı itibarıyla, yine aynı ağızdan şunlar dökülüyor: "insan elinin değmediği tek bir yer bile kalmadı". O*** K.

👤 David Attenborough’nun bizzat kendi hazırladığı, belki en güzel olmayan ama kesinlikle en vurucu olan belgeseli. H*** N.

👤 Tek kelimeyle muazzam. Söylenecek çok bir şey yok, herkesin izleyip sebep olduğumuz ve bu kafayla devam edersek daha da olacağımız yıkımı görmesi gerekiyor. Volkanların milyon yılda çıkarıp felakete sebep olduğu karbondioksiti, kömür ve petrol yakarak 200 yıllık bir sürede çıkarmak gerçekten muazzam bir başarı. K*** N.

👤 Geride bıraktığı sülalesine bir ömür yetecek kadar parası olan bir insan 93 yaşında kalkmış hâlâ süper güç şirketlerin karşısına dikiliyor. Belgeselde söylediği en acı gerçek, bugüne kadar dünya üzerinde 5 kitlesel yok oluş gerçekleşmiş. Şu an altıncı kitlesel yok oluşu gerçekleştiren insan türü hiçbir şekilde bunu umursamıyor. Ne kadar zararlı ya da tehlikeli olursa olsun para ve güç kazandıran şeyler dünyada her zaman en önemlisi oldu bizim tür için son birkaç yüz yıldır. K*** B.

👤 Tabiata verdiğimiz hasarın bu hızla devam ettiği varsayılırsa 2100'de bizi bir kitlesel yok oluş tehlikesi bekliyor. Torunlarımıza yaşanamaz bir dünya bırakarak ölmüş olacağız. Okyanusların, savanların, yağmur ormanlarının, buzulların, çayırların sonu gelip doğanın ritmi bozulmasından doğayı reddeden insanoğlu aslında ona ne kadar ihtiyacı olduğunu anlayamamış ne yazık ki. E*** C.

👤 Hep sosyal medyada ''insan bu dünyanın kanseridir'' cümlesine denk gelir fakat bir türlü kabullenemezdim, kabul etmek istemezdim. Fakat bu belgeseli izledikten sonra artık gerçekten dünyamızın kanseri olduğumuzu kabul ettim. M*** A.

👤 Dünya üzerinde her bireyin izlemesi ve özümsemesi gereken belgeseldir. Para için, güç için nasıl yeryüzünün içine ettiğimizi tane tane anlatıp neden dönülmez eşiği aşmadan durmamız gerektiğini özetliyor. Keşke bir işe yarasa ama maalesef dünya üzerinde her şey maliyet ve net kâr hesaplamaları üzerinden dönüyor. Doğa ana kimsenin umurunda değil. H*** M.

👤 Biyoçeşitliliğinin giderek azalmakta olduğunu ve bunun doğal olarak sonumuzu getireceğini anlatan, bizzat David Attenborough’un sunduğu 2020 yapımı bir belgesel filmdir. Görseller, çekimler vs tabi ki çok çok iyi ancak belgesel içindeki melankolik ama tam da melankolik olmayan atmosfer insanı biraz iki arada bir derede bırakıyor. Mesela Çernobil düz melankoli. Üzülüyorsun durum bu, hatalar bu, sonuç da bu diyorsun. A******* O.


David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam Oyuncusu ve Analizi

Biyografi ve belgeselin iç içe olduğu nadir yapımlardan birisi olan David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam’da yer alan oyuncuyu sizin için inceledik. İşte sizin için hazırladığımız David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam belgeselinin oyuncusu ve analizi.


David Attenborough - Kendisi

David Attenborough 8 Mayıs 1926 yılında doğmuş bir İngiliz yayıncı ve natüralisttir. Kendisi doğa tarihi programlarının yüzü ve sesi olarak kariyerine 50 yıldan uzun bir süredir devam etti. Kendisi BBC Doğal Tarihi Birimi ile yapmış olduğu gezegen üzerindeki tüm yaşamı kapsamlı bir araştırmasıyla ve dokuz Life serisinin yazılıp sunulması ile bilinir. Kendisi bu unvanı umursamasa bile İngiltere’de yaygın olarak milli hazine olarak kabul edilmektedir. Belgeselde David Attenborough kendi hayatını ve Dünya tarihini anlatan kişidir.

David Attenborough Gezegenimizden Bir Yaşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.