Daryl Janmaat Kimdir

Daryl Janmaat, 22 Temmuz 1989’da Hollanda’nın Leidschendam kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Hollanda Milli Takımı’nda defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Daryl Janmaat Kimdir

Darly Janmaat Biyografisi

Darly Janmaat'ın Kulüp Kariyeri

Daryl Janmaat, futbol kariyerine ilk olarak 1995 yılında Feyenoord'un alt yapısında başladı. 6 yaşından itibaren yer aldığı takımda, 2007 yılına kadar mücadele verdi. Bu süre içerisinde kendisini geliştirme fırsatını buldu. 2007 yılında ise ADO Den Haag’a transfer olan Daryl Janmaat, bu sayede profesyonel kariyerini başlatan sözleşmeye imza attı. Bir sezon formasını giydiği ADO Den Haag takımında 25 maça çıkıp 2 gol attı.

daryl janmaat heerenveen

Sezon sonunda Hollanda Ligi'nin köklü ekiplerinden Heerenveen'e bonservissiz şekilde transfer oldu. İlk sezonunda Heerenveen ile 11 maçta forma giydi ve bu sezon içerisinde kariyerinde bir ilki geçrkleştirerek Avrupa karşılaşmasında mücadele verdi. Bir sonraki sezonda performansını önemli derecede arttıran başarılı futbolcu, 32 maça çıkıp 1 gol atma başarısı gösterdi. 2011-2012 sezonu sonuna kadar Heerenveen forması altında 85 maçta sahne alıp 7 kez fileleri havalandırdı. 

daryl janmaat feyenoord

2012-2013 sezonu öncesinde Darly Janmaat ile bu sefer Feyenoord kulübü ilgilendiğini duyurdu. Yapılan görüşmeler neticesinde iki taraf karşılıklı anlaşmaya vardı ve Darly Janmaat, yeni takımı ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Feyenoord ile ilk sezonunda 39 maça çıkıp 3 gol atan tecrübeli futbolcu, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez sahne aldı ve 2 maça çıktı. 2013-2014 sezonunda da aynı performansını devam ettirdi ve 35 maçta 2 kez gol sevinci yaşadı. 

2014-2015 sezonuna gelindiğinde ise yolunu İngiltere çevirip, 6 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Newcastle United'a transfer oldu. Kendisinden beklenen performansı ilk sezonda gösteren Darly Janmaat, 40 maçta forma giyme başarısı gösterdi. Bu sayede takımın değişilmez bu futbolcuları arasında yer aldı. Daryla Janmaat, 2015-2016 sezonuna da Newcastle United forması altında giriş yaptı.

Daryl Janmaat’ın Milli Takım Kariyeri

Daryl Janmaat, milli takım formasını ilk kez 2009 yılında Hollanda U-20 takımında giydi ve burada 4 maça çıktı. Aynı yıl içerisinde Hollanda U-21'e çıkartılan başarılı futbolcu, U-21 forması altında ise 11 maçta görev aldı. 2 sene milli takımlar seviyesinde forma elde edemedi ancak 2012 yılında Hollanda A Milli Takımı’na davet edildi. A Milli formayı 2015 yılı itibarıyla sırtında taşıyan futbolcu, 27 kez forma giyme fırsatını yakaladı.

Daryl Janmaat’ın Başarıları                                                                                                   

Heerenveen

Hollanda KNVB Kupası: 2008-09

Milli Takım

Hollanda

FIFA Dünya Kupası Üçüncülük: 2014 

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.