Daniel Caligiuri Kimdir

Daniel Caligiuri, 15 Ocak 1988’de Almanya’nın Villingen-Schwenningen kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Daniel Caligiuri Kimdir

Daniel Caligiuri Biyografisi

Daniel Caligiuri’nin Kulüp Kariyeri

Daniel Caligiuri, BSV 07 Schwenningen takımının alt yapısında futbola başladı ve burada bir dönem futbol oynadıktan sonra 2001 yılında Zimmern ve 2005 yılında Freiburg takımlarının alt yapısında görev aldı. Alt yapı kategorilerinde yer aldığı süre içerisinde teknik ekibin dikkatini üzerine çekti ve 2009 sezonunun başında as takıma yükseltildi.

daniel caligiuri freiburg

2009-2010 sezonunda kariyerinin ilk profesyonel karşılaşmasına çıktı ve toplamda 16 maçta sahne aldı. Sonraki üç sezonda da Freiburg’da forma giyen Daniel Caligiuri, 93 maçta sahne alıp 11 kez fileleri havalandırdı.

daniel caligiuri wolfsburg

2013 yılına kadar burada mücadele eden tecrübeli futbolcu, sezon sonunda 4,5 Milyon Euro karşılığında Wolfsburg’a transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile 27 maça çıkıp 1 gol atarken, bir sonraki sezonunda 45 maça çıkıp Almanya DFB Kupası’nı takımı ile kazanma başarısı gösterdi. Daniel Caligiuri, 2015-2016 sezonuna da Wolfsburg forması altında girdi ve sezonun başında Almanya Süper Kupası’nı kazandı. Kariyeri boyunca 52 maça çıkıp 8 gol attı.

Daniel Caligiuri’nin Başarıları

Wolfsburg

Almanya DFB Kupası: 2014-15

Almanya DFL Süper Kupası: 2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.