Dambıl Setleri ve Fiyatları Nelerdir?

Dambıl çeşitleri nelerdir? Dambıl setleri almak mantıklı mı? Evde kullanılacak dambıl çeşitleri nelerdir? Dambıl fiyatları ve çeşitleri hakkında merak edilenleri derlediğimiz haberimiz sizlerle...
Dambıl Setleri ve Fiyatları Nelerdir?

Dambıl Çeşitleri

Dambıllar, ergonomik yapılarıyla her yerde rahatça kullanılabilen ve diğer aletlerde çalıştırılamayan kasları çalıştırabilen işlevsel aletlerdir. Vücut geliştirme sporu içinde son derece önemli yere sahip olan dambıllar, ihtiyaçlara göre çeşitli şekillerde bulunabiliyor.

Pazarlama stratejileri gereği firmalar piyasaya farklı soluk getirme çabası içinde birbirleriyle yarışıyorlar. Eskiden kullanılan döküm dambıllar, şimdi çok farklı renklerde ve şekillerde üretiliyor. Bu kadar çeşidin içinde, seçim yapmakta zorlanan kişileri görmek normaldir. Tercih aşamasında hoşa giden dambılların alması faydalı olacaktır. Beğenmediği ancak tavsiye üzerine aldığı ağırlık setini kömürlükte ya da bir kıyıda toz bağlaması için bırakmaktansa beğendiğini alıp uzun süre kullanması akıllıca olacaktır.

dambıl çeşitleri

Dambıllar, ilk zamanlarda sadece demirden üretilirdi. Gülleye benzeyen şekilleriyle eski vücut geliştirmecilerin fotoğraflarında mutlaka yer alırlardı. Sonra teknoloji gelişti, pazar büyüdü ve rekabet kızıştı. Firmalar nasıl daha fazla satış yapılır diye düşünürken, dambıl yapımında farklı malzemeler kullanmaya başladılar. Demir dambıllar bir süre sonra ısı ve nem etkisiyle küflenmeye başlıyordu. Küflü demir yaralanmalarda ya da yaralı kullanımda mikrop bulaşmasına sebep olabileceği gibi kullanan kişilerde koku ve pis bir görüntü bırakıyordu. Bunu önlemek için krom alaşımlar kullanıldı. Maliyeti de düşünen firmalar plastik kaplama, vinyl kaplama ve daha nice değişik üretim teknikleri kullanılarak çeşitli dambıl tasarımları ile piyasayı çeşitlendirerek kullanıcılara farklı alternatifler sunar hale geldi.

dambil-cubugu.jpg


Hangi Dambılı Almalıyım?

Alınacak dambıl seçimi yapılırken öncelikle ne için kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Kilo vermek ve sıkılaşmak için ise farklı, kas ve hacim kazanmak için ise farklı seçim yapmanız doğru olacaktır. Kilo vermek isteyen kişiler için ağırlığın arttırılıp, azaltılabildiği dambıl seti almak pek mantıklı değildir. Onun yerine belli ağırlıklara sahip 2 veya 3 çift dambıl alması daha mantıklı olacaktır. Bu dambıllar ile yapılacak hareketler sıkılaşmanızı ve yağların yakılmasını sağlayacaktır.

Kas hacmi artırılmak isteniyorsa mutlaka sökülüp takılan dambılları tercih etmelidir. Bu dambılları alırken mutlaka dökme demir ya da alaşımlı metaller tercih edilmelidir. Beton ya da kum vs. karıştırılan dambılların seçilmesi durumunda bir zaman sonra etrafındaki kaplama zarar görecektir. Ayrıca çimento, demirden hafif olduğu için bu dambılların boyu da büyük olmakta ve fazla yer kaplamaktadır. Dökme demir malzeme hem dayanıklıdır hem de kutu içinde set olarak satıldığı için avantajlı olacaktır.

Sabit ağırlıklı dambılların üzerinde kullanılan kaplama malzemeleri önemli olan diğer faktördür. Bazı firmalar kauçuk kaplama tercih ederken bazıları kadifemsi dokusuyla ele güzel his veren dambıllar üretmektedirler. Tasarım anlamında genelde birbirine benzeyen modeller bulunuyor olsa da estetik açıdan öne çıkan markalar ve tasarımlar yapılmakta ve özellikle kadınların dikkatini çekmektedir. Ev kullanıcıları için dışı kauçuk ya da plastik kaplı olanlar mantıklı tercih olacaktır.

kol-kasi.Jpeg


Dambıl Setleri Ve Fiyatları

Farklı markaların, farklı modellerini inceleyeceğimiz bu başlıkta, en çok tercih edilen modellere listenin üst sıralarında, daha az tercih edilenlere ise alt sıralarında yer vereceğiz. Buna ek olarak öncelikle kas geliştirme yapacaklar için olan sökülüp takılan modelleri, ardından form tutma ve sıkılaşma amaçlı sabit ağırlıklı modelleri başlık altında inceleyeceğiz. İşte dambıl setleri ve fiyatları;


Sökülüp Takılabilir Dambıllar

1. Delta 40 Kg Vinyl Set

Ev kullanımı için tasarlanan ve vinyl kaplaması ile daha az ses çıkarak dambıl seti toplamda 40 kg. ağırlığa sahip. Setin içinde iki adet içi metal dışı plastik kaplama bar ve 4 adet sıkıştırma vidası yer alıyor. Ağırlık plakalarına baktığımızda 4 adet 5 kg, 4 adet 3 kg ve 4 adet 1.5 kg ağırlığa sahip olduğunu görüyoruz. Barların ağırlığını da ekleyince set olarak toplamda 40 kg lık dambıl setine sahip oluyorsunuz. Delta 40 kg vinyl dambıl seti fiyatı 80 TL.

delta-vinyl-dambil.jpg


2. Delta 20 Kg Döküm Çantalı Set

Delta üretimi olan bu set döküm demirden imal edilen ve spor salonlarındaki gibi siyah ağırlık plakalarına sahip settir. Taşıma çantasıyla birlikte geliyor olması istediğiniz yere kolayca taşımanıza olanak sağlamaktadır. İki adet krom kaplama, içi dolu bar ve 4 adet yıldız sıkıştırma vidası mevcuttur. Setin içinde 4 adet 2.5 kg ve 4 adet 1.25 kg ağırlığa sahip dökme demir, yuvarlak ağırlık plakaları vardır. Dökme demir olması ses çıkarmasına neden olsa da sağlamlık bakımından vinyl setlere göre avantaj sağlamaktadır. Delta 20 kg çantalı dambıl set fiyatı 110 TL.

delta-dokum-dambil-set.jpg


3. Delta 20 Kg Parlak Gri Döküm Çantalı Set

Delta üretimi olan ve özel taşıma çantasıyla gelen setin içinde iki adet krom bar ve 4 adet yıldız sıkıştırma vidası çıkmaktadır. Yukarıdaki üründen farklı olarak krom barların tutma kısımları plastik ile kaplanmış ve konforu artırılmıştır. Ağırlık plakaları siyah yerine parlak gri renge sahiptir. Bu özelliği ile kullandıkça boya atma ve elleri boyama sorunu önlenmiştir. Setin içinde 4 adet 2 kg ve 8 adet 1 kg ağırlığa sahip dairesel şekilli döküm plakalar yer almaktadır. Delta 20 kg gri döküm çantalı set fiyatı 120 TL.

delta-gri-dokum-dambil-set.jpg


4. Ravel Krom Kaplı Döküm 20 Kg Dambıl Set

Ravel markasının ürettiği dambıl seti toplamda 20 kg ağırlık sunuyor. Şık taşıma çantasıyla istenilen yere kolayca götürülebilen set, krom kaplı ağırlık plakalarıyla dikkat çekiyor. Ağırlık plakalarının krom kaplı olması kullanım ömrünü artırdığı gibi temiz kalmalarını da mümkün kılıyor. Yine krom kaplı iki adet barın orta kısımları sert plastik malzeme ile kaplanmış. Bu özellik elde terleyen ve terledikçe oksitlenmeye maruz kalan ve koku yapan bar vakasını ortadan kaldırıyor. Sette; 4 adet 2 kg, 8 adet 1 kg krom kaplı dökme ağırlık plakası, 2 adet krom bar ve yine krom kaplama 4 adet yıldız sıkıştırma vidası bulunuyor. Ravel 20 kg krom dambıl seti fiyatı 150 TL.

ravel-krom-dambil-set.jpg


5. Cosfer 30 Kg Döküm Dambıl Set

Cosfer markası tarafından üretilen ve döküm demirden imal edilen set, siyah kaplamasıyla dikkat çekiyor. Setin içinden 2 adet demir içi dolu 36 cm uzunluğa sahip siyah renkli bar çıkıyor. 4 adet sıkıştırma vidası da yine siyah renge sahip. Ağırlık plakalarına baktığımızda; 4 adet 4 kg ve 4 adet 3 kg ağırlığa sahip dökme demir plakalar dikkat çekiyor. Bar ağırlıkları ile birlikte toplam 30 kg ağırlık sunan setin taşıma çantası bulunmuyor. Cosfer 30 kg döküm dambıl set fiyatı 170 TL.

cosfer-dokum-dambil.jpg


Sabit Ağırlıklı Dambıllar

1. Domyos 15 Kg Süngerli Dambıl Seti

Domyos üretimi sünger kaplı ağırlık seti farklı ağırlıklara sahip ikili dambıllardan oluşuyor. Setin beraberinde taşıma çantası gelmiyor oluşu dezavantaj gibi görünse de sünger kaplı yapısı ve şık tasarımı ona avantaj sağlıyor. Sünger kaplı olması ev için ideal kullanım sunuyor. Setin içeriğine bakınca: 2 adet 2.5 kg, 2 adet 2 kg, 2 adet 1.5 kg, 2 adet 1 kg ve 2 adet 0.5 kg ağırlığa sahip ikişer adet dambıldan oluştuğunu görüyoruz. Domyos sünger kaplamalı dambıl set fiyatı 60 TL.

domyos-sungerli-dambil-seti.jpg


2. Reebok 4 Kg Sünger Kaplamalı Dumbel Seti

Reebok tarafından üretilen metal ağırlıklar, dışındaki sünger kaplama sayesinde hem ergonomik tutuş sağlıyor hem de ev içinde ses çıkarmadan çalışmanıza imkan tanıyor. İki adet dambıldan oluşan set şık tasarımlarıyla da dikkati üzerine çekiyor. Tutma kısmı üzerindeki kayışlar sayesinde spor yaparken elden çıkması önleniyor. Bu şık tasarımlı Reebok 4 kg ikili dambıl seti fiyatı 80 TL.

reebok-sunger-kaplamali-dambil.jpg


3. Domyos Pvc 5 Kg İkili Dambıl Seti

Domyos markası tarafında üretilen metal dambıllar dışındaki pvc malzeme ile dikkat çekiyor. Pvc malzeme kullanılması hem elde tutmayı kolaylaştırıyor hem de sert zeminlerde ses oluşturmasını önlemiş oluyor. Kaplama ayrıca zeminin çizilmemesini sağlarken, nemden veya sıcaklıktan etkilenmeden uzun süreli kullanım ömrü kazandırıyor. İki adet 5 kg dambıldan oluşan Domyos pvc ikili dambıl set fiyatı 90 TL.

dpmyos-pvc-dambil.jpg


4. Lıve Up 12 Kg Vinyl Çantalı Dambıl Seti

Vinyl malzemeden oluşan dambıl seti taşıma çantası ile birlikte geliyor. Bu çanta sayesinde hem yer kaplamıyor hem de bir yerden başka bir yere taşınması kolay hale geliyor. Setin içinde; 2 adet 3 kg, 2 adet 2 kg ve 2 adet 1 kg ağırlığa sahip ikişer adet dambıl bulunuyor. Toplamda 12 kg ağırlığı ile evde form tutmak isteyen kadın kullanıcılara hitap ediyor. Live Up 12 kg dambıl set fiyatı 100 TL.

live-up-pvc-dambil-set.jpg


5. Busso Köşeli Plaktik 20 Kg Dambıl Seti

Busso markalı ürün fiyatıyla dikkat çekiyor. Ağırlık çalışmalarını biraz daha ilerleten ve kaslarını korumak isteyenler tarafından alınabilecek bu ürünün plastik kaplı olması maliyetini düşüyor. Kutu içinde satılan ürünün içinde 2 adet 10 kg ağırlığa sahip dambıl yer alıyor. Demir tozu ve kum içeriği bulunan dambıllar dikkatli davranıldığı zaman uzun süreli kullanım ömrü sunuyor. Busso köşeli 10 kg ikili dambıl set fiyatı 50 TL ile maddi durumu iyi olmayan spor severlerin yüzünü güldüren seçenek olarak listede yerini alıyor.

busso-plastik-dambil.jpg

Önerilen İçerik:

► Hangi Vücut Geliştirme Aleti Hangi Bölgeyi Çalıştırır?

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.