Dallas'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 1 milyon 300 bin kişinin yaşadığı Dallas ABD'nin en büyük kentlerinden biridir. Tarihi, turizmi ve kültürel özellikleriyle tam bir cazibe merkezi olan Dallas'ın gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Dallas'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Reunion Kulesi

Dallas'ın Teksas bölgesinde en bulunan en ünlü yapıdır. İsmini bulunduğu ilçeden alan Reunion Kulesi, 1978 yılında hizmete açılmıştır. Aslında bu kule Hyatt Regency Otel kompleksinin bir parçasıdır. 171 metre yüksekliğindeki sembol yapı, Welton Becket tarafından tasarlanmıştır. Bu kule aynı zamanda Dallas'taki en yüksek 15 yapıdan biri olarak bilinmektedir. Gözetleme kulesi olarak oluşturulan yapının zirvesine yaklaşık 1 dakikalık asansör yolculuğuyla çıkılabiliyor. Dallas'ı en güzel görebileceğiniz yerlerden birisi burasıdır. Eşsiz bir manzaranın tadını çıkarmak için Reunion Kulesi'ni Dallas gezi rehberinizin başına yazın.

reunion-kulesi.jpg

 

Dallas Dünya Akvaryumu

dallas-dunya-akvaryumu.gif

Dallas Dünya Akvaryumu Teksas Eyaleti'nin en büyük akvaryumlarından biridir. 1992 yılında hizmete açılan akvaryum 1997'den beri Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum Birliği akredite üyesidir. Aynı zamanda Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum Dünya Derneği'nin de uzvudur. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteren Dallas Dünya Akvaryumu, on binlerce tatlı ve tuzlu su canlısına ev sahipliği yapmaktadır. Kurumda yüzlerce türün arasında köpekbalıkları, elektrikli yılan balıkları, zehirli kurbağalar ve kaplumbağalar özel ilgi görmektedir. Her yıl yüz binlerce turist çeken akvaryumu Dallas seyahatinizde mutlaka ziyaret edin.

 

Klyde Warren Park

klyde-warren-park.jpg

2009 yılında yapımına başlanan park, Dallas'ın Downtown bölgesinde yer almaktadır. 2 hektardan daha geniş bir alanı kapsayan kamusal park, 2012 yılında tamamıyla kullanılabilir hale gelmiştir. Kentin ünlü simalarından milyarder Klyde Warren'in genç oğlu Warren Kelcy adına yaptırdığı park, Woodall Rodgers Park Vakfı tarafından işletilmektedir. Özel bir peyzaj firmasının tasarladığı park, gündüz 11.00 ve 18.00 saatleri arasında faaliyet göstermektedir. Dallas'ta gezilecek görülecek yerler arasında bulunan Klyde Warren Park, rahat bir nefes almak için çok uygun bir alandır. 

 

Galleria Dallas

galleria-dallas.jpg

Burası Dallas'ın kuzeyinde yer alan çok büyük ve lüks bir alışveriş merkezidir. 1982 yılında kurulan mekan kentin en hareketli noktalarından biridir. Yüzlerce dükkan, eğlence ve dinlence mekanının hizmet verdiği Galleria Dallas harika bir cazibe merkezidir. Birkaç paydaş tarafından yönetilen dev alışveriş merkezi şu anda ABD'nin en önemli ticari alanlarından biri olarak gösterilmektedir.

 

Dallas Sanat Müzesi

dallas-sanat-muzesi.jpg

1903 yılından bu yana hizmet veren Dallas'ın meşhur sanat müzesidir. 50 binin üzerinde eserin sergilendiği kurum 1984 yılında mekan değiştirmiştir. Daha sonra 2007 yılında mevcut binasına taşınmıştır. Dallas Sanat Müzesi'nin mimarı Edward Larrabee Barnes olmuştur. Amerika Mimarlar Enstitüsü'nün hazırladığı yarışmada altın madalya kazanan Barnes bu müzeyi dizayn etme hakkını elde etmiştir. Son derece dinamik sergilere sahip olan kurumda The Icebergs, Water Lilies sanat eserleri hususi ilgi görüyor. Dallas'taki en turistik yerlerden biri olan sanat müzesini es geçmeyin.

 

White Rock Lake

white-rock-lake.jpg

5 kilometrekareden daha geniş bir alanı kapsayan göl deniz seviyesinden tam 140 metre yüksekliktedir. White Rock Creek tarafından beslenen göl ziyaretçilerine yılın her dönemi mükemmel doğa manzaraları sunmaktadır. Aradan geçen yıllar boyunca gölün etrafındaki konut sayısı onlarca kat artmıştır. Ayrıca kentin turizmine ivme kazandıran White Rock Lake Dallas'ın meşhur ve tarihi yerlerinden birisidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.