Cymric Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Genetik mutasyon sonucu meydana gelmiş Cymric kedisi avcı yeteneği ile ün salmış esrarengiz bir kedi olma özelliğine sahiptir. Bu küçük dostumuz için hazırladığımız içeriğimiz de Cymirc kedisi bakımı ve özellikleri hakkında merak edilenler..
Cymric Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Cymric Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Cymric, diğer kedi türlerine nazaran oldukça enteresan bir vücut yapısına sahiptir. Onun en belirgin özelliği hiç kuyruğunun olmamasıdır. Oldukça enteresan karşılanan bu durum Cymric kedisinin atasının tavşanlar olduğuna kadar tartışılmıştır. Ancak bu durum sadece bir espriden ibaret olup Cymric kedisinin Shorthair ve Manx kedilerinin çiftleşmesinden meydana geldiği düşünülmektedir.

Genetik mutasyon sonucunda meydana gelmiş olan Cymric kedisi oldukça ski bir kedi türü olduğu kabul edilmektedir. Ancak bazı dernekler tarafından Cymric kedisinin Manx kedisinin uzun tüylü hali olduğu iddia edilmektedir. Fakat Cat Association ve diğer kedi dernekleri tarafından 1994 yılında kedi türü olarak kabul edildiği bilinmektedir.

Cymric Kedisi


Cymric Kedisi Kişiliği

Cymric kedisi odlukça iyi bit avcı yeteneği ile fare ve haşere yok edici olarak bilinmektedir. Oldukça hızlı reflekslere sahip Cymric kedisi enerjik kişiliği ile her daim hareketli kalmaktan mutluluk duymaktadır.  Özellikle bir durum ile karşılaştıklarında homurtu ile karşılık vererek harekete geçtikleri söylenmektedir. Bu da Cymric kedisinin iyi bir avcı olduğunu göstermektedir.

Cymric Kedisi

Enerjik kişiliğinin yanı sıra bir o kadar da sakin olan Cymric kedisi, çevresine duyarlı ve sevecen bir yapıya sahip olduğu söylenmektedir. Özellikle aile içerisinde en sevdiği kişinin peşine takılmaktan ve o ne yaparsa aynısını yapmaktan mutlu olduğu bilinmektedir. Genellikle kucakta olmaktan yana tercihini kullanan Cymric kedisi her daim yanı başınızda sessizce mırıldanmayı sevmektedir.

Cymric Kedisi

Cymric kedisi yeni insanlar ile tanışma konusunda oldukça iyi bir beceriye sahiptir. İnsancıl kişiliği her daim çevresi ile etkileşim içerisinde olmasını sağladığı gibi nazik bir şekilde tanımadığı kişiler tarafından sevilmekten rahatsızlık duymadığı söylenmektedir.

Zekası ile de sahibini ve çevresini şaşırmayı başaran Cymric kedisi, getir-götür oyunlarında oldukça başarılığı olduğu gibi hileli oyunlar oynamaktan da büyük zevk alacaktır. Ayrıca Cymric kedisini alıştırmanız durumunda bir köpek gibi tasma ile sizinle dolaşabildiği söylenmektedir.

Cymric Kedisi


Cymric Kedisi Görünümü

Cymric kedisi kuyruğunun olmaması ile bilinmektedir. Bu durum ona bazen tavşan lakabının takılmasına da neden olmaktadır. Ancak bu türün kendi içinde bazı cinslerinde kuyruk olduğu görülmektedir. Kuyruksuz olarak dünyaya gelen Cymric kedisine rumpy denildiği bilinmektedir.

Cymric Kedisi

Yuvarlak kafa yapısı, iri gözleri ile oldukça sevimli bir surata sahip olan Cymric kedisi, geniş gövdesi ve kısa sırt yapısı ile orta boy kedi türleri arasında yer almaktadır. Çıkıntılı kaburgası ile beraberinde arka bacaklarının ön bacaklarına göre daha uzun olduğu söylenmektedir. Ayrıca oldukça ipeksi tüy yapısı ile Cymric kedisi genellikle çikolata, lavanta ve desenli tüy yapısı ile görülmektedir.

Cymric Kedisi


Cymric Kedisi Bakımı

Kedi bakımında en önemli başlangıç diğer türlerde de olduğu gibi tüy bakımı olmaktadır. Eğer ki bir Cymric kedisi sahiplenmiş iseniz düzenli olarak taramanız gerekmektedir. Tarama işlemleri ölü tüylerden kolayca arınmasını sağlayacaktır. Kedinizi çok enderde olsa ılık bir banyo ile rahatlatmanız da fayda var.

Cymric Kedisi

Cymric kedisinde de diğer kedi türlerine olduğu gibi ağız sağlığı oldukça önemlidir. Özellikle periodontal rahatsızlıkların önüne geçmek için dişlerini düzenli olarak fırçalamanız önerilmektedir. Günlük diş fırçalama işlemleri kedinizde ağız enfeksiyonları ve bakteri oluşumunun önüne geçecektir.

Cymric Kedisi

Oyuncu kişiliği ile her daim hareketli olan Cymric kedisi için çevre temizliği de oldukça önemlidir. Evinizi her daim hijyenik tutmaya özen göstermeniz ve ulaşabileceği çöp kutularından uzak tutmanız gerekmektedir. Ayrıca oyuncaklarının düzenli olarak dezenfekte edilmesi mikroplara karşı en etkili yol olacaktır.

Cymric Kedisi

Cymric kedisi tırnak bakımı için düzenli kesim işlemleri uygulamanız gerekmektedir. Ancak tırnak hatlarının kılcal damarlara yakın olmasından dolayı kesim işlemlerine oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Tüy bakımı ve tırnak kesimi için kedi kuaförü ile iletişime geçmenizde fayda var.

Cymric Kedisi


Cymric Kedisi Sağlık Durumu

Cymric kedisi oldukça sağlıklı bir yapıya sahip olduğu bilinse de bazı kalıtsal hastalıklar görülebilmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde bu kedi türünde görülebilen kalıtsal hastalıklar;

  • Kuyruk kemiğinde problem,
  • Yavru kedilerde gelişim problemi,
  • Bağırsak hastalıklarına bağlı sindirim problemi,
  • İdrar yolu enfeksiyonu

Eğer ki bir Cymric kedisi sahiplenmeye karar verdiyseniz bu kalıtsal hastalıkları göz ardı etmemeniz gerekmektedir. İlk olarak veteriner hekim kontrolü oldukça önemli olacaktır.

Cymric Kedisi

Cymric kedinizin sağlıklı bir yaşam sürmesinde en önemli başlangıcın beslenme olduğunu unutmayınız. Kediniz için kaliteli kedi maması ve doğru beslenme oldukça önemli olacaktır. Her daim damak lezzetine uygun mamalar ile beslemenizde fayda var. Ayrıca kuru ve yaş mama seçimleri ile Cymric kedisinin her daim güçlü olmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Beslenme kadar aşı da oldukça önemli olan Cymric kedisi, vücut direncinin yüksek kalması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için veteriner hekim tarafından yaşına uygun aşı işlemlerinin uygulanması gerekmektedir. Yaşam kalitesini arttıracak olan aşılama işlemleri Cymric kedisinin mikrop ve parazitlere karşı dirençli kalmasını sağlayacaktır.

Cymric Kedisi


Cymric Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Aktif ve sosyal kişilikleri ile çocuklu aileler için mükemmel bir seçim olan Cymric kedisi, insan ilişkileri oldukça gelişmiş bir kedi türü olduğu söylenmektedir. Bu bakımdan eğer ki Cymric kedisi sahiplenecekseniz siz ve çocuğunuz ile saatlerce eğlenceli vakitler geçireceğinden şüpheniz olmasın. Ayrıca oyuncu yeteneği gelişmiş olan bu kedi türü hileli oyunlar oynamaktan da büyük zevk aldığı söylenmektedir.

Çocuklar ile olduğu kadar kendisine saygılı davranılması durumunda diğer evcil hayvanlar ile de oldukça iyi anlaşabilen Cymric kedisi, kedi ve köpekler ile barış içerisin de yaşayabilmektedir. Küçüklükten beri aynı ortamda büyütülmesi Cymric kedisi ve diğer evcil hayvanların sonsuza dek dost kalmasını kolaylaştırdığı bilinmektedir. Ancak ilk kez başka bir evcil hayvan ile kedinizi aynı ortama koyduğunuzda oldukça kontrollü olmanız da fayda var.

Cymric Kedisi


Cymric Kedisi Özellikleri

  • Shorthair ve Manx cinsi kedilerin çiftleşmesi ile dünyaya geldiği düşünülen Cymric kedisinin en belirgin özelliği kuyruksuz olmalarıdır.
  • Cymric kedisi insancıl kişiliği ile her daim sevgi dolu olmaktan kendini alıkoyamamaktadır.
  • Avcı yeteneği bir hayli gelişmiş olsa da Cymric kedisi daha çok sakin tavırları ile bilinmektedir.
  • Cymric kedisi çevresine ehr daim ilgili ve sevecen yapısı ile bilinmektedir. Ayrıca sahibinin kucağında olmaktan büyük mutluluk duymaktadır.
  • Kaliteli mama ve doğru beslenme ile oldukça uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşadığı bilinen Cymric kedisinin bazı kalıtsal hastalıklar taşıma riski oldukça yüksektir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.