Cusco'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Cusco Peru'nun en önemli merkezlerinden biridir. Yaklaşık 450 bin nüfusun yaşadığı Cusco'nun gezip görmeniz gereken tarihi ve turistik yerlerini sizler için araştırdık.
Cusco'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Peru'nun en önemli kentlerinden biri olan Cusco, Qusqu ya da Qosqo gibi isimlerle de anılmaktadır. Orta Peru olarak alınan bölgede And Dağları platosunda yer alan Cusco kenti deniz seviyesinden tam 3.416 metre yükseklikte bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 450 bin nüfusun yaşadığı kent doğal alanları, tarihi ve kültürel açıdan önemli yerleriyle meşhurdur. Cusco'nun tarihi ve turistik açıdan önemli olan gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.

 

Sacsayhuaman

sacsayhuaman-002.jpg

İnka İmparatorluğu'nun inşa ettiği İnka Kalesi'nden geriye kalan harabelerdir. Cusco merkezine yaklaşık 3 km mesafede bulunan bu savunma kalesinin üçte ikisi yok olmuştur. Bölgenin muhafazası bakımından stratejik olarak en ideal noktalardan birine konuşlandırılan kale, süşma akınlarından ve depremlerden büyük hasar almıştır. Günümüzde bir harabeyi andıran taş yapıların oluşturduğu kale, Cusco'nun en tarihi ve turistik yerlerinden biridir. 

 

The Inca Trail to Machu Picchu

the-inca-trail-to-machu-picchu-001.jpg

Bu yol turistleri İnka İmparatorluğundan kalma Machu Picchu antik kentine götürmektedir. Yol boyunca bitki çeşitliliğinin çok fazla olduğu alanlardan geçilir. Yer yer tehlikeli uçurumlar ve vadilerle çevrilidir. Özellikle dağcıların en önemli yürüyüş alanlarından birine çevrilen The Inca Trail to Machu Picchu, adrenalin dolu bir yaya yolculuğu için her şeyi barındırıyor. Heyecanın doruklarına ulaşmak istiyorsanız Cusco'nun meşhur alanlarından biri olan bu yolda yürümelisiniz.

 

Coricancha

coricancha-001.jpg

Bu yapı Peru'nun Cusco bölgesi ve etrafında hüküm süren en eski imparatorluklardan biri olan İnka Medeniyeti'nin kurduğu antik bir güneş tapınağıdır. Güneş Tanrısı İnti'ye hasredilen tapınağın taban ve tavanı som altınla kaplanmıştır. İnkaların en değerli tapınağı olarak bilinen Coricancha İspanyol işgalciler tarafından tahrip edilerek yerine kilise yapılmıştır. Ülke genelinde İnka Medeniyetinden kalma en önemli taş yapılardan biri olan bu mabet, mutlaka ziyaret edilmelidir. 

 

Tambomachay

tambomachay.jpg

Burası kentin yakınlarında bulunan bir su yeridir. Kayaların şekillendirilerek ve oyularak su giriş çıkışları için uygun hale getirilmesiyle oluşturulmuştur. İnka Medeniyeti'nin maharetlerini gözler önüne seren yapılardan biri olan bu su tesisi görenleri hayretler içinde bırakmaktadır. Üç farklı su yoluna sahip olan bu su mekanı yer yıl yüz binlerce turisti bünyesine çekmektedir.

 

Cusco Katedrali

cusco-katedrali-001.jpg

Meryem Ana Katedrali ismiyle de anılan dini yapı, 1654 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Tanınmış mimarlar Juan Miguel de Veramendi, Juan Correa ve Miguel Gutiérrez Sencio tarafından tasarlanan katedral, 1654 yılında tamamlanarak ibadete açılmıştır. Roma Katolik kilisesi olarak kullanılan manevi yapı, Rönesans, Gotik ve Barok mimari tarzlarının harmanlanmasıyla meydana gelmiştir. Kentin en önemli sembollerinden biri haline gelen Cusco Katedrali, Cusco'nun tarihi ve turistik açıdan önemli yerlerindendir.

 

Huchuy Qosqo

huchuy-qosqo.jpg

Cusco'nun kuzeyinde bulunan bir arkeolojik sitedir. Mükemmel bir manzaraya sahip olan tarihi site, İnkaların bölgede kurduğu en değerli yaşam sahalarından biridir. Huchuy Qosqo'da sulama kanalları ile yanaşı birçok tarihi yapı kalıntısı bulunmaktadır. Bölgeye ulaşmak için 3.600 metre kadar tırmanmak gerekiyor. Bu yüzden Huchuy Qosqo'ya yaklaşık 4-5 saatlik bir tırmanışın ardından çıkalabiliyor.

 

The Church of the Society of Jesus

the-church-of-the-society-of-jesus.jpg

Cusco kentinde bulunan Hristiyan Katolik Mezhebinin Cizvit Tarikati'ne ait olan bir kilisedir. İnka Medeniyeti'ne ait olan bir sarayın bünyesine inşa edilen Cizvit Kilisesi, 16. yüzyılın son çeyreğinde inşa edilmiştir. Barok mimari usulüyle oluşturulan tarihi kilise, şehrin merkezinde yer almaktadır. Ülkedeki çağdaşlarıyla birebir benzerlikler taşıyan kilise Cusco'nun en değerli manevi yapılarından biridir.

 

Pre-colombino Art Museum

pre-colombino-art-museum.jpg

Pre-colombino (Kolomb-öncesi) sanat ögelerini barındıran şahane bir sanat müzesidir. 2003'te hizmete açılan müze, tam 10 sergi bölümü ile hizmet vermektedir. Mochica odası, Huari odası, İnka odası ve Ahşap takı odası hususi ilgi görmektedir. Tarihi gümüş ve altın takıların da sergilendiği müze Cusco kentinin gezilecek görülecek yerlerinden biridir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.