Cumali Atilla Kimdir? & Hakkında Bilgi

Erzincan Kaymakam Adayı olan Cumali Atilla 1964 yılında Elazığ da dünyaya gelen Cumali Atilla'nın hayatı hakkında ayrıntılı bilgileri bu içeriğimizde bulabilirsiniz.
Cumali Atilla Kimdir? & Hakkında Bilgi

Cumali Atilla Biyografisi

Geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti Genel Kurul toplantısından hemen sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşan yerel seçimler hakkında açıklama gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, yaptığı açıklamalarda Diyarbakır belediye başkan adayını Cumali Atilla olarak açıkladı. Peki, Cumali Atilla kimdir?

Cumali Atilla Biyografisi


Cumali Atilla Kimdir?

Cumali Atilla, 1964 senesinde Elazığ ilinde dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokul öğrenimini doğduğu şehir Elazığ'da tamamlamıştır. Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi'nde almıştır. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Atilla, evli ve üç çocuk sahibidir. Kayyum olarak atandığı Diyarbakır Belediyesi'nde 2016 senesinden bu zamana kadar Diyarbakır Belediyesi Başkanlığı görevini yürütmektedir.

cumali atilla kimdir


Cumali Atilla Eğitim Yaşamı

İlk ve orta öğrenim hayatı Elazığ'da geçen Cumali Atilla, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi'nde Siyasi Bilgiler Fakültesi'nde görmüştür. Eğitim yılları boyunca başarılı bir öğrenci olan Atilla, mezun olduktan sonra başladığı Erzincan kaymakam adaylığı hizmetinden sonra dil eğitimi ile yönetim sistemi alanlarında çalışmalarda bulunmak adına 8 ay kadar İngiltere'de zaman geçirmiştir.

Cumali Atilla Eğitim Yaşamı


Cumali Atilla Siyasi Yaşamı

Eğitim yıllarının ardından ilk olarak 1990 senesinde Erzincan Kaymakam adaylığı görevi ile Cumali Atilla'nın siyasi hayatı başlamıştır. Bu görevinden sonra 8 ay gibi bir süre zarfında İngiltere'de dil eğitimi ile yönetim sistemi alanında çalışmalar yürütmek için kalmıştır. Türkiye'ye döndükten kısa bir süre sonra Çorum'un Uğurludağ ilçesi ile Afyon'un Çobanlar ilçesinde Kaymakam Vekili olarak hizmete başlamıştır. Bu görevinin ardından kaymakamlık, vali yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmaya devam etmiştir. Görev sırası ile Giresun'un Piraziz ilçesi, Muş'un Malazgirt, Bolu'nun Mengen ilçe kaymakamlığı görevini, Diyarbakır Vali Yardımcılığı görevini, Konya Beyşehir Kaymakamlığı ve son olarak da Etimesgut Kaymakamlığı yapmıştır. Etimesgut Kaymakamlığı görevinden sonra geçtiği Diyarbakır Belediye Başkanlığı görevine devam etmektedir.

Cumali Atilla Siyasi Yaşamı

Önerilen İçerik;

Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.