Cristobal Jorquera Kimdir

Cristobal Jorquera, 4 Ağustos 1988’de Şili’nin Santiago kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Şili Milli Takımı’nda forvet arkası pozisyonda görev alan futbolcudur.
Cristobal Jorquera Kimdir

Cristobal Jorquera Biyografisi

Cristobal Jorquera’nın Kulüp Kariyeri

Cristobal Jorquera, futbol kariyerine ilk olarak Colo Colo takımının alt yapısında başladı ve 2006 yılında burada A takıma yükselip profesyonel kariyerine başladı. 5 sezon boyunca burada gösterdiği performans ile 64 maçta yer aldı ve 14 gol attı. 2011 yılına kadar bu takımın futbolcusu olurken süreç içerisinde bazı takımlara kiralık olarak gönderildi. Bunlardan ilki, 2007 yılında Nublense takımı oldu ve 6 maçta forma giydi. Aynı yıl içerisinde Union Espanola’ya kiralandı. 2009 yılında ise O’Higgins ile anlaştı ve burada da bir sezonda 30 maça çıkıp 3 gol attı. 2011 yılında yolunu İtalya’ya çeviren Cristobal Jorquera, 1,7 Milyon Euro’ya Genoa’ya transfer oldu. İki sezon Genoa’da 37 maçta sahada yer alırken 3 kez gol atma sevincini yaşadı. Daha sonrasonda Parma'ya transfer oldu. 2013-2014 sezonunda Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor’a kiralık olarak gönderildi.

cristobal jorquera eskişehirspor

Sezon boyunca 32 maçta forma giyen Cristobal Jorquera, takımın değişilmez isimlerinden oldu. Sezon sonunda Parma’ya geri döndü ve 2015-2016 sezonu öncesinde Süper Lig’in diğer ekibi Bursaspor’a bonservissiz şekilde transfer oldu.

Cristobal Jorquera’nın Milli Takım Kariyeri

Cristobal Jorquera, milli formayı kariyerinde ilk olarak 2009 yılında Şili takımında giydi. Kariyeri boyunca 4 maçta sahada yer alan Cristobal Jorquera, henüz milli forma altında gol atamadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.