Crashing Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

11 Ocak 2016-15 Şubat 2016 tarihleri arasında Channel 4’te yayınlanan Crashing kabına sığmayan bir durum komedisi dizisidir. Bu içeriğimizde Netflix’te de izleyebileceğiniz Crashing dizisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için derliyoruz.
Crashing Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Crashing Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

crashing-netflix.gif

Kendine has özellikleri bulunan karakterleriyle, oldukça absürt haller alabilen ilişkilerle ve konusuyla oldukça başarılı bir komedi dizisi olan Crashing, Netflix üzerinden yayınlanmaya başladı. 2016 yapımı olan Crashing’i çok severek izlediğimiz ve sizlere de tavsiye ettiğimiz Fleabag dizisinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu olan Phoebe Waller-Bridge kaleme almıştır. Toplam 6 bölümden oluşan sevilen Netflix dizileri arasında yer alan dizi hakkında izleyici yorumları ve  tüm merak ettiklerinizi sizler için bu inceleme dizi içeriğimizde bir araya getiriyoruz. 


crashing-dizisi-hakkinda.jpg

1. İlişki, karakter, durum komedisi veya absürt komedi gibi komedi türlerini bünyesinde barındıran Crashing’in senaryosunu dizinin aynı zamanda başrol oyuncusu olan Phoebe Waller-Bridge üstleniyor. Aslında bu dizinin senaryosu Waller-Bridge’ın daha önce yarattığı ‘Anthony and Lulu’ ve ‘Sam and Fred’ isimli 2 kısa tiyatro oyununun Crashing adı altında televizyona uyarlanmış halidir. 


phoebe-waller-bridge,-damien-molony.jpg

2. Başrollerinde Phoebe Waller-Bridge, Damien Molony, Louise Ford, Jonathan Bailey, Amit Shah, Julie Dray gibi başarılı isimler yer alırken dizinin yönetmenliğini ise George Kane üstleniyor. Dünya geneli yayın haklarının Netflix’te bulunduğu Crashing dizisinin yapımcı kadrosunda ise Liz Lewin, Kenton Allen ve Matthew Justice bulunuyor.


crashing-dizisi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.jpg

3. Dizinin en ilgi çeken noktalarından birisi de yaşanan tüm olayların nerede geçtiği! Londra’da emlak fiyatlarının dudak uçurtmasından dolayı genç ve yalnız insanların tek başlarına bir daire kiralama imkanları neredeyse yok. Durum bu olunca kullanım dışı olan hastane, okul, otel vs. boş gayrimenkuller onlara ne yapılacağı belli oluncaya dek o mülkleri korumaları karşılığında kendilerine mülk koruyucuları denen kişilere cüzi ücretlerde kiralanıyor. Dizimizin birbirinden absürt karakterleri ise evet burada yaşıyorlar!


crashing-dizisinin-hikayesi.jpg

4. Crashing dizisinin hikayesi aslında Lulu’nun sırt çantasını alıp habersiz bir şekilde çocukluk arkadaşı Anthony’nin yanına seyahat etmesiyle başlıyor. Anthony ise bir grup insanla birlikte kullanım dışı ve terkedilmiş olan eski bir hastanede yaşıyor. Anthony’nin sevgilisi Kate ise bu yaşadıkları yerin sorumlusu konumunda yer alıyor. 


lulu-ve-anthony.jpg

5. Lulu ve Anthony yıllar öncesine dayanan tanışıklıklarından ötürü çok samimi olsalar da aralarında yaşanan cinsel ve duygusal gerilimin hala etkisi altındalar. Anthony’nin bir kız arkadaşı olması, Lulu’nun ise artık onlarla aynı yerde yaşıyor olması aradaki ilişkileri kızıştıracağa benziyor. Kankalık mı yoksa aşk mı gerilimini izlemek kesinlikle çok keyifli!


crashing-.jpg

6. Crashing dizisini bir solukta bitirdikten sonra dizinin en kendine has özelliğinin karakterlerinin kendilerini ifade sürecinde bir netlik olmayışı olduğunu göreceksiniz. Karakterlerin kafasında neler döndüğü hakkında az çok fikir yürütebilsek de tam olarak ne istediklerini dillendirmekten sakındıkları için izleyiciye bir kesinlik durumu aktarılamıyor ve bu seyircide çok farklı hisler yaratıyor. 


him--her.jpg

7. Fleabag dizisindeki başarısından ötürü artık bizden biri olarak gördüğümüz Phoebe Waller-Bridge bu diziyi yazarken de oynarken de harikalar yaratmış diyebiliriz. Onu ve yazdıklarını izlemek gerçekten çok keyifli! Ayrıca Him & Her dizisini izleyip beğenenler için aynı tatta bir dizi izleyebilme imkanı sunan Crashing’i mutlaka izlemenizi öneriyoruz. Sevgiler.


Crashing Dizi Oyuncuları ve Karakterler

1. Lulu - Phoebe Waller-Bridge

Fleabag ve Broadchurch dizilerinden hatırladığımız Phoebe Waller-Bridge, bu dizide Lulu karakterine hayat veriyor. Lulu, kafasına eseni anında yapan ve söyleyen özgür ruhlu bir kadındır. Sürekli ukulelesiyle ayaküstü şarkılar yazar ve söyler. Çok içince tüm ayarı bozulan ve insanları kırma raddesine gelen Lulu sürekli pozitif kalabilen nadir karakterlerden birisidir.

lulu---phoebe-waller-bridge.jpg

2. Anthony - Damien Molony

Being Human, Suspects ve Clean Break dizilerinden hatırladığımız Damien Molony Crashing dizisinde Lulu’nun çok eskiden beri arkadaşı olan Anthony karakterine hayat veriyor. Anthony, doğu mutfağına ait yemekler yapan bir restoranda aşçılık yapmaktadır ve Lulu ile aralarında yıllardan beri süregelen bir çekim vardır. 

anthony---damien-molony.jpg

3. Kate - Louise Ford

The Windsors dizisinden hatırladığımız ve Crashing’de de Anthony’nin kız arkadaşı olan Louise Ford bu dizide Kate karakterine hayat veriyor. Orta düzey yönetici konumunda çalışan Kate, Lulu’nun hayatlarına girmesiyle birlikte endişeye kapılıyor ve hiç kendi gibi olmayan hareketler sergilemeye başlıyor. Kate, kendi içinde yaşadıklarını izleyebileceğimiz ve zamanla dönüşüşünü gözlemleyebileceğimiz özel karakterlerden birisidir.

kate---louise-ford.jpg

4. Sam - Jonathan Bailey

Broadchurch ve W1A dizilerinden anımsayacağınız Jonathan Bailey, eski hastanede yaşayan sakinlerden Sam karakterine hayat veriyor. Sam için libidosu çenesine vurmuş ve cinsel açıdan aşağılayıcı bir karakter diyebiliriz. Başlarda onu sevmesek de duygusal iç çekişmelerini izlerken sempati duymaya başlıyoruz.

sam---jonathan-bailey.jpg

5. Fred - Amit Shah

Stag, Whites ve Jekyll & Hyde dizilerinden hatırladığımız Amit Shah Crashing dizisinde Hintli genç Fred karakteriyle karşımıza çıkıyor. Özgüvensiz, utangaç ve telaşlı olan Fred dizinin başından beri izleyiciye en sevimli gelen karakterlerden birisi oluyor. 

fred---amit-shah.jpg


Crashing İzleyici Yorumları

1. benim de çoğu insan gibi phoebe waller-bridge'in yazdığını, oynadığını görünce hemen atlayıp izlediğim dizi oldu. fleabag'den hemen önce çıkmış, tek sezonluk ve 6 bölümden oluşuyor. bence gayet keyifli, eğlenceli bir dizi ama fleabag gibi muhteşem değil. belki de en önemlisi onun kadar bir derinliği yok. gerçi fleabag ile karşılaştırmak ne kadar mantıklı bilemiyorum çünkü son zamanlarda yapılmış en iyi dizilerden birinden bahsediyoruz. neyse zaten dizide birçok karakter olduğu için, dizi kısa sürdüğü ve tam anlamıyla temeline bir karakteri almadığı için böyle bir beklentim de yoktu ama yine de dediğim gibi fena bir dizi değil. ayrıca fleabag'i izleyenler fark edecektir orada kullanacağı küçük küçük nüansları görebilirsiniz crashing'te. o yüzden bu diziyi fleabag'e giden yolda bir aşama olarak da görebiliriz sanırım.

2. çoğu insan gibi ben de Phoebe Waller-Bridge'i fleabag ile tanımıştım. ve fleabag benim dizi sıralamamda ilk üçe girmişti net. fakat crashing ahhh crashing çok sevdim ben bu diziyi ya, çook sevdim. ve kadına hayranlığım kat be kat arttı. dizi hakkında tanım yapamıyorum, zaten altı bölümlük çok kısa bir dizi. neredeyse bir film uzunluğunda o yüzden sevmeseniz de çok büyük bir zaman kaybı yaşamazsınız. dizilerde farklı özelliklere sahip karakterleri tanımaktan ve hikayelerini öğrenmekten zevk alıyorsanız, çok eğlenerek ve bittiğinde yüzünüzde bir tebessüm bularak izleyebileceğiniz bir dizi.

3. ne varsa ingiliz komedilerinde var dedirtmiş dizidir kendileri. ayrıca channel 4 kanalından(peep show'un kanalı) çıkma bir dizi. her ne kadar sade bir komedi dizisi olsa da ingiltere'deki property guardian sisteminden de haberdar olmamı sağladı. terkedilmiş veya belli bir süreliğine kullanılmayacak yapıları korumak ve temiz tutmak karşılığında ücretsiz bir şekilde konaklamanıza vesile oluyormuş sistem. aşırı yüksek kiralara güzel bir çözüm gibi duruyor. ayrıca şu arkadaş grubunda elemanları aynı yere toplamayın hep bir bokluk çıkıyor sonunda.

4. killing eve ve fleabag'den sonra bunu da izledim. artık phoebe waller-bridge ne yapsa izleyeceğim sanırım. bence hepsi birbirinden şahane diziler. hemen başlansın, aynı gün bitirilsin. zaten 6 bölüm. imdb'den baktğımda run isimli bir dizi daha yapım aşamasında gözüküyor, dört gözle bekliyorum.

5. namıssız ingilizler güzelim diziyi standart minik ingiliz sezonu formatında 6 bölümlük yapmaları yetmemiş gibi bir de en güzel yerinde bırakıp gerisini getirmemişler. tam karakterleri yeterince tanıyorsun, anlıyorsun, ısınıyorsun.. sezon bitiyor ve gerisi de çekilmemiş. tadı damağında kalıyor öylece.

6. fleabag'dan sonra sanmiyorum deyip izledim ama hayran kaldim. arkadasligi gectim, kendimde bir atomun dahi benzemesini istemedigim 1 karakteri yine agzim acik izledim. yine aci dolu ama yine hicbir seyi kafasina takmayan, ozgur bir kadin ve asik oldugu, sonunda kaybedecegi her halinden belli bir adam. geri kalanlar findik fistik.

7. coupling'i izleyeli 3 yıl olmuştur sanırım. o günden beri şöyle bir dizinin hasretini çekiyordum. fleabag'in 2. sezonundan sonra phoebe waller-bridge hakkında araştırma yaparken bu diziye denk geldim. üstelik netflix'te de varmış. o kadar güldüm ki; tek gecede bitirebilecekken uzatmak için 3 günde bitirdim.

8. hayatımda hiçbir dizinin tüm bölümlerinde böyle böğürerek gülmemiştim. fleabag'ten bir hafta sonra izledim. sonrasında birkaç bölümde phoebe yi broadchurch'te gördüm. killing eve'yi de izlemem şart oldu. yürü be phoebe. :)

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.