Coşkun Çetin: Gelecek İçin Yazılıma Ağırlık Vermemiz Önemli

R10.net Ceo'su Coşkun Çetin, R10'un yıllık etkinliğinde webmasterlar ile bir araya geldi. Çetin yazılım sektörünün üzerinde durulması gerektiğini söyledi.
Coşkun Çetin: Gelecek İçin Yazılıma Ağırlık Vermemiz Önemli

R10.net Ceo'su Coşkun Çetin, R10'un bu yılki gerçekleştirdiği etkinlikte webmasterlar ile bir araya geldi. Coşkun Çetin bu etkinlikte yaptığı açıklamada gelecek için özellikle yazılım sektörünün önemini vurguladı. 

Büyüme MegaTR Hosting İle Başladı

Coşkun Çetin

Coşkun Çetin 2005 yılında MegaTR Hosting ile ticaret hayatına giriş yaptı. İlk olarak amatör bir şekilde ilerleyen firma 2007 yılında büyüme kararı alarak uzman bir kadro kurdu bve günümüze kadar devam etti. Yüzde yüz Türk sermayesi ile oluşturulan marka, kaliteli hizmet ve karşılıklı güven mottosuyla müşterilerden tam not almayı başardı.

MegaTR Hostin firmasının verdiği hizmetler şu şekilde;

  • MegaTr Hosting'in kendi bünyesinde verdiği kaliteli hizmetleri;
  • Web Hosting (Linux)
  • Reseller Hosting (Linux)
  • Cloud Sanal Sunucular VDS (Linux ve Windows)
  • Dedicated, Kiralık Sunucu Hizmetleri (Linux ve Windows)
  • Domain Tescili, Transferi
  • SSL ve Özel IP Hizmetleri
  • Danışmanlık Hizmetleri (Sunucu Bakım ve Güvenlik İhtiyaçları)
  • SEO Hizmetleri ve Sunucu Optimizasyon Hizmetleri

R10.net İle Büyüme Hızlandı

Coşkun Çetin

Coşkun Çetin, MegaTR Hosting'den sonra 2013 yılında gelece doğru bir atılım yaparak, Türkiye'nin en büyük webmaster sitesi olan R10.net'in hisselerinin büyük bir çoğunluğunu aldı. Böylece R10.net'in yönetim kurulu başkanı olan Coşkun Çetin şirketi yukarılara taşıdı.

Büyüme devam ederken Coşkun Çetin boş durmadı ve 2018 yılına geldiğinde R10.net'in tüm hisselerini satın alarak şirketin tek sahibi oldu. Yapılan geliştirmeler sonucunda R10.net Türkiye'nin en büyük webmaster ve freelancer platformu olurken, dünya ülkeleri arasında en aktifi olmayı başardı.

Coşkun Çetin Kimdir?

Coşkun Çetin

Coşkun Çetin, 25 Haziran 1989 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Türkiye’de bilişim sektöründe önemli yere sahip olan bir girişimcidir. Özellikle R10.net’in sahibi olmasıyla tanınan Coşkun Çetin, internet dünyasında birçok başarılı projenin altına imzasını atmış bulunmaktadır. Megatr Hosting firmasını genç yaşlarında aktif hale getirerek girişimciliğe ve yatırımcılığa ilk adımlarını atan Coşkun Çetin, aynı zamanda eğitim hayatında da başarılı bir geçmişe sahip durumdadır.

2005 yılında MegaTR Hosting firmasıyla ticaret hayatına atılan Çetin, bu şirketiyle 40 binden fala web sitesine hizmet sağladı.

MegaTR Hosting firmasının başarıya ulaşmasının ardından 2013 yılında R10.net isimli webmaster ve freelancer platformunun hisselerinin büyük bir çoğunluğunu aldı. 2018 yılına geldiğinde R10.net'in tüm hisselerini aldı ve firmanın tek söz sahibi olan ismi oldu. 

Günümüzün en çok tercih edilen etkileşim yollarının başında gelen mobil uygulamalar hayatımızı oldukça kolaylaştırmaktadır. Coşkun Çetin de bu alanda gördüğü potansiyel ile beraber dünya pazarına hizmet eden çeşitli uygulamalara yatırımlarda bulunmaya devam etmektedir. Bu anlamda Coşkun Çetin şunları söylemekte;

"Bir Google, bir Facebook, bir WhatsApp'ın değeri Borsa İstanbul'da işlem gören tüm şirketlerin değerine yaklaşıyorken, gelecek için yazılım, mobil uygulama gibi dijital işlere daha fazla ağırlık vermemizin önemi büyük"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.