r10'un CEO'su Coşkun Çetin: Karantina Gençleri Webmaster'lığa İtti!

Geçtiğimiz günlerde r10.net koronavirüs nedeniyle davetiyeli üyelik sistemini bir süreliğine kaldırmış ve isteyen kişilerin kayıt olabileceğini açıklamıştı. r10.net’in yapmış olduğu üyelik kampanyasına gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti.
r10'un CEO'su Coşkun Çetin: Karantina Gençleri Webmaster'lığa İtti!

Çin’de başlayan ve ülkemiz de dahil olmak üzere tüm dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle devletler vatandaşlarına evde kalmaları tavsiyesinde bulunuyor. Bu nedenle birçok kişi işe gidemiyor ya da şirketlerinden ücretsiz izinle uzaklaştırılıyor.

Vatandaşların koronavirüs nedeniyle ekonomik olarak sıkıntıya düşmemesi için hükümet yetkilileri önlemler alsa da özel sektördeki birçok şirket de seferber oldu. Bu şirketlerden bir tanesi de r10.net olarak karşımıza çıktı.

Türkiye’nin en büyük webmaster platformlarından biri olan r10.net geçtiğimiz günlerde davetiyesiz kolay üyelik kampanyasına giderek uzun süredir geleneği olan davetiyeli/referanslı üyelik sistemini kaldırdı. Şirket açıklamasında “Evlerinden iş yapmak zorunda kalanlar gerek şahsi sosyal medya hesaplarıma gerek R10.net'e üye olabilmek için çok fazla talepte bulunmaya başladılar. Biraz daha kolaylık sağlayabilmek için 10 Nisan 2020 Tarihine kadar üyeliği davetiyesiz olarak aktif ediyoruz” açıklaması yapıp anlamlı bir adım atmıştı.

Evde karantina altında olan kişilerin daha çok internette vakit geçirdiği ve özellikle gençlerin r10.net’e yaptığı üyelik başvurularının fazlalığı dikkat çekti. Konuyla ilgili açıklama yapan r10.net’in CEO’su Coşkun Çetin platformlarında bugüne kadar binlerce kişinin bilişim ve webmaster konusunda uzmanlaştığını belirtti.

Webmaster’ların kendi uygulama, internet sitesi ve projelerini hayata geçirdiğini belirten Çetin “Bilişim anlamında hizmet vermek ve bilişim sektöründe nasıl iş yapıldığını öğrenmek isteyenler 15 yıldır bu platformda buluşuyor. Burada çok büyük uygulamalar yapıp dünyaya pazarlayanlar da oldu. Öğrenciler de burada kodlamaya yönelik, bilişime yönelik çalışmalar yapıyor. Salgın nedeniyle webmasterlığa yönelme daha da fazlalaştı. Normalde bizim platformumuza günde 500-550 bin kişi girerken şu anda 700 binin üzerine çıktık. Yani yaklaşık olarak yüzde 40'lık bir artış oldu. Bu süreçte en çok gençler üye olmak istiyor. En çok talep yaşı 16-22” ifadelerini kullandı.

Daha önce davetiyeli geleneğin kendileri için bir gelenek olduğunu ifade eden Çetin, koronavirüsü nedeniyle kampanya başlattıklarını dile getirerek “Hiçbir üyemizden ücret talep etmiyoruz. Bu anlamda üye olunması en zor sitelerinden biriydik diyebilirim. Bu süreçte bizler de ne yapabiliriz diye düşündük ve devletimizin 'evde kal' çağrısı üzerine 1 haftalığına bu davetiye sistemini kaldırdık. 4 adımlı güvenlik doğrulaması sonrasında davetiyesiz olarak üye alınmasına sağladık. İlk gün yaklaşık 9 bin kişi kayıt başvurusu yaptı. Davetiyesiz kayıt 10 Nisan’a kadar devam edecek. Aynı zamanda koronavirüs salgınıyla mücadele eden ve fedakarca görev yapan sağlık çalışanları için bir yıllık ücretsiz “Gold” üyelik sağlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.