R10 CEO’su Coşkun Çetin, Covid-19 Aşı Çalışmalarının E-Ticaret ve Dijital Dünyaya Etkisini Değerlendirdi

Türkiye'de bulunan ve en büyük webmaster platformu olan R10.net'in CEO'su Coşkun Çetin, Covid-19 salgınını değerlendirdi. Çetin aşı çalışmalarının dijital dünyaya etkisi hakkında da yorumlarda bulundu.
R10 CEO’su Coşkun Çetin, Covid-19 Aşı Çalışmalarının E-Ticaret ve Dijital Dünyaya Etkisini Değerlendirdi

Webmaster platformu R10.net'in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Çetin, Oxford ve AstraZeneca tarafından yenilenen aşı çalışmaları sonrası covid-19 bazlı Google aramaları, bu durumun İnternet sitelerine olan trafik akışlarını ve reklam gelirlerine olan etkisini değerlendirdi.

Dünyanın önemli webmaster platformlarından r10.net'in Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Çetin, r10.net üzerinden yürüttüğü kampanyayla birlikte web tabanlı internet işlerinde evde kalarak ekonomiye katkı sağlamaları için ”kolay üyelik kampanyası” başlatmıştı ve birçok genç tarafından bu kampanya yoğun ilgi odağı olmuştu.

Coşkun Çetin

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 pandemisi nedeniyle milyarlarca insan evlerinde karantinadayken herkesin aklında “covid-19 aşısı” için net tarih dolanırken, web bazlı aşının potansiyel etkilerini değerlendiren Coşkun Çetin şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemlerde covid-19 için üretildiği beyan edilen aşıların adeta bütün internet trafiğine yön verdiğini görmekteyiz. Öyle ki gerek sosyal medya, gerekse Google reklamları bakımdan; reklam verenlerin sayısında ciddi artışlar gözlemliyoruz. Bu duruma sektörel aramalarının etkisinin olduğu da su götürmez bir gerçektir.”

coşkun çetin r10

Mart 2020 itibariyle tüm dünya genelinde insanların evde kalması, hizmet veren bütün internet sitelerine adeta doping oldu. Dünyanın her yerinden gelen aşı çalışmaları yer yer durdurma sürecine girse de, bugün açıklanan verilerle birlikte görüyoruz ki Oxford ve AstraZeneca duraklattığı aşı çalışmalarına tekrar devam ediyor.

Aşı çalışmalarına tekrar devam edilmesi, bu dalda hizmet veren şirketlerin de tekrar kollarını sıvamalarına tekabül ediyor gibi görünüyor. Öyle ki aşı çalışmalarıyla birlikte gelişen Google arama hacimleri ve yükselişe geçen aşı aramaları, reklam verenlerin gözünden kaçmamışa benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum