Çorum'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çorum, Karadeniz Bölgesinin Orta Karadeniz Bölümünde bulunan bir merkezimizdir. Yazımızda Çorum'un gezilip görülmeye değer alanlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Çorum'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çorum Müzesi

Çorum’un bulunduğu coğrafyanın geçmişini en iyi aksettiren mekan Çorum Müzesi’dir. Çorum’da bulunan tarihi yerlerde gerçekleştirilen kazılarda elde edilen eserler müzede sergilenmektedir. Müzede etnografik kalıntılar da yer almaktadır. Çorum Müzesi’nde İlkçağ Uygarlıklarından Roma ve Bizans’a, hatta Osmanlı’dan kalma el yapımı eserlere rastlayabilirsiniz. Çorum’a yapacağınız gezide Çorum Müzesi’ni gezip görmeye zaman ayırmalısınız.

Adres: Cengiz Topel Cad. No/3 Merkez/Çorum

Telefon: (0364) 213 15 68

corum-muzesi-003.jpg

 

Alacahöyük Tarihi Milli Parkı

Çorum ülkemizin en köklü tarihe sahip merkezlerindendir. Çorum’ın Alaca ilçesinin Höyük Köyü’nde yer almaktadır. Bu tarihi bölgede birçok eski uygarlığa ait tarihi miraslar bulunmaktadır. Çorum seyahatinizde her yıl bölgeye gelen binlerce turist gibi siz de Alacahöyük Tarihi Milli Parkı’nı gezip görmeyi ihmal etmeyin.

alacahoyuk-tarihi-milli-parki-003.jpg

 

Hattuşaş Antik Kenti

Çorum sınırlarında yer alan Hititlerin eski başkentlerinden biri olan Hattuşaş Antik Kenti mistik ve büyüleyici atmosferiyle mutlaka görülmeye değer alanlardan biridir. MÖ 1700 ve 1300’lü yıllarda Hititlerin başkenti olmuştur. Bölgede yapılan kazılar sadece ülkemiz tarihi değil tüm Dünya açısından önemli bir yere sahiptir. Hattuşaş Antik Kenti tarihi dokusu ile her yıl binlerce turisti mest etmektedir.

hattusas-antik-kenti.jpg

 

Çorum Kalesi

Bu muazzam yapı şehir merkezinde yer almaktadır. Adeta Çorum’la özdeşleşmiş ve ilin sembol yapısı haline gelmiştir. Kale Selçuklu dönemi özelliklerini yansıtmaktadır. Bu kaleyi ziyaretiniz esnasında keşfedeceğiniz tarihi güzellikler size ayrı bir heyecan katacak. Çorum Kalesi’nin yapımında kullanılan her taşı fotoğraflamak isteyeceksiniz.

corum-kalesi.jpg

 

Kargı Yaylası

Çorum’un doğa harikası bölgelerinden biridir. Kargı ilçesinde yer alan bu yayla mükemmel bir görselliğe sahiptir. Özellikle yaz aylarında Çorumluların şehrin gürültüsünden, sıcak havadan ve stresten kurtularak rahat bir nefes almalarını sağlayan bir alandır. Çorum seyahatinizde bu eşsiz tabii güzelliğe kayıtsız kalmayın.

kargi-yaylasi.jpg

 

Çatak Tabiat Parkı

Çorum merkezine hayli yakın mesafededir. Bölgenin doğal güzellikleri arasında en çok beğenilen ve ziyaret edilen alandır. Burada birçok bitki ve canlı türüne şahit olmanın mutluluğunu yakalayabilirsiniz. Bölge insanının nefes alma mekanlarının başında gelen Çatak Tabiat Parkı’nı bölge gezinize eklemeyi sakın unutmayın.

catak-tabiat-parki.jpg

 

Çorum Ulu Camii

Çorum’un en önemli simgelerinden biri olan bu cami Selçuklu döneminin eşsiz mimari özelliklerini aksettirmektedir. Çorum merkezinde olması nedeniyle ulaşımı çok kolaydır. Her yıl binlerce ziyaretçi bu müthiş ibadethaneyi görmenin mutluluğunu yaşayarak bölgeden ayrılmaktadır. Çorum Ulu Camii inşa edildiğinden bu yana birkaç kez restore edilmiştir. 

corum-ulu-camii.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum