Çörek Otunun Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Zayıflatır Mı?

Kanserden romatizmaya kadar birçok hastalığın tedavisi olan çörek otu hakkında bilinmesi gerekenleri liste haline getirdik.
Çörek Otunun Faydaları Nelerdir? Çörek Otu Zayıflatır Mı?

Çörek Otu Faydaları

Çörek otu insan sağlığı için önemli besin kaynaklarından biri olup birçok hastalığa şifa niyetine kullanılmaktadır. Bu içeriğimizde çörek otunun ve çörek otu yağının faydalarını sizlere sunacağız. Ayrıca çörek otunun kullanım alanlarını ve nasıl kullanılması gerektiğini de içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

En İyi Çörek Otu Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkiUygulama
1Kansere Yakalanma Riskini AzaltırKötü Huylu Hücre EngelleyiciTüketim
2Bağışıklık Sistemine İyi GelirVitamin ve MineralTüketim
3Astıma İyi Gelirİltihap EngelleyiciTüketim
4Romatizmaya İyi GelirBesleyici YapıMasaj
5Migren Ağrılarını HafifletirRahatlatıcı EtkiMasaj
6Diyabete İyi GelirŞeker DengeleyiciTüketim
7Epilepsi Nöbetlerini AzaltırNöbet AzalmasıTüketim
8Diş Ağrısına İyi GelirBakteri Oluşumu EngelleyiciTüketim

Çörek Otunun 8 Faydası

İşte çörek otu ve çörek otu yağının faydaları...

1. Kansere Yakalanma Riskini Azaltır

Çörek Otunun Faydaları

Kansere karşı koruyucu özelliği olan çörek otu, yapılan araştırmalar tarafından ortaya konulmuştur. Çörek otunun içeriğinde bulunan “thymoquinone” bileşeninin kanser hücrelerine karşı koruma sağladığı ve kanser hücrelerinin oluşumunu büyük oranda engellediği belirtilmektedir. Özellikle pankreas, kolon, meme ve beyin kanseri üzerinde oldukça etkili olan çörek otu, bu kanserlerin tedavi süreçlerinde olumlu ve önemli sonuçlar vermektedir.

Çörek Otunun Faydaları

Yapılan araştırmalarda çörek otunun içeriğinde bulunan thymoquinone bileşeninin pankreas kanserini önemli ölçüde engellediği belirtilmiştir. Bu bileşenin kanser hücrelerinin oluşumunu engellediği ve büyük ölçüde yayılmasını engelleyerek sayılarının azalmasını sağladığı gözlemlenmiştir. Çörek otunun kanser hücrelerini azalttığı ve yayılmasını engellediği bir diğer kanser türü ise kolon kanseridir. 2010 yılında Mısır yapılan ve National Library of Medicine’de yayınlanan sonuçlarla ortaya konmuştur. Çörek otu beyin kanserinde de önemli sonuçlara imza atmıştır. İçeriğindeki thymoquinone kimyasal bileşeni ile beyindeki hücre ölümlerini yavaşlatıyor. Aynı zamanda meme kanserinde de oldukça olan bir diğer kullanım şekli ise çörek otu yağı ile tedavi yöntemidir.

2. Bağışıklık Sistemine İyi Gelir

Çörek Otunun Faydaları

İnsan vücudu için oldukça önemli ve yararlı olan çörek otu, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek gelebilecek çeşitli zararlara karşı koruma sağlıyor. Özellikle yoğun radyasyona maruz kalan kişilerin vücut dirençlerini güçlendirerek ortaya çıkabilecek olumsuzlukları azaltıyor. Yapılan araştırmalarda radyoterapi tedavisi gören hastaların bağışıklık sistemlerini koruyabilmeleri ve güçlendirmeleri adına çörek otunu tüketmeleri önerilmektedir.

3. Astıma İyi Gelir

Çörek Otunun Faydaları

Çörek otunun astıma karşı yüksek koruyucu özelliğine sahip olduğu pek çok kişi tarafından bilinmektedir. İltihap önleyici özelliğine sahip olan çörek otu aynı zamanda solunum yollarını genişletme özelliğine de sahiptir. Solunum yollarının iltihaplanması nedeniyle oluşan astımın tedavisinde büyük ölçüde olumlu sonuçlar kazandırmaktadır.

4. Romatizmaya İyi Gelir

Çörek Otunun Faydaları

Güçlü bir antioksidan olan çörek otu aynı zamanda sahip olduğu iltihap önleyici özelliği ile romatizma hastalığının tedavisinde olumlu sonuçlar alınmasını sağlamaktadır. İltihap önleyici özelliği ile iltihap oluşumunu azaltarak romatizma tedavisinde önemli bir yere sahiptir.

5. Migren Ağrılarını Hafifletir

Çörek Otunun Faydaları

Migren belirtilerinin hissedilmesiyle birlikte kullanılan çörek otu yağı, migren atağını önemli ölçüde azaltmakta ve hafif geçirilmesini sağlamaktadır. Migren ataklarının başlamasından önce hissedilen hafif ağrılar sırasında alın, ense ve şakak bölgenize masaj yaparak uyguladığınız çörek otu yağı ağrınızın azalmasını ve migren atağının daha hafif geçmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda burun deliklerinize sürdüğünüz bir miktar çörek otu yağı daha hızlı etki gösterecektir.

6. Diyabete İyi Gelir

Çörek Otunun Faydaları

Birçok ülkede şeker hastalığına karşı doğal tedavi yöntemi olarak kullanılan çörek otu, yapılan araştırmalarda özellikle tip 2 diyabet hastalarında şeker oranını dengeleyici özelliğine sahip olduğu belirtilmektedir. Ülkemizde oldukça yaygın olan diyabet hastaları doktorlarına danışarak çörek otu tüketimine başlayabilirler.

7. Epilepsi Nöbetlerini Azaltır

Çörek Otunun Faydaları

Nöbetler şeklinde kendini gösteren epilepsi (sara) hastalarının düzenli çörek otu tüketmeleri oldukça önemli ve faydalıdır. Düzenli tüketilen çörek otu, epilepsi nöbetlerinin azalmasını sağlamaktadır. Son zamanlarda yapılan araştırmalarla çörek otu tüketen epilepsi hastalarının nöbet sayılarında azalma olduğu gözlemlenmiştir.

8. Diş Ağrısına İyi Gelir

Çörek Otunun Faydaları

Çörek otundan elde edilen çörek otu yağını diş ağrısı tedavinizde kullanabilirsiniz. Ağrının olduğu bölgeye süreceğiniz bir miktar çörek otu yağı ağrınızın azalmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda birkaç damla çörek otu yağı ve suyu karıştırarak gargara yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çörek Otu Yağının Faydaları

En İyi Çörek Otu Yağı Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Zade Vital Çörek Otu Yağı60 Kapsül10/9.9
2Arifoğlu Çörek Otu Yağı250 ml10/9.8
3Mecitefendi Çörek Otu Yağı250 ml10/9.8
4Taste Of Cevahir Çörek Otu200 gr10/9.7
5Arifoğlu Çörek Otu Öğütülmüş100 gr10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Çörek Otu
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Çörek Otu Yağı Markası Tavsiyesi

İçerisinde vitamin ve mineral barındıran çörek otu yağı markalarını sizler için listeledik.

1. Zade Vital Çörek Otu Yağı

Çörek Otu Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Zade Vital
Çörek Otu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim60 Kapsül

Soğuk sıkım yöntemiyle üretilen Zade Vital, düzenli kullanımlarda yüksek etki gösteriyor. Kapsül şeklinde karşımıza çıkan çörek otu yağı, içerisinde glüten ve trans yağ içermiyor. Helal sertifikası bulunan takviye gıda, yumuşak olması sebebiyle kolayca kullanılıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Yemeklerden önce kullanıyorum. Zaten sonrasında çörek otu kokusunu hissediyorsunuz. Hikmet B**

👤 Alerjim ve insülin direncim yüksek çörek otu yağı sayesinde ne ilerliyor ne geriliyor ayrıca iyi bağırsak çalıştırıp iştah kapatıyor kilo vermek isteyenlere tavsiye ederim. Ö** E**

2. Arifoğlu Çörek Otu Yağı 250 ml

Çörek Otu Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Çörek Otu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim250 ml

En çok satan çörek otu yağı modellerinden olan Arifoğlu, taze ve kaliteli çörek otundan üretiliyor. 250 ml olarak satışa sunulan ürün, günde bir tatlı kaşığı tüketiliyor. Kullanıcılarından olumlu yorumlar alan çörek otu yağı, bizce en iyiler arasında yer alıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Arifoğlu her zamanki gibi güveni boşa çıkarmadı. E** T**

👤 Tadını beğendim, kaliteli ürün uygun fiyat. G** O**

3. Mecitefendi Çörek Otu Yağı

Çörek Otu Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Çörek Otu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim250 ml

%100 soğuk pres yöntemiyle üretilen Mecitefendi çörek otu yağı, 250 ml olarak satışa sunuluyor. Kullananların sıkça tavsiye ettiği yağ, diğer çörek otu yağlarından daha tuzlu fiyata satılıyor. Diş ağrısını büyük ölçüde azaltan yağ, bizce denenmesi gerekilen şifalı yağlar arasında bulunuyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Harika, işe yarıyor. U** O**

👤 Fiyatı yüksek fakat hak ediyor. Y** M**

4. Taste Of Cevahir Çörek Otu

Çörek Otu

Amazon
Fiyatını Gör
Taste of Cevhair
Çörek Otu Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim200 gr

Çoğunlukla kuru öksürük şikayetiyle tercih edilen Taste Of Cevahir, 200 gr olarak karşımıza çıkıyor. Öksürüğün yanı sıra hazımsızlığı gideren ürün, birçok kullanıcısından olumlu geri dönütler alıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Kaliteli ürün, işe yarıyor. K** E**

👤 Öneririm, tadı çok iyi. R** T**

5. Arifoğlu Çörek Otu Öğütülmüş

Çörek Otu Öğütülmüş

Amazon
Fiyatını Gör
Öğütülmüş
Çörek Otu
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim100 gr

Öğütülmüş çörek otu arıyorsanız Arifoğlu tam size göre. Bu sayede tüketilmesi kolay olan çörek otu, bağışıklık sistemini güçlendirerek, dışarıdan gelen mikrop ve bakterilerin içine girmesini önlüyor. 100 gr olarak satılan çörek otu, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Güzelmiş devamlı kullanıyorum. Emine Ö**

👤 Çok güzel. Teşekkür ederiz. D** Ç**


Çörek Otu Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kalp hastaları, şeker hastalar, epilepsi hastaları ve tansiyon hastaları çörek otu tüketiminden önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir. Hastalıklarının tedavisi dolayısıyla kullandıkları ilaçlara karşı herhangi bir yan etki oluşmaması için gerek kullanım şekli gerekse kullanım miktarı konusunda mutlaka doktorlarına başvurmalılardır.

Çörek otu kullanımda dikkat etmesi gereken bir diğer grup ise hamileler ve emziren annelerdir. Anne ve anne adaylarının çörek otu tüketimlerinden önce doktorlarına başvurmaları ve onlardan onay almaları önerilmektedir.

Cilt sağlığı için oldukça yararlı olan çörek otu yağı kullanımdaki miktar oldukça önemlidir. yoğun miktarda ve sık kullanım sonrasında cilt yüzeyinde çeşitli tahrişlerin oluşması söz konusu olabilir.

Tansiyon düşürücü ve idrar söktürücü özelliğine sahip çörek otunu tansiyon ilacı ve idrar söktürücü ilaçlar ile birlikte kullanmayınız. Ekstra etki sağlayacağından olumsuz sonuçlara neden olabilir.

Çörek otu alırken tanelerinin büyük olmasına özen gösterin. Ancak tüketim sırasında fazlaya kaçmamaya dikkat edin. Aksi halde aşırı tüketim nedeniyle kabızlık veya ishal gibi problemlerle karşılaşmanız söz konusu olabilir.


Çörek Otu ve Çörek Otu Yağı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Çörek otu nedir?

Yemeklerde verdiği lezzetle ve sağlığımıza olan katkılarıyla mutfaklarımızdan ayırmadığımız çörek otunun faydaları saymakla bitmez. İnce yapraklı ve otsu tarla bitkisi olan çörek otu, bitkinin dallarında kapsül şeklinde bulunmaktadır. Ülkemizde hemen hemen her yerde yetişmektedir. Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan çörek otunun içeriğinde çinko, magnezyum, fosfor, demir, kalsiyum, A vitamini, B vitamini ve C vitamini bulunmaktadır.

Çörek otu hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Birçok hastalığa karşı oldukça etkili olan çörek otunun romatizma, astım, bronşit ve kan şekerini düşürücü özellikleri bulunmaktadır. Aynı zamanda çörek otunun son zamanlarda oldukça yaygınlaşan kanserin tedavisinde olumlu sonuçlar verdiği yapılan araştırmalarca ortaya konulmuştur. Çok eski yıllardan beri kültürümüzde var olan ve mutfaklarımızdan ayırmadığımız çörek otu, kanser ve astımında içinde bulunduğu birçok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır. Çörek otu aynı zamanda kanser hücrelerinin temizlenmesini sağlamaktadır.

Çörek otu nasıl yenir?

Çörek otunu yemek için birden fazla yöntem vardır. Tek başına mide için ağır gelebilecek bir bitkisel ürün olan çörek otunu yoğurt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Kurabiye ve poğaçaların üzerine çörek otu koyabilirsiniz. Çörek Otunu sıcak suda kaynatarak çay halinde de tüketebilirsiniz. Son olarak soğuk sıkım çörek otu yağını salatalarınızda afiyetle yiyebilirsiniz.

Çörek otu nasıl kullanılır?

Çörek otu hastalıkların tedavisinden çok zayıflamak amacıyla kullanılmaktadır. Çörek otunun doğru kullanımı ise gün içerisinde tüketilen besinlerle karıştırarak tüketmektir. Ancak zayıflatıcı etkisini görmek için sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa yemeklerden yarım saat önce aç karna 1'er çay kaşığı çörek otu yemelisiniz.

Çörek otunun zararları nelerdir?

Tıbbi açıdan hiçbir yan etkisi ve zararı olduğu bilinmeyen çörek otu mide rahatsızlığı olan insanlara ağır gelebilmektedir. Bunun sebebi ise çörek otunun yüksek oranda yağ içermesidir.

Gün içerisinde ne kadar çörek otu yağı tüketilmelidir?

Çörek otu yağı günde üç defa 1'er çay kaşığı alınarak tüketilmelidir. 2 hafta boyunca bu şekilde tüketildikten sonra günde 2 çay kaşığına düşürülmesi tavsiye ediliyor. Çörek otu yağı kullanımı bu şekilde uygulanırsa sağlığımıza fayda sağlayacaktır.

Çörek otu zayıflatır mı?

Metabolizmayı hızlandıran ve mide de tokluk hissi yaratan çörek otu zayıflamaya yardımcı bir doğal besindir. Yemeklerden önce aç karna tüketilen çörek otu sayesinde aşırı yemek yemeden kaynaklı kilo alma derdi ortadan kalkacaktır.

Çörek otu çayı nasıl yapılır?

Bir bardak kaynamış suyun içerisine bir miktar çörek otu ekleyin ve bu karışımı 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakın. Çörek otu çayınız hazır.

Çörek otu yağı zayıflamak için kullanılır mı?

Çörek otu yağı içerdiği enzimler sayesinde basen, bel ve göbek kısımlarında biriken yağların erimesini sağlar. Bunun yanı sıra metabolizmayı hızlandıran ve iştah kapatan çörek otu yağı doğal bir kilo verdiricidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.