Cooper's Hill Peynir Yuvarlama Festivali

Her yıl İngiltere'nin Brockworth kentindeki Cooper's Hill'de yapılan geleneksel Peynir Yuvarlama Festivali'nin tarihinde hangi olayın yattığını İngilizler de bilmiyor.
Cooper's Hill Peynir Yuvarlama Festivali

Tepeden aşağıya yuvarlanan 4 kiloluk peynirleri yakalamaya çalışan yarışmacıların ödülü yakaladıkları peynirler. Her yaştan yarışmacının katıldığı festival, 200 yıldan fazladır devam ediyor. Basit gibi görünen bu festivalde aslında yarışmacılar tehlikeli bir şey yapıyor çünkü peynirlerin hızı kimi zaman saatte 110 kilometreyi buluyor ve ilk yakalayan ödül kazandığı için yarışmacılar da hızlı olmak zorunda.

peynir-yuvarlama-yarismasi.jpg

Yağmur yağsa bile çılgın İngiliz halkı tepeyi dolduruyor ve ıslak, dik zeminde ayakta durmak zor da olsa yarışmadan vazgeçmiyor. Renkli görüntülere sahne olan bu festivalin yine de tehlikeli olduğu unutulmamalı. Bazı yarışmacılar ufak sıyrıklarla atlatsalar da bazılarında kırık veya çıkık olabiliyor.

peynir-yuvarlama-yarismasi-006.jpg

Dünyanın en ilginç festivallerinden biri olarak görülen bu festival, sakatlanmalar nedeniyle iptal edilme tartışmalarına kadar gitse de binlerce kişi tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Brockworth'a özgü olan festival, uluslararası olarak tanınmaya başlandıktan sonra daha da fazla ilgi görümüştür. Yarışmanın neden başladığı bilinmese de 17.yüzyıldan beri devam ettiği düşünülmektedir.

peynir-yuvarlama-yarismasi-013.jpg

Kimileri festivali baharın başlangıcını kutlayan pagan ritüellerine dayandırırken kimileri doğurganlıkla ilgili olduğunu savunur. Festival, bu 2016'da da her zamanki gibi mayıs ayında gerçekleşecek.

peynir-yuvarlama-yarismasi-014.jpg

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.