Çocuklarda Geniz Eti Problemi Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda geniz eti problemi, geniz eti belirtileri, geniz eti problemi ameliyatı nasıl olur? Bütün soruların cevapları aşağıda.
Çocuklarda Geniz Eti Problemi Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda Geniz Eti

Özellikle çocuklarda çok sık karşılaşılan bir sorun olan, geniz eti problemi burun boşluğunun arka kısmının açıldığı, yutak kanalının başlangıcını oluşturan boşluğun, arka duvarın ortasına yerleşen ve vücudu enfeksiyonlara karşı savunan, lenfo epitelyal dokuya denir.

Çocuklarda Geniz Eti Problemi

Bazen normal olarak geniz eti görülemez. Bunun için özel muayene yöntemleri ve tetkikleri vardır. Geniz eti her çocukta vardır. Ancak geniz etinin yol açtığı bir problem, yutak bölümüne açılan, bölgenin kapanmasıyla burun tıkanıklığına neden olmasıdır.

Okul döneminde çocukların daha sık hastalanmasıyla birlikte geniz eti büyümesinde artış görülür. Geniz eti, hava yolu ile bulaşan virüs ve bakterilerin yanı sıra, alerjenlere de maruz kalır. Mide sıvısının genize kadar ulaştığı durumlarda geniz eti dokusunda büyüme oluşur.

Çocuklarda Geniz Eti Belirtileri

Çocukların yaşam kalitesini düşüren geniz etinin belirtileri arasında; ağız açık uyuma, ağız akıntısı, hırıltılı soluma, sürekli olarak burun tıkanıklığı yaşama, yutkunmada zorluk, horlama, ağız kokusu, geniz akıntısı, gece terleme, burundan nefes almada güçlük, genizden konuşma gibi durumlar yer alır.

Çocuklarda Geniz Eti Problemi

Burun tıkanıklığı, ağız açık uyuma, ağızdan soluma, genizden konuşma, burun akıntısı, ağız kuruluğu varsa; Geniz eti iltihabı ve büyümesinden şüphelenilebilir. Geniz eti iltihabı ve büyümesinin yol açtığı diğer sorunlar ise, iştahsızlık, uyku bozuklukları, uykuda kısa süreli solunum durması, uykudan sıçrayarak uyanma, sık oluşan sinüzit problemleri ve orta kulak iltihabına yol açabilir.

Orta kulakta sıvı birikimi ve işitme kaybı, kulak zarı rahatsızlıkları, büyüme ve gelişme geriliği, çene gelişim bozuklukları da oluşabilecek diğer hastalıklardır. Bu yüzden bu belirtiler görülüyorsa mutlaka KBB hekimine başvurulmalıdır.

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları ve Geniz Eti

Her geniz eti ameliyat edilmez. Öncelikle geniz eti bademcikler gibi iltihaplanabilir ve boyutunda değişiklik olabilir. Bu aşamada öncelikle yapılması gereken hemen ameliyat olmaz. Bunun için medikal tedavi uygulanır. Boyutu normale döner ve iltihaplanma da ortadan kalkabilir.

Çocuklarda Geniz Eti Problemi

Ancak buradaki önemli nokta sık olarak üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriliyorsa, geniz etinin sürekli büyümesine ve küçülmemesine neden olabilir. İşte bu aşamada medikal tedavi uygulansa da başarılı bir sonuç vermez ve cerrahi müdahale yoluna gidilir.

Çocukların geniz eti problemlerinde medikal tedaviye olumlu sonuç vermemeleri durumunda kesin yol cerrahi yöntem olmalıdır. Geniz et ameliyatı yarım saat sürüp, genel anestezi uygulanmaktadır.

Çocuklarda oluşan geniz eti problemleri çok fazla uzatılmadan ve ertelenmeden tedavi edilmelidir. İlaç tedavisine yanıt vermiyorsa hiç düşünmeden ameliyat ile bu sorundan kurtulunması gerekir.

Geniz Eti Tedavisi ve Ameliyatı

Çocuklarda Geniz Eti Problemi

Geniz eti ameliyatında herhangi bir kesi olmaz çünkü ameliyat ağız içinden yapılmaktadır. Ameliyat edilen çocuklar aynı gün bile taburcu edilebilir. Ameliyattan sonra çocuklara iki üç günlük hafif diyet verilir. Az görülse de çocuklarda geniz eti büyümesi tekrarlayabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ağırlık Çalışmak Uykuya İyi Gelir Mi?Uykuda Kaslar Gelişir mi?
Uykusuzluk İçin Çözüm ÖnerileriUykusuzluğa İyi Gelen Çiçekler
Yazın Rahat Uyumak için Ne Yapılır?Uyku Neden Gelir?
Uykunun Kaç Evresi Vardır?Öğle Uykusunun İnsan Sağlığına Etkileri
Kaliteli Bir Uyku İçin Yapmanız Gereken YöntemlerAğzınız Açık Uyursanız Ne Olur?
Rahat Bir Uyku için Tüketilmesi Gereken BesinlerUyku Kaçıran Besinler

Burunda geniz eti belirtileri nelerdir?

Burunda meydana gelen geniz etinin bazı belirtileri vardır. Uyku sırasında horlamak, nefes alırken ses çıkması, burun tıkalı gibi genizden konuşma, sürekli ağızdan nefes alma, burundan nefes almakta güçlük çekme görülür.

Geniz eti tedavisi nasıl olur?

Geniz eti ameliyatında herhangi bir kesme işlemi yapılmaz. Ameliyat ağız içerisinden yapılır. Ameliyat edilen çocuklar aynı gün taburcu edilebilir. Ameliyattan sonra çocuklarda iki ile üç günlük hafif diyet verilir. Nadir de olsa çocuklarda geniz eti büyümesi tekrar ortaya çıkabilir.

Geniz eti nasıl küçülür?

Geniz etini küçültmek için ilk olarak sorunlara bakmak gerekir. Eğer geniz eti rahatsızlığı olan kişinin kilo problemi varsa kilo vermelidir. Geniz eti büyümesi genetik, alerjik ve benzer sebeplerden dolayı meydana gelir. Soruna göre çözüm bulunmalıdır.

Büyümüş geniz eti nasıl tedavi edilir?

Geniz etinin alınması genel anestezi altında yapılır. Kesme gibi bir işlem yoktur. Ağız açacağı denilen bir alet uygulanır, ağız açık hale getirilir. Küçük dilin arkasına yerleşmiş olan geniz eti küret adı verilen aletlerle kazınır ve geniz eti alınır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.