Çocuk Yapmaya Karar Verdiniz, Peki Ya Maliyeti?

Anne karnından başlayıp kocaman insanlar olana dek bile süren evladın için verdiğin mücadeleyi anlatan bir süreç. Biz en başa dönüp çocuğunuzun olacağını öğrendiğiniz ana gelelim. O noktadan sonra sizi neler mi bekliyor? Detayları haberimizde..
Çocuk Yapmaya Karar Verdiniz, Peki Ya Maliyeti?

Hamilelilik Süreci

Bebek doğduktan sonra, bebek ve anne için gerekli tüm malzemelerin karşılanması eksiksiz olarak önemli. Bunlardan önemli birkaçına örnek verecek olursak; bebeğinizin kıyafetleri, sizin için emzirme sütyeni, göğüs pedi gibi hastanede gerekli ihtiyaçlardan bazılar. Bunları kabaca 500-1000 TL gibi düşünebilirsiniz.

Tabi bebek doğumundan önce hastane kontrolleri, bebek için gerekli testler vb. ihtiyaçlar bu fiyata dahil değil.

Doğum

Devlet hastanesinde doğum yapacaksanız SGK masrafları karşılıyor. Ancak Özel hastane tercih edecekseniz normal doğum için SGK anlaşmalı hastanerlerde ortalama 500- 4000 doğum parası ödeyebilirsiniz.

Sezeryan için ise 750 TL ile 4500 TL arasında değişmektedir. Tabi bu fiyatlar hastaneye göre farklılık gösterir.

Son dönemlerde pek çok kişi tarafından sıkça tercih edilen Epidural anestezi fiyatı ise, yine hastaneye göre 300 TL ile 1000 TLdir.

Doğum Sonrası

Doğum bittikten sonra masraflar bitmiyor. Doğumdan sonra bebeğiniz 1 yaşına gelene kadar yine doktor kontrolleri, testler, ilaçlar, aşılar, gerekli malzemeler derken bunların toplamı 4 bin TLden başlıyor. Kalitesi yüksek ve hepsinin marka ürünler olduğunu düşünürsek bu fiyat artarak 15 bin TL yi buluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.