Climax Filmi Hakkında Bilinmeyen Bilgiler

Arjantinli Gaspar Noe tarafından yönetilen Climax filmi hakkında bilinmeyenleri araştırdık ve liste haline getirdik.
Climax Filmi Hakkında Bilinmeyen Bilgiler

Climax Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken 12 Bilgi

Yaptığı filmlerle dikkatleri üzerine toplayan Gaspar Noe, 2018 yılında vizyona giren Korku filmi temalı filmi Climax hakkında bilinmesi gerekenleri araştırdık. İşte inceleme film içeriğimize konu olan Climax filmi hakkında kullanıcı yorumları ve bilinmeyenler hakkında bilgileri liste haline getirdik.


Climax Filmi Hakkında İlginç Bilgiler

1. Gaspar Noe, Climax’ı Cannes film festivaline yetiştirmek istediği için filmin senaryosu dahil vizyona girmesi toplam 4 ay kadar sürdü. Çekim kısmı 15 gün süren filmin senaryosu 5 sayfadan oluşmaktadır.

Climax filmi müzik


2. Filmde selva karakterini oynayan Sofia Boutella dışında kimsede oyunculuk geçmişi bulunmamaktadır. Kendini başarılı dansçılar arasında bulan Boutella, önceden aldığı dans eğitimi almasına rağmen rolü için endişe duymuş. Yönetmen Noe ise oyuncularını doğaçlama rolleri için rahatlatmış. Filmin senaryosu 1990 yıllarını anımsattığı için günümüz teknolojilerini kullanmalarını kısıtlamıştır.

Climax filmi eseri


3. Gaspar Noe, oyuncuların performansını artırmak için internet ortamından bulduğu uyuşturucu etkisinde kalan insanların videolarını izletmiş. Oyuncularında izledikleri görüntüleri rol amacıyla filmde yansıtmaları içinde cesaret vermiş.

Climax filmi çekim yeri


4. Televizyon ekranın gözüktüğü sahnede, kenarda duran kitapların aslında Gaspar Neo’nun film için ilham aldığı birkaç kitabı görebilirsiniz. Bu kitaplardan bazıları Luis Bunuel, Dario Argento gibi isimlere gönderme yapmıştır.

Climax filmi çekim yılı


5. Filmde gördüğümüz danslı sahnelerin hepsi doğaçlama şekilde yapıldı. Sadece filmin ilk sahnesinde istenilen koreografiye göre dans edildi. Gaspar bu konuda dansçıları serbest bıraktı.

Climax filmi ödülleri


6. Filmin kapanışı yapıldığı sırada çalan The Rolling Stones müzik grubunun Angie şarkısına yer verilmesinin asıl sebebi yönetmen Gaspar’ın duygusal ve bilindik bir parça istemesidir.

Climax filmi hikayesi


7. Gaspar Noe’nin Climax filmi için ilham aldığı bazı filmler vardır. Bu filmlerin ismi ise 1972 yılında vizyona giren The Poseidon Adventure, 1974 senesinde yapılan The Towering Inferno ve son olarak David Cronenberg’in yönettiği 1975 yılında yayınlanan Shivers filmleridir.

Climax filmi senaryosu


8. Gasper Noe dans sahnelerini daha etkileyici hissettirmek için oyuncularından insanların etki altında kaldığı durumların aynısı rol olarak oynamalarını istemiş.

Climax filmi yönetmeni


9. 1981 yılında vizyona giren Possession filminin metro sahnesinde çıldıran Anna’nın, Climax’da Selva karakterinin gözü dönüp perdeleri koparıp attığı sahneler arası benzerlik göstermektedir.

Climax filmi hikayesi


10. Filmin tanıtım için hazırlanan afişinde oyuncuların bazıları yerde yatarak veya sandalye üzerinde oturduklarını görebiliriz. Son olarak toplandıkları sahnede filmin afişine benzer şeklinde yerlerini alıyorlar.

Climax filmi konusu


11. Sebastian Schipper’ın yönettiği 2015 yılında izleyicilerle buluşan Victoria filminden uzun sahneler alıntılanmıştır.

Climax filmi oyuncuları


12. 1990 yıllarında geçen Climax filminin aslında şehir efsanesinden esinlenildiği düşünülüyor. Gaspar Noe filmi 1990 yıllarında gördükleri bir haberden olduğunu söylüyor, fakat bu haberi çoğu kişi bilmiyor.

Climax filmi


Climax Hakkında Kullanıcı Yorumları

👤 Vasat, amaçsız, nedensiz, sonuçsuz boş bir film hayatım da şimdiye kadar izlediğim en boş film en boş anırmaktan, böğürmekten başka yaptıkları bir şey yok filmde. Oğuz G.


👤 Bu bir film mi emin değilim ama film ise kesinlikle kötü bir film. Hikaye zayıf, karakterler zayıf. Tamam cesursunuz ama bu film yapmak için yeterli mi? Mert O.


👤 Sinema'da en zor teknik tek plan çekimidir. Yani kesme olmadan bir sahnenin uzun bir süre akıp gitmesidir. En ufak hatada sahne baştan alınır, o derece riskli bir yöntemdir. Ancak bu film o denli bir usta yönetmenin elinden çıkmış ki, oyuncuların neredeyse tamamının ilk filmleri olmasına rağmen bu teknik tüm film boyunca uygulanmış ve koskoca film yalnızca birkaç planla çekilmiş. Bu arada ne denli doğrudur bilemem -ki bu veri bence çok inandırıcı- filmin senaryosu yalnızca 5 sayfa ve 15 gün gibi, sadece kısa filmler için normal sayılabilecek bir sürede çekilmiş. Bu denli hareketli ve her saniyesi gerilim barındıran bir uzun metraj film için bu süre, mucizevidir. Burak P.


👤 Öncelikle film her açıdan bir noe filmi. Işıklar, şarkılar, tonlama. Film ortasına kadar ilerleyen 2 tek plan sahne ve 1 tane interview tarzı orta geçişe sahip ve bu kısımların insanı çok yoruyor. Tabii ki bu düşünülmüş bir şey çünkü filmin sonlarında ilerleyen uzun, soluksuz tek plan sahne o gerilimi ve heyecanı tam olarak verirken, başta film bizi karakterlerimizin yorgunluğuna zihnen yaklaştırmaya çalışıyor, böylece final sahneye kadar karakterlerimizi daha iyi anlıyor ve filmin sonunda "Öf yandı kafam" diyorsunuz. Filmin bir "-" yönü olarak çok fazla karaktere sahip olması denilebilir, ama bu karakterleri akılda tutamamazlık yine nor oyunu gibi duruyor, böylece ortam keşmekeşliğin de kimin ne olduğunu unutuyoruz. Noe'nin tarzı bu, bazı hayat gerçeklerini yüzümüze çok sert bir şekilde vuruyor. İrrevisible, Love filmlerinde olduğu gibi...Ayrıca başka sitelerden Climax Metaforları analizine de bakmanızı öneririm. Barış S.


👤 Müthiş bir film bunun sebebi çok farklı olması, genellikle gaspar noe'nun klasikleşen rahatsız edici filmlerinden ziyade bunda gençlerin uyuşturucu bataklığına düşmesinin kötülüklerini konu alır ve büyük politik mesajlar verir. Selin S.


👤 Gasper Neo'nun bütün Filmlerini izleyip aylarca etkisinde kaldığım diğer filmlere nazaran bırak sınıfta kaldı. Climax'ı dört gözle bekleyip tek kelimeyle hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Aras A.


Climax Filmi Oyuncu Bilgileri

Sofia Boutella

Fransız oyuncu aldığı dans eğitimi yanı sıra oynadığı Nike reklamlarındaki rolü ile tanınmıştır. Climax filminde Selva karakterini canlandırmaktadır.

Sofia Boutella


Souhelia Yacoub

İsviçre’de dünyaya gelen Souhelia filmin çekildiği dönemde 26 yaşındaydı. Bu filme kadar daha önceden oyunculuk deneyimi bulunmamaktadır.

Souhelia Yacoub

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.