Clash of Clans'ta Hızlıca Gelişmenizi Sağlayacak 12 Taktik

Clash of Clans oyununda en hızlı gelişmenizi sağlayacak yöntemleri siz değerli okurlarımıza özel araştırdık.
Clash of Clans'ta Hızlıca Gelişmenizi Sağlayacak 12 Taktik

iOS ve Anroid platformlarında oynanan Clash of Clans oyunu en popüler mobil oyunlar arasında yer almaktadır. Kaynak üretim ve tüketimine bağlı olarak köyünüzü geliştirip düşman köyleri yağmaladığınız oyunda yüksek seviyelere gelmek ve başarı elde etmek çok büyük zaman istemektedir. Biz sizlere hızlıca gelişmenizi sağlayacak tüm taktikleri yazımızda aktaracağız.

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Clash of Clans oyununda hızlı bir şekilde gelişmenize yardımcı olacak önemli ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz. Size verdiğimiz tavsiyeler sayesinde kısa sürede köyünüzü yükseltebilir, rakiplerinizden daha üstün olabilir, oyunun keyfini daha iyi çıkartabilirsiniz.

1. Kaynakların Üretim Miktarını Hesaplayın

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Clash of Clans köyündeki mor iksir ve altın madeni kaynakları saat başına belirli miktarda altın üretmektedir. Saatte kaç altın ürettiğini üzerine tıklayarak görebilirsiniz. Kaynaklardaki saatlik üretim miktarını öğrenerek düşmanlarınıza iksirlerinizi ve altınlarınızı kaptırmadan toplayabilmenizi sağlayacaktır.

Koruma kalkanınız 9 saat sonra bitiyorsa son 1 saat kala oyuna girerek altınınızı toplayın. Örnek vermek gerekirse saatlik 4000 altın üren bir madeni 6 ile 10 saat arasında toplamanız ortalama size 30000 altın kazandıracaktır.

2. Köy Düzeninizi İyi Yapın

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Köyünüzün düzeni en önemli şeylerden birisidir. Köy binanızın dışarıda olması düşmanların daha kolay kupa almasını sağlayacaktır. Köy binasının mutlaka içeride olması gerekir. Altın ve iksir depolarını da mümkün olabildiğince içeri kısımlarda tutarak sizden alınabilecek iksir, altın, kara iksir miktarını azaltmalısınız. Ayrıca kaynaklarınızın yakınlarına mutlaka savunma kulelerini yerleştirmelisiniz. Köy binanızın etrafını tuzaklarla çevirmelisiniz.

3. Duvar Yükseltmelerine Önem Verin

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Oyundaki en çok para isteyen şeyler şüphesiz duvarlardır. Duvarların yükseltilmesi binalara göre daha pahalı olduğu için çoğu kişi duvarların yükseltmesini tamamen bitirmeden belediye binasını yükseltmeyi tercih etmektedir.

Bu yanlış bir hamledir. Duvarların güçsüz olması nedeniyle köyünüz tamamen yağmalanabilir. Bu yüzden duvarları köy binanızın maksimum sunduğu seviyeye kadar getirmelisiniz.

4. Kaynak Sayısını Artırın

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Clash of Clans oyununda ilk olarak yapmanız gereken önemli unsurlardan birisi kaynak sayısını artırmaktır. Oyunda ücretsiz bir şekilde toplayabileceğiniz Altın Madeni ve İksir Toplayıcı kaynakları vardır.

Bu kaynakları düşük seviyede tutmak daha yavaş gelişmenize neden olacaktır. Kısa sürede çok fazla altın ve mor iksir elde etmenizi sağlayacak kaynaklar mutlaka çoğaltılmalı, belediye binanızın seviyesine göre maksimuma getirilmelidir.

5. Tuzakları Yükseltin

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Clash of Clans'ta birçok insan tuzakların bir işe yaramadığını ve gereğinden fazla para istendiğini düşünür. Aslında tuzaklar geliştikçe birimleri anında katledebilecek seviyelere kadar gelebilmektedir. Bu yüzden tuzaklarınızı asla düşük seviyelerde bırakmayın. Bina yükseltmelerini tamamladıktan sonra tuzakların seviyelerini olabildiğince artırmaya çalışın.

6. Yükseltmeleri Tamamlamadan Belediye Binasını Basmayın

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Oyunda yapılan en büyük hata direkt olarak belediye binasını yükseltmektir. Belediye binasının istemiş olduğu şartları karşılayarak yükselten bireyler ileride çok fazla sorun yaşar. Bu yüzden oyunda kademe kademe ilerlemelisiniz.

Belediye binanızı yükseltmeden önce kalan her şeyi seviye atlatmaya çalışmalısınız. Aksi taktirde düşmanların köyünüzden üç yıldız alarak kupanızı düşürmesi ve köyünüzü yağmalaması kolaylaşacaktır. Ayrıca belediye binasını yükselttikçe rakiplerin zorluğu artar.

7. Koruma Kalkanlarını Kullanmaya Çalışın

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Köyünüzü rakiplerden korumanın en etkili yollarından birisi kalkan satın almaktır. Kalkan satın alarak köyünüzü düşmanlardan koruyabilirsiniz. Kalkan satın alma hamlesini saldırılarınızı tamamlayıp depoları doldurduktan sonra kullanabilirsiniz. Bu sayede hem depolarınızdan ganimetleriniz eksilmeyecek hem de hızlıca bina yükseltmesi yapabileceksiniz.

8. Yeşil Taşları Harcamayın

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Oyuna ilk başladığınızda size verilen yeşil taşları hiçbir şekilde harcamamaya çalışın. Yeşil taş veren kutuları kaldırarak içerisinden taş çıkmasını sağlayın. Bu taşları hiçbir şekilde harcamayarak 5. seviye inşaatçı kulübesini yapmaya çalışın. 5 tane inşaatçınız olduğunda ilerlemek daha da kolaylaşmaktadır. Bu hamle çok önemlidir. Rakiplerinizden öne geçmenizi sağlayacaktır.

9. Goblin Savaşlarından Ganimet Kasın

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Çok oyunculu savaşlardan ziyade tek oyunculu oynanabilen goblin savaşlarını yaparak daha fazla ganimet kazanabilirsiniz. Birliğinizi eğittikten sonra tek oyunculu kısmından istediğiniz bir köye saldırın ve ganimetleri kazanmaya başlayın. İlk başlarda tek oyunculu bölümünden ilerleyerek çok daha hızlı gelişebilirsiniz.

10. Havanları Dikkatli Yerleştirin

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

En etkili savunma birliklerinden olan havanlar mutlaka içeri kısımlara yerleştirilmelidir. Havaların menzili diğer savunma birliklerine göre daha geniştir. Aynı zamanda havanlar köyün dört bir köşesine yerleştirilmelidir. İki havanın da aynı bölgedeki düşmanlara saldırması köyün daha hızlı düşmesine sebebiyet verir. Havan savunmalarını olabildiğince ters köşeye koyarak köyünüzü savunma altına alın.

11. Etkinlik Günlerini Kaçırmayın

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Clash of Clans oyuncularına yılın belirli zamanlarında etkinlikler düzenlemektedir. Bu etkinliklerde bazen iksir ve altın madenlerinin üretimi iki katına çıkarılır. Bazen de kaynakları hızlandırmak için normalde ödemeniz gereken yeşil taş miktarı 88 olan yükseltmeler 1'e düşebiliyor. Cadılar bayramı, yılbaşı ve diğer özel günlerde de oyuna çeşitli eklentiler getiriliyor.

12. Klan Kalesini Her Zaman Dolu Tutun

Clash of Clans Oyununda Nasıl Hızlı Gelişilir?

Klan kalesini sürekli olarak dolu tutmak oldukça avantaj sağlar. Düşmanlar size saldırdığında klan kalenizin dolu olup olmadığını göremez. Size saldıran düşmanların birliklerini hızlı bir şekilde eritmek için mutlaka her daim klan kalenizi dolu tutun.

Bu sayede size saldıran düşmanları ters köşeye yatırabilirsiniz. Bizim tavsiyemiz klan kalesindeki birlikleri savaşırken kullanmamanızdan yana olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum