Citroen DS3 Crossback 2019 - Donanım, Fiyat ve Özellikleri

Kısa süren bir teaser sürecinin ardından DS markası, Citroen’den bağımsız olduktan sonra ürettiği ikinci modeli olan DS3 Crossback’i resmi olarak duyurdu. İşte DS3 Crossback hakkında detaylı bilgi.
Citroen DS3 Crossback 2019 - Donanım, Fiyat ve Özellikleri

Citroen DS3 Crossback 2019 Yeni Model

Kısa süren bir teaser sürecinin ardından DS markası, Citroen’den bağımsız olduktan sonra ürettiği ikinci modeli olan DS3 Crossback’i resmi olarak duyurdu. Bundan önce tanıtılan model ise DS7 Crossback adlı biraz daha büyük olan SUV modeliydi. DS3 Crossback ise Avrupa’da son derece popüler olan kompakt SUV segmentine giriş yapacak. Bu yeni kompakt modelin genel görüntüsü de zaten birçok krom element gibi parçalar ile DS7 Crossback’i andırıyor. Özellikle de aşağıdaki görüntülerde yer alan en üst donanım seviyesini bu konuda örnek gösterebiliriz. Aracın ön farlarına baktığımız zaman genel şeklinin sade olduğunu fakat aşağı doğru uzanan gündüz farı kısmının kompleks bir görünüm sağladığını görüyoruz. Gündüz farının tasarımı, DS markasının ambleminin şeklini de andırıyor. Aracın arka farları ise yatay ve ince bir şekilde tasarlanmışlar. DS3 Crossback’in tasarım anlamındaki en farklı detayı ise arka kapılarındaki farklı gövde parçası olacaktır. Bu tasarım detayı, ufak bir 3 kapılı coupe olan DS3’e bir gönderme şeklinde yapılmış. Ayrıca merak edenler için, bu tasarım detayı arka camın açılmasını engellemiyor. Yine yandan baktığımızda Tesla otomobillerinin kapı kollarına benzer bir kapı kolu tasarımı da görüyoruz.

ds3-crossback.gif


Citroen DS3 Crossback 2019 Tasarımı ve Teknolojisi

DS3 Crossback’in tasarımını incelerken arka kısımlara doğru geldiğimizde, aynı Jaguar E-Pace modeline benzeyen iki parçalı bir difüzör görüyoruz. Arka far tasarımını da Maserati Levante SUV’sine bir miktar benzetebiliriz. Fakat genel tasarım anlamıyla DS tasarımcıları çok iyi bir iş yapmışlar ve diğer tüm modelleri gibi son derece özgün ve farklı bir araç ortaya koyabilmişler. DS3 Crossback’in genel boyutları ise 4.12 metre uzunluk, 1.79 metre genişlik ve 1.54 metre yükseklik şeklinde olmuş. DS3 Crossback’in iç mekanına baktığımız zaman ise şık konsolda ilk olarak standart olarak gelen dijital gösterge paneli dikkatimizi çekiyor. Ayrıca en üst donanım seviyesinde orta konsola 10.3 inç’lik bir bilgi eğlence ekranı da geliyor. Bu ekran sınıfının en büyüğü olarak karşımıza çıkıyor. DS7 Crossback’teki gece görüş sistemi bulunmayan DS3 Crossback, en azından 2. seviye otonom sürüş özelliklerine sahip. Aracın bagaj hacmi ise 350 litre olarak açıklanıyor. DS3 Crossback, PSA Grubu’nun CMP (Common Modular Platform) adlı platformu üzerine geliştiriliyor. Bu platformun bir de elektrikli otomobillere yönelik olan e-CMP adlı bir versiyonu var. DS3 Crossback’in ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak olan tamamen elektrikli versiyonu da bu platform üzerine geliştirilecek.

 ds3-crossback-001.jpg


Citroen DS3 Crossback 2019 Özellikleri

  • 5 kişilik bir yapıya sahiptir.
  • Bagaj kapasitesi 350 litredir.
  • DS3 4120 mm uzunluğunda, 1540 mm yüksekliğinde ve 1790 mm genişliğindedir.
  • 100 beygir, 130 beygir ve 155 beygir olmak üzere üç farklı güç seçeneği vardır.
  • C5'in ağırlığı ortalama 1250 kg'dır.
  • 0'dan 100'e yükselmesi için sadece 8,2 saniye gereklidir.

Citroen DS3 Crossback’in Fiyatı ve Çıkış Tarihi

DS3 Crossback’in tamamen elektrikli versiyonu ise E-Tense olarak adlandırılacak. Bu versiyonun, hibrit versiyondan önce piyasaya çıkacak olması ise oldukça ilginç. DS3 Crossback E-Tense’in elektrik motoru 136 beygir güç ve 260 Nm tork üretecek. Sisteme güç veren bataryası ise 50 kW-saat’lik bir batarya olacak. Frenleme ile kaybolan enerjiyi de kazanan bu sistem, hızlı şarj istasyonlarında 30 dakika gibi kısa bir sürede %80 doluluk oranına ulaşabilecek. Bu aracın tek fazlı bir şebeke elektriği ile 7 saate, 3 fazlı şarj yöntemiyle de 5 saatte tam şarj olacağını da öğreniyoruz. Standart bildiğimiz prizlerle şarj yapıldığında ise aracın tam doluluğa ulaşması 20 saat gibi bir süre alıyor. Açıklanan menzil değeri ise 300 km gibi makul bir değer. Ekim ayında düzenlenen Paris Otomobil Fuarında dünyaya sergilenen DS3 Crossback, 2019’un bahar aylarında bayilerdeki yerini alacak. Elektrikli versiyonunun ise 2020’nin kış aylarında satışa sunulması bekleniyor. Hibrit modelinin ise daha da ileri bir zamanda, 2021 yılı içerisinde ortaya çıkacağı biliniyor. DS3 Crossback’in fiyatlarıyla ilgili bir açıklama da henüz yapılmadı.

ds3-crossback-002.jpg


DS3 Crossback 2019 Yeni Model Fotoğrafları

ds3-crossback-006.jpgds3-crossback-007.jpgds3-crossback-008.jpgds3-crossback-009.jpgds3-crossback-010.jpgds3-crossback-011.jpgds3-crossback-012.jpgds3-crossback-013.jpgds3-crossback-014.jpgds3-crossback-015.jpg

Önerilen İçerik: 2019'da Satışa Çıkacak 33 Yeni Otomobil Modeli

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.