Çıplak Resimleri Nedeniyle Instagram’dan Banlanan Blog Yazarının Cevabı

Instagram’da “TheNudeBlogger” isminde hesabı olan ve çıplak şekilde meditasyon yaparken fotoğraflarını paylaşan Jessa O’Brien Instagram tarafından ban yedi. Bunun üzerine blogger Jessa Instagram yönetimine ilginç bir şekilde tepki gösterdi.
Çıplak Resimleri Nedeniyle Instagram’dan Banlanan Blog Yazarının Cevabı

Jessa O’Brien bir yoga tutkunu. Son yıllarda moda haline gelen çıplak yoga akımına ayak uyduran blogger kızımız bu fotoğraflarını Instagram’dan açtığı “TheNudeBlogger” adındaki hesabından paylaşıyordu.

Konsept şekilde paylaşımlar yapan Jessa hesabında 59.500 takipçiye sahip. Paylaşımları da oldukça beğenilen blogger geçtiğimiz günlerde Instagram’ın mesajıyla büyük bir şok yaşadı.

Mesajda Instagram’ın koşulları ve şartlarını ihlal ettiği ve bu nedenle de hesabının kapatıldığı yazıyordu.

Jessa O’Brien

Instagram kuralları cinsel ilişki, cinsel organlar, tamamen çıplak vücudun yakından çekimi gibi paylaşım yapan hesapları kapsıyor ve bu hesaplar yönetim tarafından kapatılıyor.

Jessa O’Brien

Jessa hesabının kapatılmasına oldukça sinirlendi. Buna bir cevap verilmeliydi! O da aynı isimde ikinci bir Instagram hesabı oluşturdu ve çıplak fotoğraflarını bu hesaba da koydu ancak gerçek tepkisi bu değildi. Üstünde hiçbir şey olmadan elinde bir pankart tuttu. Pankartta ise “F*ck You Instagram” yazıyordu. Gönderinin altına ise “Çifte standartlarınız ve bulanık kurallarınız… Siz polis değilsiniz.. Diktatörsünüz. Bu hesabın arkasında gerçek bir kişi var. Benim adım Jessa!” notunu düştü.

Jessa O’Brien

Avustralyalı yogi sosyal medya devine karşı adeta savaş açtı. Kendisine yapılanları herkese duyurmak istediğini belirten Jessa’nın emekleri boş kalmadı. Instagram onun sesini duydu ve hesabını ona geri verdi. Jessa da Instagram’a minik bir jest yaptı. Yine çıplak bir vücutla elinde bir pankart tuttu ve bu pankartta  “Teşekkür ederim Instagram” yazısını yayınladı. Paylaşımına ise “Hesabımı geri vererek çok onurlu bir karar verdiniz. Teşekkür ederim.” notunu düştü.

Jessa O’Brien

Hesabını kurtaran yogimiz şu açıklamaları yaptı;

Hesabımın yeniden aktif olması vücut güzelliği için çıplaklığın normalleşmesine yardım etmek adına doğru yönde atılmış bir karar oldu. Çıplaklığın normale dönmesine ve vücut pozitifliğinin yükselmesine yardımcı olmak için çabalarımı sürdüreceğim. Instagram’ın bu görevimde bana karşı rakip değil, müttefik olarak hareket edeceğini umuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.