Cinsel İlişkiden Sonra Yapmamanız Gereken 8 Şey

Birliktelikten sonra bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor. Bu içeriğimizde cinsel ilişkiden sonra yapmamanız gereken şeyleri detaylıca inceledik.
Cinsel İlişkiden Sonra Yapmamanız Gereken 8 Şey

Yapılan araştırmalara göre seks sonrası vücut rahatlamaktadır. Cinsel ilişki sonrasında vajina yağlı ve şişmiş olabileceği için büyük bir enfeksiyon riski taşımaktadır. Bu sebeple de yapılması ve yapılmaması gereken şeyler bulunuyor. Biz de sizler için cinsel ilişkiden sonra yapmamanız gereken 8 şeyi derledik.

1. Tuvaletinizi Tutmak

cinsel ilişkiden sonra yapılmaması gerekenler

Seksin hemen ardından partnerinizden uzaklaşarak tuvaleti kullanmaya gitmek belki çok seksi görünmeyebilir. Ancak mesanenin boşaltılması özellikle kadınlar için gereklidir. İlişki sırasında vajina içerisinde bulunan bazı bakteriler üretraya gitmektedir. Mesanenizi boşaltarak bu bakterileri uzaklaştırabilirsiniz.

2. Sıcak Suyla Duş Almak

cinsel ilişkiden sonra yapılmaması gerekenler

Uzmanlar seks yaptıktan sonra duş almak veya banyo yapmanın doğru olduğu konusunda hem fikirlerdir. Ancak jakuzi gibi sıcak suyun altına girmenin özellikle kadınlar için iyi bir fikir olmadığına dikkat çekiyor. Uzmanlar sıcak suyun cildinizin anti mikrobiyal bariyerinin etkinliğini azaltabileceğini belirtmektedir.

3. Genital Bölgenizde Kokulu Ürünler Kullanmak

cinsel ilişkiden sonra yapılmaması gerekenler

Kokulu sabunlar, jeller, losyonlar gibi genital sağlık için pazarlanan ürünleri kullanmanın bir zararı olmadığı düşünülebilir. Ancak bu ürünler özellikle kadınlarda cildin tahriş olmasına neden olabileceği için seks sonrası kullanmaktan kaçınmak iyi bir fikirdir.

4. Vajinal Duş Almak

cinsel ilişkiden sonra yapılmaması gerekenler

Vajinal duş almak hamilelik ya da cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemek için güvenli ve sağlıklı bir yoldur. Ancak uzmanlar vajinal duşun normal florayı değiştirerek üriner sistem enfeksiyonları riskini artıracağını vurgulamaktadır.

5. Seks Oyuncaklarını Temizlemeden Kenara Kaldırmak

cinsel ilişkiden sonra yapılmaması gerekenler

Vücudunuzun ilişki sonrasında düzgün bir şekilde temizlediğinizden emin olsanız bile, kullanmış olabileceğiniz seks oyuncaklarını da ihmal etmemelisiniz. Bu yüzden bu oyuncakları bir an önce temizlemelisiniz.

6. Seks Sonrasında Dar Kıyafetler Giymek

cinsel ilişkiden sonra yapılmaması gerekenler

Seks yaptıktan hemen sonra dar kıyafetler giymek iyi fikir olmayabilir. Uzmanlar seks sonrası vücut sıvılarının genellikle fazla olduğunu ve sürtünme yoluyla bakterilerin etrafa yayıldığını söylemektedir. Bu yüzden serbest drenaja ve havaya izin vermek iyi bir fikirdir. Bu şekilde vücudun kendini doğal olarak temizlemesine de izin vermiş olursunuz.

7. Cinsel Sağlık Hakkında Konuşmak İçin İlişki Sonrasını Beklemek

cinsel ilişkiden sonra yapılmaması gerekenler

Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar için düzenli olarak test yaptırmak cinsel sağlığın önemli bir parçasıdır. Partnerinizle bu konuda konuşmak, açık ve dürüst iletişim kurmak için seks yapana kadar beklemeyin. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar konusunda test yaptırdıysanız, partnerinize de bu konuyu sormaktan çekinmeyin.

8. İlişkinin Hemen Sonrasında Cep Telefonuyla İlgilenmek

cinsel ilişkiden sonra yapılmaması gerekenler

Birliktelikten kısa süre sonra ayrılmanız gerekse bile, hemen teknolojik aletleri elinize almayın. Seksten sonraki anlar partnerinizde bağlantı kurmanın harika bir yolu olabilir. Bu fırsatı mutlaka değerlendirin.

İlginizi Çekebilir
Oral Seks Nedir ve Nelere Dikkat Etmeli?Seks Pozisyonları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Cinsel ilişkiden sonra kadın ne yapmalı?

Birliktelikten sonra sağlığınız için yapmanız gereken bazı şeyler bulunuyor. Bunlar vajinal duştan uzak durmak, tuvalete gitmek, sıcak duştan uzak durmak, parfüm içeren ürünler sürmemek, kullandığınız oyuncakları temizlemek, iş çamaşırları giymek için acele etmemek, teknolojik aletlerden uzak durmak ve giyineceğiniz zaman bol kıyafetleri tercih etmektir.

İlişkiye girdikten sonra ne gibi değişiklikler olur?

İlişkiye girdikten sonra küçük kan damarlarında genişleme olmaktadır. Vajina duvarları bu genişleme sebebiyle kırmızılaşır. Ayrıca bu bölgede hafif inflamasyon ve koyulaşma meydana gelebileceğini söyleyebiliriz.

Erkek boşaldıktan sonra ne olur?

Boşalma sonrasında oksitosin hormonu fazlaca salgılanmaktadır. Bu yüzden ilişki sonrasında yaşanan haz duygusu daha hızlı ortadan kalkmaktadır. Ayrıca erkekler bir ilişkiden sonra diğerine hemen geçemez. Hazırlanmaları için zamana ve dinlenmeye ihtiyaçları vardır.

Seksten sonra ne iyi gelir?

Cinsel ilişkiden sonra bireylerin enerjileri düşmektedir. Bunun için de bazı besinleri tüketebilirsiniz. Halka tatlısı, elma, kahve, soğuk yeşil çay, su, kuru yemiş, çikolata ve kurutulmuş meyve bu besinler arasındadır.

Bir vajina kaç santime kadar alır?

Bir vajina 9-10 cm uzunluğundadır. Dolayısıyla bir vajinanın bu kadar uzunluktaki penisi içine alabileceğini söyleyebiliriz.

Kadın boşaldıktan sonra nasıl hisseder?

Kadınlar boşalırken içinden çıkan gerilimin kendini aştığını hissetmektedir. Orta dereceli bir orgazmda kadın 3-5, kuvvetli bir orgazmda 8-12 kere kasılma ortaya çıkmaktadır. Karın bölgesindeki kaslar başta olmak üzere vücuttaki tüm kaslar kasılmaktadır.

Erkekler seksten sonra neden uzaklaşır?

Erkek bireyler doğaları gereği birliktelikten sonra uzaklaşma eğiliminde olurlar. Kadınlar ilişkiden sonra daha da yakınlaşmak istemektedir. Erkeklerde de bu tam tersidir. Dolayısıyla bunun oldukça normal olduğunu söyleyebiliriz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum