Çinliler Bunu da Yaptı! Artık İnternet...

Çin, kuantum şifreleme yöntemini kullanarak hacklenemeyen bir internet ağı oluşturmak için kolları sıvadı.
Çinliler Bunu da Yaptı! Artık İnternet...

Günümüzün en büyük internet problemi olan hacker saldırıları, milyonlarca insana hitap eden şirketlerin başına bela olmaya devam ediyor. DDOS ataklarının dışında bizzat şifrelere de saldıran internet korsanları, şirketlerin önemli bilgilerini çalarak her sene milyarlarca dolar zarar yaratıyor.

Bu durum ciddiyetini korurken, sonunda Çin’den büyük şirketleri rahatlatacak net bir adım geldi. Çin'in internet dünyasında bir dönüm noktası olarak duyurduğu yeni projesiyle kuantum şifreleme dönemi başlıyor. Çin, askeri, hükümet, finans ve elektrik gibi kritik sektörlerden yaklaşık 200 kullanıcıya özel bir yer ayırarak, yalnızca onların okuyabildiği kuantum korumalı yeni bir ağ kurdu. Çin'in bu adımı her gün artan siber saldırılarla karşı karşıya olmasına bağlanıyor. 

“Unhackable”(Hacklenemez) ismiyle çıkan proje, mesajı okumak için gereken parolayı çok zor bir kuantum matematiğine dönüştürüyor. Hackerler için aşılamayacak bir kalkan olacağı iddia edilen bu şifreleme sisteminin nelerden oluştuğu hakkında bilgi verilmedi. Çin, yeni oluşturduğu ağ sayesinde, güvenlik duvarı aşılsa bile saldırıyı gerçekleştirenlerin çok kısa bir sürede bulunabileceğini iddia ediyor. Çinli uzmanlara göre bu şifreleme yönteminin kırılması için süper bilgisayarlara ihtiyaç var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum