Çin Ordusu Kuzey Kore'ye Saldırı İhtimaline Karşı Alarmda

ABD ordusu kaynakları, Çin Hava Kuvvetlerinin ağır bombardıman uçaklarını, ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı olası bir müdahalesine karşılık hazır beklettiğini açıkladı.
Çin Ordusu Kuzey Kore'ye Saldırı İhtimaline Karşı Alarmda

ABD askeri kaynakları, Çin Hava Kuvvetleri'nin  ağır bombardıman uçaklarını ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı olası bir müdahalesine karşılık hazır beklettiğini açıkladı. Ordu kaynakları Çin'den gelen bu hamleyi ABD'nin Kuzey Kore'ye olası askeri müdahalesini geciktirmek amaçlı olduğunu düşündüklerini belirtti. 

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang yaptığı açıklamada Çin Hava Kuvvetlerinin alarma geçtiğinden haberdar olduklarını ancak bu konuda bilgi vermeyeceğini iletti. 

Çin hükümeti hem ABD'nin Kuzey Kore'ye gerçekleştireceği olası bir askeri müdahele sonucu oluşacak mülteci akınından, hem de ABD ile Güney Kore'nin ittifakı ile bölgede oluşacak istikrarsızlıktan endişe duyuyor. 

ABD yönetiminden üst düzey isimler Çin'in, Başkan Trump'un Kuzey Kore stratejisini yakından takip ettiklerini belirtti.  ABD'li yetkililer Çin yönetiminin Kuzey Kore'ye askeri bir baskı uygulamak istemediklerinin altını çizerek Pekin yönetimin tercihinin politik çözümler olduğunu söyledi.

Kuzey Kore'nin geçtiğimiz günlerde 2 başarısız nükleer denemesinin ardından ABD Başkanı Trump çok sert tepki vererek askeri müdahalenin işaretlerini vermişti. Bu yüzden bölgede gerginlik sürüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.