Çilekli Parfe Tarifi

Fransız mutfağında büyük bir yeri olan çilekli parfe tatlısını bu tarifimizde sizler için hazırladık. Yaz aylarında verdiği serinlikle bir daha vazgeçemeyeceğiniz bu enfes tatlıyı siz de sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Çilekli Parfe Tarifi

Çilekli Parfe Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 500 gram çilek


Çilekli Parfe Nasıl Yapılır?

Hangi mevsimde yaparsanız, o dönemin meyveleri ile hazırlanan parfe tatlısını özellikle yaz aylarında denemenizi öneririz. Kısa sürede bayatlamayan, yapılmasının ardından geçen uzun süreden sonra da yenilebilen lezzetli tatlıyı, sizler de sevdiklerinize servis etmek isterseniz özenle hazırladığımız çilekli parfe tarifini okuyunuz.

 

Çilekli Parfe ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Çilekli parfe yapımına başladığınızda ilk olarak malzemeler arasında yer alan krem şantileri sütle beraber hazırlayın.
  2. Daha sonra çilekleri püre haline getirebilmek için robottan geçirin. Hazırladığınız şekeri çilek püresine ekleyin ve daha sonra karıştırarak eritin. Krem şanti, yoğurt ve çilek püresini bir kaba koyduktan sonra da iyice karıştırmaya devam edin.
  3. Malzemeleriniz arasında yer ala 10 adet çileğinizi minik minik doğrayıp karışıma ekleyin.
  4. Hemen ardından kullanacağınız kabı streç ile kaplayın ve kalıbı bu kabın içerisine koyun.
  5. Daha sonra tencereyi dondurucuya koyun ve 1 gece beklemesi için bırakın ve hemen ardından dilimleyin.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.