Çikolatalı İncir Tatlısı Tarifi

Birçok kişini ilgisini çeken, lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda sağlıklıda olan çikolatalı incir tatlısını, siz de bu tarifimiz sayesinde evinizde yapabilirsiniz.
Çikolatalı İncir Tatlısı Tarifi

Çikolatalı İncir Tatlısı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 30 adet kuru incir
  • Yarım Su Bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Su
  • Çikolata sosu


Çikolatalı İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

İncir ve çikolatanın birleşmesi sayesinde ortaya çıkan bu harika lezzet, hem hazırlanması bakımından hem de pişirilmesi bakımından oldukça kolaydır. 10 dakikada hazırlanan, 20 dakikada pişirilen çikolatalı incir tatlısını, tarifimizi okuyarak siz de ev halkına ya da misafirlerinize yapabilirsiniz.

 

Çikolatalı İncir Tatlısı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Çikolatalı İncir Tatlısı yapımına başladığınızda ilk olarak malzemeleriniz arasında yer alan incirleri güzelce yıkayın.
  2. Ardından incirleri yumuşaması için tencereye dizin ve üzerini kapatacak şekilde su ekleyip, yarım su bardağı şekerini ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Daha sonra incirleri şerbetin içerisinde süzgeç yardımı ile alın. İncirleri soğutmaya bırakırken, sizlerde diğer yandan çikolata sosunu yapın.
  4. Çikolata sosunun yaparken tencereye 2 tatlı kaşığı tereyağı ve un katarak kavurun.
  5. Sonrasında karışıma 2 çay bardağı süt, yarım su bardağı şeker, yarım su bardağından biraz daha kakao ve benmari usulü eritilen bitter çikolatayı ekleyin.
  6. Çikolata sosu piştikten sonra içerisinde Antep fıstığını da ekleyin ve soğutulmaya bırakılan incirlerin içerisinde iri parçalar halinde olan cevizleri koyun.
  7. Bütün incirlerin içerisinde cevizleri doldurduktan sonra sırasıyla çikolata sosuna batırın.
  8. Soğuması için ve kıvama gelmesi için buzdolabına koyun.
  9. İncirleri soğuttuktan sonra, üzerini Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

NeOldu.com / Enes Som

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.