Cihat Yaycı Kimdir? Cihat Yaycı Kaç Yaşında ve Kitapları

Ülkemizin denizlerde ne kadar yetkiye sahip olduğunu gösteren Mavi Vatan haritasını çizen Cihat Yaycı’nın hayatı fazlasıyla merak ediliyor. İşte Cihat Yaycı Kimdir ve Cihat Yaycı Kaç Yaşında? gibi soruların yanıtı.
Cihat Yaycı Kimdir? Cihat Yaycı Kaç Yaşında ve Kitapları

Son zamanlarda çıktığı televizyon programlarında izleyicilerle buluşan Cihat Yaycı, açıklamalarıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Bizde bu yazımızda sizler için Cihat Yaycı hakkında bilgileri derledik. Cihat Yaycı Kimdir? Cihat Yaycı Kaç Yaşında ve Kitapları.


Cihat Yaycı Kimdir?

Cihat Yaycı Kimdir

29 Nisan 1966 tarihinde Elazığ’da dünyaya gelen Cihat Yaycı, çoğu kişi tarafından Mavi Vatan haritasıyla tanınmıştır. BAU DEGS kurucusu ve Türk akademisyendir.

1984 yılında Heybeliada Deniz Lisesine kayıt oldu. 4 senede liseyi bitiren Cihat Yaycı, Tuzla’da Deniz Harp Okulu’ndan mezun oldu. Daha sonra ise 2000’de Deniz Harp Akademisi’ni tamamlayıp 2003 senesinde Müşterek Harp Ensititüsü’nü bitirdi. Eğitim hayatını şimdilik bitiren Cihat Yaycı, Donanma Komutanlığı karargahında Konsept Şube Müdürlüğü’nde görev yaptı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında Yönetim Analiz ve Denetleme Şube Müdürlüğü pozisyonunda çalışırken aynı zamanda Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve Strateji ve Antlaşmalar Daire Başkanlığı yapmıştır.

İlerleyen yıllarda Marmara Üniversitesi’nde işletme insan kaynakları yönetimi bölümünü İngilizce dalında tamamlamayı başarmıştır. Ardından Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek Naval Postgraduate School'da fizik ve elektronik mühendislik üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Burada işlerini bitiren Cihat Yaycı Türkiye’ye geri dönerek İstanbul Üniversitesi’nde doktorasını uluslararası ilişkiler bölümünü tamamlayarak aldı.

Ülkemizin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kontrolünde olan birkaç gemide subaylık ve bölüm amirliği yapmıştır. Cihat Yaycı, 2005 ve 2006 yılları arasında yaptığı 2. Komutanlık görevini daha sonrasında komutanlık olarak devam ettirdi. 5. Muhrip Filotillası’nın Komodoru 2011 yılında Cihat Yaycı oldu. Aradan geçen aylar sonra Tuğamirallik rütbesine terfi ederek Moskova askeri ataşesi’nde çalışmalara başladı.  Görev Grup Komutanlığı ve Çok Uluslu Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Direktörü görevine 2014 yılında başlarken, 2015’te Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanı olduktan sonra Tümamiral rütbesine terfi etmiştir. 2016 yılı içerisinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı olan Cihat Yaycı, 1 yıl sonra Kurmay Başkanı olarak göreve getirildi.


Cihat Yaycı Kaç Yaşında?

Cihat Yaycı Kaç Yaşında

1966 yılında Elazığ’da doğup büyüyen Cihat Yaycı, 55 yaşındadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mayıs 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınladığı kararla Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevi değiştirilerek Genelkurmay Başkanlığı'na geçirildi. Bu kararı beğenmeyen Cihat Yaycı, yazdığı dilekçe ile beraber 18 Mayıs 2020’de resmen istifa etmiş oldu.


Cihat Yaycı Kitapları

Cihat Yaycı Kitapları

  • Orta Doğu'nun Önemi ve Irak'ta Yaşanan Savaşlar
  • Sorular ve Cevaplar ile Münhasır Ekonomik Bölge
  • Libya Türkiye'nin Denizden Komşusudur
  • Doğu Akdeniz'in Paylaşım Mücadelesi ve Türkiye
  • Yunanistan Talepleri Ege Sorunları Soru ve Cevaplarla

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.