Cihat Dersi Okullarda Zorunlu mu Oluyor?

MEB müsteşarından canlı yayında bomba açıklama! Cihat dersleri zorunlu mu oluyor?
Cihat Dersi Okullarda Zorunlu mu Oluyor?

MEB Müsteşarı Sayın Yusuf Tekin, uzun süredir devam eden cihat dersleri ile ilgili tartışmalara katıldığı bir televizyon programında son noktayı koydu.

Tekin, imam hatip okullarının fıkıh dersinde, diğer okulların din dersinde bulunan cihat dersine dair önemli açıklamalar yaptı. 

Cihat kelimesinin dini literatürde yer aldığını belirten Yusuf Tekin, cihat derslerinin okullarda zorunlu olmadığını şu sözlerle açıkladı;

okulgif

"TERÖR ÖRGÜTÜ KAVRAMI OLMADIĞINI ANLATACAĞIZ"

“Bir bardak suda fırtına koparılıyor, altyapı bilinmeden tartışılıyor. Gereksiz tartışmalar yürütülüyor. Cihat şu anda dünyada, ülkemizde herkesin kullandığı, bildiği bir kavram. Okullarımızda terör örgütlerine teşkil edecek bir kavram olmadığını anlatacağız."

yayın

"CİHAT ZATEN DERSLERDE İŞLENİYOR"

Cihat dini bir literatür. Cihat programlarımızda iki derste var. İmam hatip liselerinde okutulan zorunlu fıkıh dersi. Fıkıhta olmayacaksa bu zaten bir eksiklik. Cihat okullarımızda zorunlu değil, seçmeli olan temel dini bilgiler dersi içeriğinde de var. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ise şu an taslak. Müfettişlerin denetim süreçleri var. Öğretmenler tarafından program dışında bir kavram kullanılırsa müfettişler devreye girecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.