Cihangir İslam Kimdir? Cihangir İslam Hakkında Bilgiler

Türkiye’de en çok aratılan isimler arasında Cihangir İslam’da yer alıyor. Bu içeriğimizde sizler için Cihangir İslam Kimdir? sorusunu yanıtlıyoruz. İşte Cihangir İslam Kimdir ve Cihangir İslam Nereli? gibi soruların yanıtı.
Cihangir İslam Kimdir? Cihangir İslam Hakkında Bilgiler

Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisine katılan Cihangir İslam, gündeme gelmeyi başardı. Bu haber sonrası birçok kişi Cihangir İslam’ın kim olduğunu araştırmaya başladı. İşte Cihangir İslam Kimdir? Cihangir İslam Hakkında Bilgiler.


Cihangir İslam Kimdir?

Cihangir İslam Kimdir

1959 yılında Sakarya’da dünyaya gelen Cihangir İslam, 61 yaşındadır. Sadece ilkokul zamanını Sakarya’da geçiren Cihangir İslam, diğer eğitimlerini TED Ankara Koleji’nde almıştır. Daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünü tamamlayan Cihangir İslam, Yüzüncü Yıl ve Kafkas Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2017 yılında ise Kafkas Üniversitesi’nden işten çıkarılmıştır.

Adalet Partisi ile Sakarya’nın eski milletvekili olan Nadir Latif İslam’ın çocuğudur. Ayrıca eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın kayınbiraderidir. Tam 6 yıl boyunca Merve Kavakçı ile evli kalan Cihangir İslam, 2016 yılında boşanmıştır ve 3 çocuğu bulunmaktadır.


Cihangir İslam Siyasi Çalışma Hayatı

Cihangir İslam Siyasi Çalışma Hayatı

Halkın Sesi Partisinin kurucuları arasında yer alan Cihangir İslam, 11 Ocak 2016 yılında akademisyenler için yayınlanan barış bildirisini imzalamıştır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği 15 Haziran 2017 tarihinde Adalet Yürüyüşü’ne katılmıştır. CHP’nin İstanbul 3. Bölge Milletvekili sıralamasında 9. Olarak seçilen Cihangir İslam, Saadet Partsi’ne geçiş yaptı. 2018 yılında TBMM’de yaptığı açıklamalar sonucunda hakkında "Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlaması yaparak soruşturma açıldı.

Daha Sonra 2020’de Saadet Partisi’nden ayrılarak bağımsız milletvekili olmuştur. Aradan geçen 1 yıl sonra yeniden CHP’ne geri dönüş yapmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.