Çiçek Ve Çocuk Temalı EXPO Antalya

Dünyanın bütün çiçekleri ve çocukları Antalya’da buluşuyor.1851 tarihinden beri birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşen ve belirlenen temalardan yola çıkılarak açılan dünyanın en büyük sergisi Antalya’da.
Çiçek Ve Çocuk Temalı EXPO Antalya

Expo, “exposition” kelimesinin kısaltılmışıdır. Türkçedeki anlamı sergi demektir. 19 yüzyıldan beri düzenlenen bu sergi dünyanın en büyük sergisi olma özelliğini taşıyor. 2016 yılında Antalya’da, 2017 yılında ise Almanya’nın başkenti Berlin’de, 2020 yılında İzmir'de yapılacaktır. Her yıl farklı temalar belirleniyor.Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan Uluslararası Botanik Sergisi EXPO’nun teması; Çocuk ve Çiçek. Dünyanın iki sevgi dolu varlıkları yan yana gelip muazzam bir sergi olacağından hiçbir şüphe yoktur. EXPO’u yakından tanıyalım

EXPO’nun Temel Amaçları

Yüzyılı aşkın bir süredir düzenlenen Expo’ların temel amacı, dünya vatandaşlarını eğiterek bilinçlenmelerinin sağlamasıdır. Expo ulusal kimlik, endüstriyel kalkınma, tüketicileri ayırt etme aracı olarak kullanılan Expo’lar uluslar arası diplomasi ve birliği sağlıyor.

Çocuk Ve Çiçek Temalı EXPO

Çocuklar, insanlığın umudu, geleceğidir. Çiçekler ise insanoğlunun estetik ihtiyaçlarının karşılığıdır. Çiçekler, insanların hayranlıkla beslediği, kokladığı, üzerine şarkılar söylediği, şiirler yazdığı sevgiliye verilen en güzel hediyedir. Çiçekler insanlık için oldukça önemlidir. Çiçekler insanlığın doğasıdır diyebiliriz. EXPO 2016 Antalya, iki temel değeri çocuk ve çiçek olarak belirlendi. Antalya 2016 yılının Nisan ayında çocuklar ve çiçeklerin yeşerdiği bahçe olacak. Tüm dünya insanları bu eşsiz platformda buluşuyor. Antalya'da hızla devam çalışmalar tamamlanmak üzere işte Antalya'nın EXPO alanı;

Antalya EXPO Alanı

expo antalya

  Nazım Hikmet’in sözlerini Kulak verelim

Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne

 allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar

 oynasınlar türküler söyleyerek yıldızların arasında

 dünyayı çocuklara verelim

 kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi

 hiç değilse bir günlüğüne doysunlar

 bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı

çocuklar dünyayı alacak elimizden

 ölümsüz ağaçlar dikecekler..

Çocuklar; Çiçek, Sevgi ile Birlikte Büyüsünler

çocuk çiçek temalı expo

Bu anlamlı projede gönüllü olarak yer almak istiyorsanız  EXPO 2016 Antalya isimli sitede başvuru formu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

EXPO'nun 3 Temel Özelliği

Expo’lar eşsiz bir platform olma özelliği var. Bu özelliğinin olmasının üç temel nedeni vardır.

  1. Evrensel boyuttaki kapsamları
  2. Uluslararası boyutu
  3. Kalıcı bir kültürel miras bırakması

İlgi Oldukça Fazla

Oldukça ziyaret akını olan bu etkinlikte üç aylık zaman diliminde  2000 yılında Honover’de 19 milyon, Aichi’de 22 milyon, 2010 yılında Çin Şangay’da ise 73 milyon ziyaretçiyi ağırlamıştı. Antalya'da da oldukça ilgi göreceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.