Chinese Li Hua Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Birbirinde farklı isimler ile anılan Çin'e özgü Chinese Li Hua kedisi akıllı ve sevecen kişilikleri ile dikkat çekmektedir. Sizde bu minik dostumuzu yakından tanımak için Chinese Li Hua hakkında merak edilenleri yazımızda inceleyebilirsiniz..
Chinese Li Hua Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Chinese Li Hua Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Chinese Li Hua, adında da anlaşıldığı gibi Çin’de görülen bir kedi türüdür. Ancak adı Li Hua (lee-wah) olarak telaffuz edilmektedir. Sebebi ise Çin’in gayri resmi kedi türü olmasıdır. Ayrıca yüzyıllardır Çin’de yaşadığı bilinmekte olup, Chinese Li Hua kedisi en eski kedi türlerinden bir tanesi olduğu varsayılmaktadır. Ancak son zamanlarda bir cins olarak görülmektedir.

Chinese Li Hua kedisi Şubat 2010 yılı itibari ile Cat Fanciers Association tarafından Miscellaneous Class sınıfı kedi olarak kabul edilmiştir. Doğal bir ırk olma özelliğine sahip olan Chinese Li Hua kedisi aynı zamanda Li Mao, Lu Hua Mau, Li Hua, Fragon Li, Li Hua Mau ve Chinese Li Hua olarak adlandırılmaktadır.

Chinese Li Hua Kedisi


Chinese Li Hua Kedisi Kişiliği

Chinese Li Hua kedisi oldukça akıllı, sadık ve sevecen kişilikleri ile insan ilişkileri bir hayli kuvvetli bir kedi türü olarak bilinmektedir. Ancak asıl onları ünlü yapan fare ve haşerelere karşı avcı bir yeteneğinin bulunması ve kemirgenleri dahi alma becerisi olmaktadır.

Rivayete göre Chinese Li Hua kedisinin sabah saatlerinde gazeteyi almayı öğrendiği iddia edilmektedir. Ayrıca Chinese Li Hua sahibi olan Çinlilerin onlar için bir tören düzenlediği söylenmektedir.

Chinese Li Hua Kedisi


Chinese Li Hua Kedisi Görünümü

Chinese Li Hua kedisi kısa ve kalın tüy yapısı ile oldukça sağlıklı bir görünüme sahiptir. Tüy yapısında yer alan farklı renk tonları ile Chinese Li Hua genellikle kökten siyah, ortası açık sarı ve uçları kahve tonlarına sahiptir. Bazen Mouse coat olarak da tarif edilmektedir.

Chinese Li Hua yüz yapısı altıgeni andırmaktadır. Ağzın üst köşesinde yer alan siyah lekeler Li Hua’ya gülümseme görünümü katmaktadır. Gözleri ise oldukça parlak ve büyük olup yeşil, sarı ve kahverengi tonlarına sahiptir. Olgunlaşma süreci oldukça yavaş ilerleyen Chinese Li Hua kedisi yaklaşık olarak 3 yaşına kadar gelişimini tamamlaması sürmektedir.

Chinese Li Hua Kedisi


Chinese Li Hua Kedisi Bakımı

Chinese Li Hua kedisi kısa ve kalın tüy yapısı ile bakımı oldukça basittir. Ölü tüylerden kurtulması için ortalama olarak haftada birkaç kez taranması yeterli olacaktır. Ayrıca ılık bir banyo ile ölü tüylerinden kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz.

Diğer kedi türlerinde olduğu gibi Chinese Li Hua kedisinde de periodontal hastalıkları önlemek için düzenli diş fırçalaması yapmanız gerekmektedir. Ağız içerisinde bakteri ve plak oluşumunun önüne geçecek olan fırçalama işlemini günde bir defa yapmanız yeterli olacaktır.

Chinese Li Hua Kedisi

Chinese Li Hua kedisi bakım işlemleri arasında tırnak kesimine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Haftalık olarak düzenli tırnak bakımı yapmanız keskin tırnak yapısının oluşmasına ve zarar vermesine engel olacaktır. Tırnak kesim işlemlerini kedi kuaförü ile gerçekleştirebilirsiniz.

Kediniz için beslenme kabı ve oyuncaklarının temizliğine her daim dikkat etmeniz gerekmektedir. Düzenli olarak deterjan kullanımında bulunmadan mama kabı ve oyuncaklarını yıkamanız en doğrusu olacaktır. Ayrıca kedi kumunun düzenli olarak değiştirilmesi ve dezenfekte edilmesi Chinese Li Hua sağlığının korunmasında oldukça önemlidir.

Chinese Li Hua Kedisi


Chinese Li Hua Kedisi Sağlık Durumu

Chinese Li Hua kedisi bilinen bir kalıtsal hastalığa sahip olmaması ile beraberinde en sağlıklı kedi türlerinden bir tanesidir. Olgunlaşma süresi normal bir Chinese Li Hua kesisinde ortalama olarak 3 yaşına kadar sürmektedir. Sağlıklı bir Li Hua kedisi genellikle 9 ile 12 kilo ağırlığına sahiptir.

Yaşamsal faaliyetlerinin her daim en üst düzeyde tutulmasına yardımcı olacak en önemli huşu beslenme olacaktır. Chinese Li Hua kedisi için her daim kaliteli mama kullanmanız önerilmektedir. Damak lezzetine uygun birbirinden farklı tatlara sahip kuru ve yaş kedi mamalarını Chinese Li Hua kedinize sunabilirsiniz.

Chinese Li Hua Kedisi

Chinese Li Hua kedisinde sağlık sorunlarının önüne geçmenizde ki en etkili çözüm aşılama işlemi olacaktır. Düzenli olarak veteriner hekim tarafında muayene edilmesi ve yaşına uygun aşılama işlemlerinin gerçekleştirilmesi Chinese Li Hua kedisini bakteri ve parazitlere karşı koruyacaktır.

Chinese Li Hua Kedisi


Chinese Li Hua Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Chinese Li Hua kedisi oldukça enerjik olmasının yanı sıra oldukça ılımlı kişiliği ile çocuklu aileler için oldukça uygun bir kedi türü olacaktır. Her daim öğrenmeye açık kişiliği ile hileli oyunlar ve interaktif oyunlar ile uğraşmaktan büyük zevk aldığı bilinmektedir. Beraberinde çocuklar ile oyuncaklarını paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktadır. Doğru bir eğitim her daim uyumlu bir kedi olmasına olanak sağlamaktadır.

Ilımlı kişiliği ile diğer evcil hayvanlarla da oldukça iyi geçinebilen Chinese Li Hua kedisi her daim hoşgörü ve saygılı davranışlar görmek isteyecektir. Beraberinde ilk zamanlarda diğer evcil hayvanlar ile baş başa bırakılmaması gerekmektedir. Kontrolü olarak bir Chinese Li Hua kedisini kedi ve köpekler ile tanıştırabilirsiniz.

Chinese Li Hua Kedisi


Chinese Li Hua Kedisi Özellikleri

  • Çin’in gayri resmi kedisi olarak bilinen Chinese Li Hua, en eski evcil kedilerden biri olduğu düşünülmektedir.

  • Chinese Li Hua oldukça eski bir kedi türü olarak bilinse de henüz yeni bir kedi türü olarak kabul edilmiştir.

  • Kısa ve kalın tüy yapısının kök kısımları siyah, orta kısımları açık sarı ve uçları kahverengi tonlarına sahiptir.

  • Chinese Li Hua kedisi olgunlaşma süresi oldukça uzun olması ile beraberinde tam gelişimini 3 yaşına kadar dahi tamamlayamamaktadır.

  • Gelişmiş avcı yetenekleri ile fare ve haşerelere karşı oldukça etkili bir savaşçı oldukları bilinmektedir.


Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.