Children of Men Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler

Başarılı yönetmen Alfonso Cuaoron’un yönettiği 1992 yılında P.D. James’in yazdığı romandan uyarlanan Children of Men hakkında bilinmeyenleri liste haline getirdil. İşte Children of Men hakkında bilinmesi gereken bilgi.
Children of Men Filmi Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler

Children of Men Hakkında Bilinmeyen 14 Bilgi

2018 yılında vizyona giren En iyi yönetmen ve en iyi görüntü yönetmenleri olmaz üzere iki adet ödüle sahip olan Roma filmi ile tanınırlığını arttıran Alfonso Cuaoron’un 2006 yılında vizyona giren inceleme film içeriğimize konu olan adını en iyi gerilim filmleri arasına yazdıran Children of Men hakkında bilinmeyenleri ve kullanıcı yorumlarımızı bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

 

Children of Men Hakkında İlginç Bilgiler

1. Alfonso Cuaoron’un aklında uyarlayarak oluşturduğu filmi değiştirmemek için aynı isimli olan P.D. James’in yazdığı romanını okumamıştır. Filmin yakaladığı başarı P.D. James’den olumlu not almıştır.

children of men kitabı


2. Alfonso’nun filmde kullanmış olduğu kendinizi sahnenin içerisinde hissettiğiniz aynı zamanda dijital efektlerin bulunduğu planlar kullanıldı. Fiat Multipla aracına saldıran teröristlerin olduğu sahnede arabanın içinde hareket edebilen bir kameraya ihtiyaç gerekiyordu. Yeniden tasarlanan arabanın koltukları eğik bir şekilde ayarlanarak kameranın içeride dolaşması için ayarlandı.  Bu sahne 4 farklı yerde 6 tekrar yapılarak çekildi.

children of men konusu


3. Filmde Jasper isimli karikatürcüyü canlandıran Michael Caine oynadığı bu karakterin çizimleri aslında The Guardian gazetesinde çalışan ünlü sol görüşlü Steve Bell’e aittir. Theo’nun Tate Modern Sanatlar müzesine gittiği sırada duvar üzerinde iki polisin öpüştüğü resmi görmektedir. Gördüğümüz bu eser ise duvar yazılarıyla ünlenen İngiliz sanatçı Banksy’e aittir. Banksy’nin yaptığı farklı eserleri bazı sahnelerde görebiliyoruz.

children of men yönetmeni


4. Kee karakterini oynayan Clare Hope-Ashitey’in bebek doğurduğu sahnede gözüken vücudun alt tarafı için özel bir ayar yapılmış. Yapılan bu ayarda Theo’nun eline alması için bebek figürünün itilmesi sağlanmış.  Sahne sonrasında silinen bebek CGI teknoloji ile hareket kabiliyeti verilmiş. Nefes aldığını bize gösteren dijital efektler eklenmiş.

children of men kaç yılında


5. Filmde ve yazılan romanda birden fazla dini görsel gözümüze çarpmaktadır. İnsanlığı kurtarabilecek kadar güce sahip bebeğin Annesi olan Kee’nin Meryem Ana ile benzerlikler görülmektedir. Theo, Kee karakterinin hamile olduğunu görünce büyük bir şaşkınlık geçirir. Kee ise şaka yaparak Meryem Ana gibi hamile olduğunu söyler.

children of men nerede çekildi


6. The Fishes ile birlikte çalışan Julian’ın isyancı grubun adı, 2 yüzyıl zamanından itibaren Hristiyan dininin sembolü olan balıktan almaktadır. Yunanca’da tanrı kelimesinin anlamına gelen Theo karakterinin ismi buradan gelir. En önemlisi ise Zebur kutsal kitabından alınan bir alıntı filmin adı olmuştur.

children of men ödülleri


7. Miriam karakterini oynayan Pam Ferris’in Bexhill kentinde araçtan indirildiği esnada kamera içinde insanların tutulduğu kafesleri takip eder. Bu kafeslerin birinde Ebu Garib hapishanesinde yapılan işkence resminde bulunan hooded man’i görebilirsiniz. Sahnedeki insan, fotoğrafta olduğu gibi gözükmektedir.

children of men ödülleri


8. Filmin her anında neredeyse tüm sahnelerde bir hayvan türü kamera karşısına çıkarılmış. Özellikle köpeklerin bulunduğu filmde Theo’nun hayvanlar tarafından sevilmesi dikkatleri topluyor. Örnek verecek olursak Jasper’ın koltuğunda olan kedi, çiftlikte duran köpekler ve çiftlik evindeki kedilerin Theo’yu tırmaladığını kısımları söyleyebiliriz.

children of men yönetmeni


9. İsyancı grubu olan The Fishes ekibinin Theo’yu kaçırdığı servisin üzerinde Holden & Sons yazısını görmekteyiz. Yazının amacı ise J.D Salingerin yazdığı Çavdar Tarlasındaki Çocuklar ve The Catcher in the Rye isimli eslerinde baskıcı sisteme karşılık veren Holden Caulfied’e gönderme yapmaktadır.

children of men nerede geçiyor


10. Filmin vizyona girdiği günlerde İngiltere’de polislerin miğferinin üzerinde Kraliçe Elizabeth’in yazılışının latince’de Elizabeth Regina’nın kısaltması anlamında olan ER yazısını yazılmıştır. 2027 yılında geçen bu filmde kaskların üzerinde CR yazısı gözükmektedir. Bunun anlamı ise Elizabeth’in oğlunun tahta geçtiğidir.

children of men hikayesi


11. Sokak içinde geçen savaş sırasında Theo’nun binada kendisini koruduğu sahnede stüdyo içerisinde karışıklığa yol açmış. 2 gün süren bu çekimde sadece bir tanesi filme verilmiş. Sahnenin çekildiği sırada kameraya sıçrayan kan damlalarını gören Cuaron çekimi durdurmak istemiş, ancak sette içindeki sesten kimseye kendisini duyuramayan Cuaron’un elinden bir şey gelmeyerek çekimler tamamlanır. Cuaron kam damlaları yüzünden filmden kesmek istediği sahneyi kullanması için Emmauel Lubezki kendisini ikna etmiştir.

children of men konusu


12. Michael caine’nin canlandırdığı Jasper karakterinin evinde John Lennon’a tıpa tıp benzer gözüktüğü resmi gözüküyor. Cuaron yaptığı bir açıklamada “Michael, Jasper karakterini yaşlı John Lennon’a benzer olmasını istedi. Birden fazla çekim yapıldıktan sonra John’un videolarını izledim ve birebir aynıydı.” cümlesini söyledi.

children of men oyuncuları


13. The Godfather ve American Beauty filmlerinde karşımıza çıkan portakal, aslında gelecek olan tehlikeyi önceden haber vermektedir. Bindikleri araca saldırı düzenlenmeden önce Pam Ferris’in oynadığı Miriam karakteri bir portakal alır ve soymaya başlar.

children of men bilgi


14. Pink Floyd İngiliz müzik grubunun çıkarttığı Animals albümünün kapak resminde gökyüzünde duran domuz gözükmektedir. Theo kuzeniyle konuşma yaptığı sırada dışarıda uçan bir domuz görebilirsiniz. 1977 yılında çıkan bu albüm filmde çıkışının 50. Yılı olduğu için kutlandığı düşünülmekte.

children of men


Children of Men Kullanıcı Yorumları

? Film süperdi konusuyla oyunculukla süperdi bu filme kotu diyenler laf olsun diye diye konuşan insanlar belki de filmi bile izlememişler ya da filmin konusunu anlayacak kadar akıllı değillerdir kısaca şimdiye kadarki en gerçekçi film yapılmış izlenmesi gerekir mutlaka izleyin. Eray Ş.


? İngilizlerden -28 gün sonra-serisinden başka bir gelecek öngörüsü daha. Hikaye güzel ama film iyi değil...Film en büyük sürprizini başında yapıyor ve bu sizi şaşırttığı kadar kızdırıyor da aynı zamanda. Bence bu dolandırıcılık gibi bir şeydi. Volkan N.


? Farklı bir konunun çok güzel işlenişi var bu filmde oyunculuklarda gayet iyiydi anlamlı bir film bana göre sonunu daha iyi bitirebilirlerdi ama yine de güzel bir film ayrıca Clive Owen bu role çok iyi gitmiş izlenmeye değer bir film. Buse B.


? Bu kadar popülizme boğulmuşken bu film çok iyi geldi. Son zamanlarda "prestij ve atalarımızın bayrakları ile beraber izlediğim en iyi filmlerden birisiydi. Clive Owen çok iyi ancak Michael Caine gerçekten mükemmel oynamış. Kesinlikle izlenmesi gereken muhteşem bir film. Aslı P.


? Film hakkında çok olumlu şeyler duymuştum ama maalesef ben beğenmedim. Filmin çok kasvetli bir havası var. Çok karanlık bir film. Herkese hitap edebileceğini düşünmüyorum. Bence vasat bir film. Demir T.


? İzlediğim en iyi distopya! Clive Owen çok iyi oyuncu zaten, senaryo harika kurgu süper, kamera çekimleri efsane zaten bilen bilir bu filmde ara ara geçen tek plan aksiyon sahneleri için ne kadar uğraşıldığını. Bir efsane hem bugün hem de gelecekte...İyi seyirler. Burak S.


? İnsanların artık bebek sahibi olamadığı faşizmin ve ayrımcılığın tavan yaptığı bir gelecekte geçiyor film. Moore ve Caine'nin kısa ama etkileyici performansları Clive Owenın etkileyici oyunculuğu yarattığı harika atmosferi, var oluşu ve dini efsaneleri sorgulayışı ve yaptığı zeki göndermelerle önemli bir başyapıt. Kerem L.


? Konusu itibariyle orijinal ve etkileyici bir film. Başta bilimkurgu filmi izleyeceğimi sanmıştım ama dram yani ağır basıyor, yani 2027 yılında dünya nasıl gözüküyor acaba diye meraklanıp izlemeyin. Sonuç olarak dokunaklı ve izlenmeye değer olduğunu söyleyebilirim. Pelin O.


Children of Men Oyuncu Bilgileri


Clive Owen

İngiliz oyuncu Clive Owen, Closer filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir. Children of Men filminde Theo karakterini canlandırmıştır.

Clive Owen


Julianne Moore

Beş kere Ocar ödüllerine aday gösterilen ve en iyi kadın oyuncu ödülü bulunan Amerikalı oyuncu Julianne Moore, bu filmde Julian karakteri ile karşımıza çıkmıştır.

Julianne Moore

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.