Chausie Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Muazzam görünümü, insancıl kişiliği ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran bu sevimli dostumuz dünyanın en popüler ırklarından bir tanesi. Eğer bir Chausie sahiplenmeyi düşünüyorsanız bakımı ve özellikleri hakkında her şeye ulaşabilirsiniz...
Chausie Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Chausie Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Chausie, ilk olarak 1990 yılında Fransa'da bir yerli kedi ile Sazlık kedisinin çiftleştirilmesi sonucunda meydana geldiği bilinmektedir. Yetiştiricilerin özellikle sadık, sevgi dolu, zeki , büyük ve sağlıklı özellikleri ile beraberinde vahşi bir görünüme sahip kedi ortaya çıkartmak amacı ile Chausie kedisinin yetiştirildiği söylenmektedir.

Fiziksel olarak oldukça güçlü bir yapıya sahip olan Chausie kedisi ince, atletik ve asil duruşu ile büyük boy kedi ırkları arasında yer almaktadır. Ayrıca doğası gereği her koşula uygun yetiştirilebilen Chausie, şuan dünyanın bir çok farklı noktasında kedi sahiplenmek isteyenler için oldukça alternatif bir kedi türü olduğu söylenmektedir. Ayrıca bu tür tüm dünya tarafında sevilerek beslenen bir kedi olmasına rağmen hala GCCF tarafından kedi ırkı olarak kabul görülmemiştir.

Chausie


Chausie Kedisi Kişiliği

Chausie oldukça rutin hayata sahip asil bir kedi türü olarak bilinmektedir. Özellikle beslenme öğünlerinin her daim aynı saat aralıklarında gerçekleştirilmesi onlar için oldukça önemlidir. Aksi taktirde kolaylıkla strese girdikleri söylenmektedir. Chausie, doğası gereği her daim bir şeyler ile meşgul olmaktan büyük zevk aldığı bilinmektedir. Her daim aile fertleri ile etkileşim içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyan bu tür, yoğun iş temposunda çalışan aileler için uygun olmayacaktır.

Chausie kedisi oldukça zeki yapıları ile her daim yeni şeyler öğrenmeye açık bir kişilikleri olduğu bilinmektedir. Buna bağlı olarak Chausie güvenli olduğu sürece yeni yerler keşfetmekten büyük mutluluk duymaktadır. Chausie kedisi genellikle iyi huylu, sevgi dolu kişiliği ile bilinmektedir. Beraberinde sahipleri ile her daim etkileşim içerisinde bir hayat sürmesi ve güçlü bağlar kurması Chausie için oldukça önemli bir durum olduğu görülmektedir. Köpeğe benzer özellikleri ile Chausie alıştırılması durumunda sahibi ile dışarıda dolaşabildiği söylenmektedir.

Chausie


Chausie Kedisi Görünümü

Chausien kedisi adeta bir orman kedisinin fiziksel özelliklerine sahip olduğu bilinmektedir. Uzun bacakları ve gövdelesi ile büyük boy kedi türleri arasında yer almaktadır. Ağız yapısı ve kabarık burun yapısı Chausie kedisine vahşi bir görünüm katmaktadır.

Chausie yukarı doğru üçgenimsi olan dik ve uzun kulak yapısı ile beraberinde küçük ile orta boy gözlere sahiptir. Oldukça asil bir görünüme sahip olan bu kedi kalın boyun yapısı ve uzun zayıf bedenleri ile oldukça atletik bir görünüme sahip oldukları bilinmektedir.

Chausie tüy rengi genellikle kahverengi, siyah, gri tonlamalarında görülmektedir. Tüy yapısı orta uzunlukta olup deri kısmı yumuşak, üst kısmı sert bir yapıya sahiptir. Tüy yumuşaklığı Chausie kedisinin rengine göre değişiklik gösterdiği söylenmektedir.

Chausie


Chausie Kedisi Bakımı

Chausie, diğer kedi türlerinde de olduğu gibi tüy yapısının her daim parlak ve sağlıklı kalması için düzenli taranması gerekmektedir. Genellikle haftada bir kaç kez kedi tarağı ile ölü tüyleri almanız Chausie bakımı için oldukça önemlidir. Chausie kedisi yaşam kalitesinin en süt düzeyde tutulması için her daim kaliteli mama ile beslenmesi gerekmektedir. Birbirinden farklı mama türlerini deneyerek kedinizin damak lezzetine uygun tadı bulmasında yardımcı olabilirsiniz.

Chausie, tırnak bakımı için düzenli kesim işlemi uygulamanız gerekecektir. Dilerseniz kedi kuaförü ile iletişime geçerek rutin bakımlarını kolaylıkla yapmanız mümkün olacaktır. Ayrıca kedi tırmığı ile tırnaklarını kaşıması ve  ölü dokuyu kırması için oldukça etkili bir çözüm olduğu söylenmektedir. Chausie, diğer oyuncaklar ile temasa geçmesine bağlı olarak her daim hijyenik bir ortamda yer alması oldukça önemlidir. Özellikle her daim vakit geçirdiği oyuncakların dezenfekte edilmesi gerekecektir. Ancak bu temizlik işleminde kesinlikle deterjan kullanımı gerçekleştirmeyiniz.

Chausie


Chausie Kedisi Sağlık Durumu

Chausie, uygun çevre koşulları ile beraberinde doğru beslenmesi durumunda ortalama yaşam süresi 12 ile 14 yıl arasında olduğu söylenmektedir. Şuan için Chausie ile alakalı olarak herhangi bir kalıtsal hastalığa rastlanmadığı belirtilmektedir. Beraberinde kedi türleri arasında Chausie oldukça sağlıklı bir yapıya sahiptir.

Chausie, mikrop ve parazitlere karşı bağışıklık sisteminin her daim güçlü kalması adına veteriner hekim kontrolünde muayene ve düzenli aşılama işlemlerinin yapılması sağlık açısından oldukça önemli olacaktır.

Chausie


Chausie Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Chausie, genellikle sevecen kişiliği sayesinde çocuklu aileler tarafında oldukça ideal kedi türleri arasında yer almaktadır. Çocuklar ile iç içe olmaktan mutluluk duyan Chausie kedisi, onlar ile oyun oynamaktan büyük zevk almaktadır. Ancak küçük çocukların Chausie ile baş başa bırakılmaması gerekecektir. Denetim altında aynı ortamda küçük çocuklarının ile Chausie'yi bir şeylerin iyi ve sakin kalması için her daim kontrol etmenizde fayda olacaktır.

Chausie, çocuklar ile olduğu gibi diğer evcil hayvanlar ile de oldukça iyi geçinebilmektedir. İletişimlerinin daha sağlıklı olması için diğer evcil hayvanlar ile Chausie'yi bir araya getirdiğinizde her daim kontrol altında olmanız önerilmektedir. Ayrıca Chausie ile küçüklükten itibaren aynı ortamda büyümüş kedi ve köpek türleri ile oldukça yakın arkadaşlık kurabilme özelliğine sahip olduğu bilinmektedir.

Chausie


Chausie Kedisi Özellikleri

  • Chausie, yer bir kedi ile Sazlık kedisinin çiftleştirilmesi sonucunda meydana gelmiş yeni bir kedi ırkıdır.
  • Oldukça asil duruşları ile zayıf ince vucut yapısının altında oldukjça güçlü bir bünye barındırmakta olduğu bilinmektedir.
  • Chausie, doğası gereği adeta Orman kedisini andırmakta olup, vahşi bir görünüme sahiptir.
  • Kaliteli kedi maması ile beslenmesi ve çevre koşullarına uygun olarak büyütülmesi durumunda yaşam süreleri oldukça uzun olduğu söylenmektedir.
  • Chausie kedisi oldukça sağlıklı vücut yapısına sahip olup herhangi bir kalıtsal hastalığa sahip değildir.
  • Chausie her daim zinde, güçlü ve sağlıklı kalması için yaşına uygun olarak aşılama işlemlerinin veteriner hekim kontrolünde düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca açık havaya çıkartacağınız kedinizin diğer hayvanlara karşı kendini koruyabilmesi için yıllık grip ve enteritin aşılarını ihmal etmeyiniz.
  • Ağız sağlığının korunması için Chausie kedisinin dişlerinin günlük olarak fırçalanması önerilmektedir. Düzenli diş fırçalaması hem diş eti hem de ağız içerisinde oluşabilecek enfeksiyon riskini azalttığı söylenmektedir.
  • Sevecen, nazik ve zeki kişiliği ile Chausie çocuklu ve evcil hayvanlara sahip aileler için oldukça ideal bir kedi türü olarak bilinmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.