Görenleri Hayrete Düşüren CGI Reklam Nedir?

Son zamanlarda viral olan CGI reklamlarının görsel şölenleri, herkesi büyülemeyi başardı. Biz de CGI reklamlarıyla ilgili tüm detayları sizler için araştırdık. İşte CGI reklamları hakkındaki kapsamlı bilgiler.
Görenleri Hayrete Düşüren CGI Reklam Nedir?

CGI reklamları, son zamanların popüler görsel şölenleri olarak karşımıza çıkıyor. Dünyadan alınan gerçek sahneleri, dijital dünyayla birleştiren bu mükemmel sistem, son zamanların viral konularından biri olmayı başardı. Öncelikle, ''reklam'' konusunun uzun yıllardır ne kadar önemli olduğunu hepimiz artık biliyoruz. Birbirinden dikkat çekici ve akılda kalıcı reklamlar sayesinde, birçok markanın yükselişini birlikte seyrettik. Ancak aramıza yeni katılan CGI reklamları, özel efektler, sanal ortamlar ve karakter animasyonlarıyla herkesin merak ettiği konulardan biri olmayı başardı.

CGI Reklamlarının Gücüyle Sanal Gerçeklik

CGI reklamları, bilgisayar grafikleriyle oluşturulan büyüleyici efektler sayesinde, birçok reklam kampanyasında kullanılmaya başlandı. Bu reklamların, hayal gücü sınırlarını zorlayarak, hepimizi yeni bir dünyaya götürdüğünü söyleyebiliriz. Sanal gerçekliğin yeni güçlerinden biri olan CGI reklamları, reklam anlayışına yeni bir tat ve etkileyicilik kattığını görüyoruz. Herkese sanal gerçeklik deneyimi sunan ve etkileyici efektleriyle ve görsel şölenleriyle reklam izlemeyi keyifli hale getiren CGI reklamları hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Gelin CGI reklamlarını birlikte inceleyelim.

CGI Reklamı Nedir?

Görenleri Hayrete Düşüren CGI Reklam Nedir? CGI Reklamı Nedir?

Computer-generated imagery yani bilinen kısaltmasıyla karşımıza çıkan CGI, dijital görüntülerin veya görsel efektlerin, bilgisayar teknolojisiyle üretilmene verilen bir isimdir. CGI reklamları ise bilgisayar grafiklerinden oluşturulan ve görsel efektlerin kullanılarak, hayal gücünün sınırsız dünyasını bizlere sunuyor. Animasyon, dijital efektler, 3B modelleme gibi teknikler sayesinde, markaların yenilikçi ve dikkat çekici reklamları bizlere sunduğunu görüyoruz.

CGI reklamları, akılda kalıcı etkileri yanı sıra, reklam izlemeyi keyifli hale getiriyor. Aynı zamanda kolaylıkla paylaşıldığı ve gündem olduğu için, viral olma potansiyeli de oldukça yüksek. Reklam endüstrisinde yeni bir akım olan CGI reklamları, uzun süre görmeye devam edeceğiz gibi görünüyor.

CGI Nasıl Çalışıyor?

Görenleri Hayrete Düşüren CGI Reklam Nedir? CGI Nasıl Çalışıyor?

CGI, dünyadan alınan sahnelerin, kurgular ile birleşmesiyle oluşturulan reklamlardır. Ancak bu işleyişin karmaşık bir sisteme sahip olduğunu söyleyebiliriz. . Ancak sizler için temel adımları listeledik. CGI işleyişini merak edenler için temel adımlar şu şekildedir;

  • Bu reklamların ilk adımı modellemedir. 3D modelleme yapmak için bilgisayar programları kullanılarak, nesneler ve karakterler 3D modellere dönüştürülüyor.
  • CGI reklamlarının animasyon ile canlandırıldığını ve sahne akışının ilerlediğini görebilirsiniz. Bunun için de animasyon programları kullanılıyor.
  • Işıklama, gölgelendirme ve yeni dokular eklemek için renderleme aşamasına geçiliyor. Bu aşamada genel olarak görselin son rötuşları yapılıyor.
  • Entegrasyon aşaması da önemli bir adımdır. Burada yeşil ya da mavi bir perde yardımıyla CGI sahneleri gerçek sahnelerle entegre edilebilir.
  • Tüm efektler bir araya getirilerek, etkileyici bir müzik eklenebilir. Aynı zamanda metin eklemeleri de yapılabilir.

Tüm aşamalar tamamlandığında karşımıza etkileyici reklamlar çıkıyor. Ancak bu adımların doğru yapılması için birçok program kullanılıyor. Karmaşık görünse de sizler için adımları basit şekilde anlattık. Ancak burada en büyük güç, hayal gücüdür. İnsanları etkileyecek fikirler üretmek ve hayal gücüyle etkileyici bir reklam hazırlamak için, elbette bu konuda uzman, deneyimli ve başarılı zihinlere ihtiyaç var.

CGI Reklam Nasıl Hazırlanır?

Görenleri Hayrete Düşüren CGI Reklam Nedir? CGI Reklam Nasıl Hazırlanır?

Reklamcılık sektörü, geniş bir bilgi ağına ve uzmanlık gerektiren bir iştir. Elbette bu işte uzman olan birçok ajans ve deneyimli zihinler olduğunu söyleyebiliriz. CGI reklamları ise deneyim, hayal gücü ve teknolojinin birleşimiyle, ortaya mükemmel görsel şölenler çıkarıyor. CGI reklamlarının hazırlanma aşaması ise profesyonel bir süreç. Ancak genel süreci sizlere şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Reklam Konsepti: İlk olarak reklam konseptini belirlemek, markanın hedeflerini ve vermek istediği mesajı öğrenmek önemlidir. Görselleştirme yapılmadan önce, reklamın amacı, vermek istediği mesaj ve ulaşmak istediği kitle hakkında detaylı bir bilgi birikimine gerek duyuluyor.
  • Senaryo: Reklamın konsepti, ulaşılmak istenen kitle ve verilmek istenen mesaj gibi genel konular belirlendikten sonra, bir senaryoya ihtiyaç vardır. Bu durumda senaryo yazılır ve Storyboard çizilir.
  • 3D Modelleme ve Animasyon: En önemli aşamalardan biri de istenilen senaryoyu dijital ekranda görselleştirmektir. Bu konuda uzman kişiler, 3B modelleri, nesneler, karakterler ve animasyonlar oluşturuyor. Sonrasında reklamı, sanal gerçeklik ortamında gözler önüne seriyor.
  • Render: Render aşamasında detaylar incelenir ve renklendirilir. Aynı zamanda yüksek çözünürlüklü, kaliteli bir hale getirilir. Efekt eklemesi, sahne atmosferi gibi birçok detay, bu aşamada gerçekleşir.
  • Post-Prodüksiyon: Bu aşama ise reklamın final aşamasıdır. Efektlerin yenilendiğini, son düzenlemeler yapıldığını ve müzik/ses efektleri eklendiğini görebilirsiniz.
  • Dağıtım ve Yayın: Yayın aşamasında CGI reklamlarının, marka hedefi doğrultusunda çalışması yürütülüyor. Reklamın viral olmasını sağlayacak tespitler yapılır, TV, sosyal medya ya da internet ortamında, doğru zamanlarda paylaşılır.

Sizlere özetlediğimiz aşamalar, elbette profesyonel süreçlerdir. Ancak özetle bir CGI reklamı bu şekilde ortaya çıkıyor. Bir ekibin, hayal gücü, analizleri ve hedefleri doğrultusunda ilerleyen bu çalışmalar, etkileyici bir görsel şölenler olarak karşımıza çıkıyor.

CGI Reklamlarının Avantajı Nedir?

Görenleri Hayrete Düşüren CGI Reklam Nedir? CGI Reklamlarının Avantajı Nedir?

CGI reklamları sanatla teknolojinin buluşması sayesinde, büyüleyici görseller izlememizi sağlıyor. Bu reklamların, birçok avantajı olduğunu söyleyebiliriz. CGI reklam avantajlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Görsel Sonsuzluk: Dijital olmayan reklamların elbette bir sınırı vardır. CGI reklamları ise sonsuz bir hayal gücünü sizlere sunar. Hayal gücünüzle imkansız sayılan durumları bile gerçek hale getirebilirsiniz. Bu durum reklamların daha dikkat çekici ve akılda halıcı hale gelmesini sağlıyor.
  • Maliyet ve Zaman Tasarrufu: Bir reklam anlaşmasında senaryo oluşturmak, oyuncuları seçmek, kamera ekipleri ve çekim süreçleri için çok büyük bir ekip gerekiyor. Fiziksel olarak, istenilen alanı oluşturmak zaman alıcı ve maliyetlidir. CGI reklamları için de elbette uzman bir ekiple çalışılır. Ancak dijital ortamda istenilen efektleri almak, fiziksel ortama göre daha az zaman alan ve tasarruflu bir süreçtir.
  • Daha Etkileyici Görseller: CGI reklamları, fiziksel ortamda yapabileceğinizden çok daha üst düzeyde görsel efekt sunma olanağına sahip. Bu durum da insanların daha dikkat çekici bulmasını ve zihinlerinde yer edinmesini sağlıyor. Bu sayede reklamları unutulmaz hale getirebilir, herkesi etkileyebilirsiniz.
  • Hedef Kitleye Ulaşma Kolaylığı: Dijital platformlar sayesinde CGI reklamları binlerce kişiye kısa sürede ulaşır. Bu sayede hedef kitleye ulaşmak ve etkilemek daha kolaydır.
  • Marka Kimliği Güçlenir: Etkileyici bir senaryo ve görsel efekt ile akılda kalıcı görseller oluşturulabilir. Bu durumda, markanın ön plana çıkması, tanıttığı ürünün dikkat çekici hale gelmesini sağlıyor. Bu sayede, daha çok tanınan, büyük kitleye ulaşan ve elbette hedeflenen doğrultuda satış yapan bir marka olabilirsiniz.
  • Duygusal Bağ: Görsel efektler ile etkileyici ve duyuları harekete geçiren bir reklam oluşturmak, izleyen kitleyle duygusal bir bağ oluşturur. Bu durum markanın daha kalıcı hale gelmesini sağlayan ve bağlılık kuran bir özelliktir.

En Başarılı CGI Reklam Örnekleri

Görenleri Hayrete Düşüren CGI Reklam Nedir? En Başarılı CGI Reklam Örnekleri

CGI reklamları her geçen gün artış gösterse de bu konuda ön plana çıkan ve viral olan birkaç önemli marka olduğunu söyleyebiliriz. Bu markaları ve reklamlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Adidas 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi partneri olarak, CGI reklamında dev bir futbol topunun İstanbul Boğazı’nda yüzdürdü. Bu projenin ülkemizde büyük ilgi gördüğünü ve etkileyici bir görsele sahip olduğunu söyleyebiliriz.
  • Maybelline de CGI reklamıyla viral olan ve dikkat çeken markalar arasında yer alıyor. Markanın reklamında, bükülebilen fırçasıyla Londra sokaklarında Last Sensational Sku Hight maskarasını tanıttığını ve görsel şölen sunduğunu görüyoruz.
  • Rexona CGI reklamı da oldukça ilgi toplayan CGI reklamlarından birini bizlere sundu. Gri bir t-shirtü boğaz körüsünden sallandıran reklamıyla gündeme gelmeyi başardı. Bu sayede meşhur gri t-shirt testine yaratıcı bir şekilde vurgu yaptığını görüyoruz.
  • Axe markasının etkileyici CGI reklamını da izlemeyen yoktur. Herkes tarafından büyük beğeni toplayan bu reklam, bütün sokağa Axe sıkan ve görsel şölen sunan CGI reklamlarından bir tanesi.

Birçok markanın etkileyici DGI reklamlarıyla büyük ilgi kazandığını söyleyebiliriz. Bu sayede reklam sektörüne damga vuran CGI reklamları, her geçen gün ilginç ve etkileyici görsel şölenler ile karşımıza çıkabilir.

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.