Ceyhun İrgil Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili olan Ceyhun İrgil, 1965 yılında İzmir'de doğmuştur.
Ceyhun İrgil Kimdir

Ceyhun İrgil’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

 1988 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitiren İrgil, Erzurum‘un Olur ilçesine atandı.1989 yılına kadar Sağlık Grup Başkanlığı görevini yürüttü. Aynı yıl TUS sınavını kazanarak U.Ü.Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği’nde uzmanlık eğitimine başladı. 1982 yılına kadar Yeni Asır Gazetesi’nde çalıştı. Bu arada çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları yayınlandı.1983 yılında tıp eğitimini sürdürürken Hakimiyet Gazetesi’nde çocuk sayfası hazırladı. 1991 yılında İngiltere Southampton Üniversitesi General Hospital ve Royal South Hants Hospital’da hepatobilier cerrahi, endoskopik cerrahi ve meme cerrahisi bölümlerinde çalıştı. Ayrıca, İrgil, Almanya Goethe Üniversitesi Darmstadt Hastanesi Cerrahi ve Travmatoloji Kliniği’nde stajyer olarak bulundu. 1994 yılında genel cerrahi uzmanı olarak ihtisasını tamamlamasının ardından, U.Ü.Tıp Fakültesi Genel Cerrahi ve Acil Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1994-1996 yılları arasında U.Ü.Tıp Fakültesi İlk ve Acil Yardım Anabilim Dalı ve Acil Servis’in kuruluşunda görev aldı.

1996 yılında Teksas Üniversitesi Tıp Fakültesi (UTMB) Genel Cerrahi ve Meme Cerrahisi Kliniklerinde ve Prof. Dr. Traber ile Anesteziyoloji Laboratuarı’nda deneysel çalışmalara katıldı. Montana-St.Vincent Hospital’da (ABD) cerrahi kliniğinde acil cerrahi, Yellow Stone Health Center’daki Meme Hastalıkları Merkezi’nde meme hastalıkları konusundaki çalışmalara katıldı. Meme hastalıkları konusunda çalışmak için üniversiteden istifa ederek, 1997 yılında Bursa Onkoloji Hastanesi’nde çalışmaya başladı.

1996 yılında kurulan Meme Cerrahi Merkezi’nin ekibi içinde yer aldı. 2006 yılında İtalya Milan’da Avrupa Onkoloji Enstitüsünde Onkoplastik Cerrahi eğitimine katılarak, Onkoplastik Meme Cerrahisi sertifikasını aldı. 2009 yılında meme hastalıkları alanında, dünyada ilk kez “mastofobi” terminolojisini ve bu sorunun sistematiğini yayınladı.

 Dr. Ceyhun İrgil, Bursa Tabip Odası Yönetim Kurulu ve Yayın Kurulu üyeliği, Bursa Meme Hastalıkları ve Onkoloji Derneği, Bursa Acil Tıp ve Travma Derneği, Bursa Hepatobilier Cerrahi ve Organ Nakli Derneği, Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) ve MDKK kuruculuğu ve ilk yönetim kurulu üyeliklerinin yanı sıra, aynı derneklerde çeşitli zamanlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

1988 yılına kadar haftalık çocuk dergisi çıkartarak, derginin editörlüğünü yürüttü. 1985-1988 yılları arasında “Bursa” ve “Uludağ” çocuk kulüplerinin kuruculuğunu yapan İrgil, ayrıca haftalık sağlık, gençlik ve mizah sayfaları hazırladı.1994 yılında Bursa’nın ilk özel radyosu Radyoaktif’te radyo programları yaptı. Hakimiyet, Bursa Hakimiyet, Uludağ ve Olay gazetelerinde 1996 yılına kadar çalışan İrgil, Bursa’daki pek çok toplumsal projeye ve ilklere öncülük etti. Aktif medya çalışmalarına, AOS Onkoloji Hastanesi’ndeki görevine atandığında son verdi. 

Gönüllü olarak Bursa Araştırmaları Vakfı ve dergisinde aktif olarak görev yapan İrgil, aynı çerçevede Bursa Kent Müzesi Kurucular Kurulu Üyesi olarak, Kent Müzesi Projesinde görev aldı. Sağlık Çalışma Grubu başkanlığını yürüttü. Tüm Türkiye’de örgütlenen Meme Dernekleri Koordinasyon Kurulu’nun kurucusu ve ilk yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2003 yılında Bursa Omena Cerrahi Merkezi’ni kurmuştur.

Çeşitli dergi ve gazetelerde özellikle eğitim, sağlık, arkeoloji ve tarih konularında yayınlanmış birçok makalesinin yanı sıra, İrgil’in ulusal ve uluslararası tıp dergilerinde yayınlanmış veya kongrelerde sunulmuş 90 kadar araştırması bulunmaktadır. Bu araştırmalardan üçü uluslararası çalışmalar arasında ödüle layık bulunmuştur. 

2005 yılında geliri kanser hastalarının yararına bağışlanan ’’İçimdeki Gökyüzü’’ adlı şiir kitabı basıldı.Meme kanseri çalışmaları ve toplumsal projeleri ile tüm adaylar arasında ilk kez tam puan alan Dr. İrgil, Junior Chamber International 2005’te de “Kişisel Başarı” dalında Türkiye birincisi olmuştur. Yine 2005 yılında, Türk Tabipleri Birliği’nin düzenlediği fotoğraf yarışmasında, “Mavi Kapı” ve “Romantizm” temalı eserleri ile büyük ödül ve başarı ödülünü kazanmıştır. 2006 yılından buyana düzenli olarak Yaşayan Bursa ve internet ortamında 40.Yaş Mektupları ve Gezi Yazılarını sürdürmektedir. 

Dr.İrgil, Bursa Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) kuruluşuna katıldı. Yönetim kurulu üyeliği ve bir dönem başkanlığını yürüttü.2007 yılında Dünya Cerrahi Derneği (SIS) seçilmiş üyeliğe kabul edildi.

 2007 yılında Balıkesir Üniversitesi Bandırma Sağlık Y.O. öğretim görevlisi açığı nedeniyle, rektörlüğün resmi teklifi ile gönüllü olarak anatomi dersi öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. 2009 yılı yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi meclis üyeliğine seçildi.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Kent Konseyi üyeliğine seçildi.Tarihi Kentler Birliğine ve Sağlıklı Kentler Birliğine temsilci üye olarak seçildi.

 

Ceyhun İrgil’in Üye Olduğu Kuruluşlar

Uluslararası Cerrahi Derneği (ISS), Dünya Cerrahi Derneği (SIS), Türk Cerrahi Derneği, Bursa Tabip Odası,  Bursa Meme Hastalıkları ve Onkoloji Derneği (kurucu üye) , Bursa Acil Tıp ve Travma Derneği (kurucu üye), Bursa Hepatobilier Cerrahi ve Organ Nakli Derneği (kurucu üye), Meme Dernekleri Koordinasyon Kurulu (kurucu üye),  BUFSAD, Sivil Toplum Derneği (SİVİLAY) (kurucu üye), ANKEM Derneği, Onkoplastik Cerrahi Topluluğu (kurucu üye), Bursa Fotoimece Topluluğu(kurucu üye), Mahalli İdareler Derneği, BBŞB Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesidir.

Ceyhun İrgil, 25. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili olarak meclise girmiştir. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.