Mucize Geri Döndürme Duası | Çevirgel Duası Türkçe Anlamı

Çevirgel Duası, ayrılınan sevgili, boşanılan eş, kaybolan evlat için okunan bir geri döndürme duasıdır. İşte sevgiliyi geri getirmek için okunan dualar...
Mucize Geri Döndürme Duası | Çevirgel Duası Türkçe Anlamı

Sevgiliyi Geri Döndürme Duası Hakkında Bilgiler

Bu içeriğimizde eski sevgilinizi, eski eşinizi, eski arkadaşınızı veya geriye dönmesini istediğiniz herhangi birine tekrar kavuşabilmek amacıyla okuyacağınız mucize geri döndürme duasını sizlere sunuyoruz. Tesiri yüksek ve insanlar tarafından denenen bu dua hakkında bilgileri paylaşacağız. İşte Çevirgel duası nasıl edilir? ne zaman ortaya çıkmıştır? anlamı nedir?

Çevirgel Duası Nedir? Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?

Çevirgel duası en tesirli geri getirme dualarında birisi olarak bilinmektedir. Bu dua sayesinde ayrılınan sevgiliyi, boşanılan eşi, veya kaybolan evladı geri getirebilmeniz mümkündür. Bu duanın tarihi çok eski zamanlara kadar dayanmaktadır. 14. Yüzyılda okunmaya başlanmıştır. Eski kaynaklarda ismini Çevirgil duası olarak görebilirsiniz. İçinde ayetlerin ve esmaların da olduğu Türkçe bir duadır. Yani bu duanın bir kısmı Arapça bir kısmı ise Türkçedir. Türkçe kısımlar zaman içerisinde gittikçe sadeleşmiştir.

Çevirgel Duası Okunuşu

Çevirgel duası 4 ayrı bölümden oluşmaktadır. Duha suresi, 4 esmaya nida edilerek okunan Türkçe niyaz, Rum suresi 21’inci ayet ve fatiha suresi şeklinde okunan bir duadır.

Duha Suresi

Vedduha.
Velleyli iza seca.
Ma vedde’ake rabbüke ve ma kala.
Ve lel’ahıretü hayrün leke minel’ula.
Ve lesevfe yu’tıyke rabbüke feterda.
Elem yecidke yetiymen feava.
Ve vecedeke dallen feheda.
Ve vecedeke ‘ailen feağna.
Femmel yetiyme fela takher.
Ve emmessaile fela tenher.
Ve emma binı’meti rabbike fehaddis.

4 Esmaya Türkçe Niyaz

Bismillahirrahmanirrahim
Ya Vedud,
Yedi kat göğü ve yedi kat yeri yaratan sensin. Sen sonsuz kudret sahibisin. Onun gönlünün yedi katını da bana meylettir, beni onun gözüne güzel göster ya Rabbim.
Ya Mucip,
Tevrat'ı, Zebur'u, İncil'i ve Furkan'ı insanlara yol göstersin diye sen gönderdin. Kuran-ı Azumuşşan ile bizi nurlandıran da sensin. Onun da gönlünü önce iman ile sonra bizim sevgimizle doldur ya Rabbim.
Ya Cami,
Sen Adem'in, Nuh'un, Yusuf'un, Musa'nın, Harun'un, İsa'nın, şanı yüce Muhammed Mustafa'nın ve 124 bin peygamberin İlahısın. Sen dilediğin vakit dilediğin her şeyi bir araya getirme kudretine sahipsin. Bizim gönüllerimizi de bir araya getir ya Rabbim.
Ya Latif,
Sen sonsuz kerem ve ihsan sahibisin. Onu benimle beni onunla nasiplendir. Sen gönülleri evirip çevirensin. Bizim gönüllerimizi de birbirine çevir ya Rabbim.

Rum Suresi 21. Ayet

Bismillahirrahmanirrahim
Ve min ayatihı en haleka leküm min enfüsiküm ezvacel li teskünu ileyha ve ceale beyneküm meveddetev ve rahmeh inne fı zalike le ayatil li kavmiy yetefekkerun.

Fatiha Suresi

Bismillahirrahmanirrahim.
El hamdü lillahi rabbil alemin.
Er rahmanir rahıym.
Maliki yevmid din.
İyyake na'büdü ve iyyake nesteıyn.
İhdinas sıratal müstekıym.
Sıratallezine en'amte aleyhim ğayril mağdubi aleyhim ve lad dallin. (amin)

Çevirgel Duasını Kim Okumalıdır?

Çevirgel Duası yüzyıllardır genellikle kadınlar tarafından sıklıkla bilinen ve okunan bir dua olmuştur. Bu dua sayesinde o eski dönemlerden beri sevdiğini geri kazanan pek çok kadına ait olaylar anlatılmaktadır. Aynı zamanda bu duayı erkekler de okuyabilmektedir. Duayı okuyup tecrübe eden ve hayırlı neticeler alan çok sayıda erkek de bulunmaktadır. Yani bu dua herhangi bir cinsiyete yönelik olmayıp herkes tarafından okunabilen bir gifeni gerigetirme duasıdır.

Aşık Etme ve Kendine Bağlama Duası

Bu etkili geri getirme duası aynı zamanda aşık etme ve kendine bağlama duası olarak da okunabilir. Çevirgel duası aralarında hiçbir sorun bulunmayan çiftlerde okunduğunda muhabbeti artıran dua hükmü görmektedir. İnsanların daha mutlu bir ilişki sürmesine sebebiyet olur.

Çevirgel Duası Ne Zaman Okunur?

Çevirgel duası gibi dilek dualarının daha makbul kabul edildiği vakitler kadim eserlerde ifade edilmiştir. Genellikle böyle dualar sabah namazının eda edilmesinden sonra veya yatsı namazı sonrası okunmalıdır. Ancak büyük alimlerin daha çok yatsı namazından sonrasını işaret ettikleri bilinmektedir. Önemli olan asıl husus dua eden müminin huşu içinde dua edebileceği bir ortamda bulunmasıdır.

Çevirgel Duası Kaç Gün Okunmalıdır?

Geri döndürme veya çevirgel duası dediğimiz bu efsunlu dua 7 gece boyunca okunmalıdır. Duaya genel kaide olarak cuma gecesi başlanması ve perşembe gecesi bitirilmesi uygun görülmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus okumalar devam ederken sevgilinin dönmesi halinde duanın yarıda kesilmemesi ve 7 günlük okumanın mutlaka tamamlanmasıdır. 7 günlük okumalar bittikten sonra dilek gerçekleşmemişse aceleci davranmamalı, isyankar bir ruh haline kapılmamalı ve yüce Allah'ın her zaman kulları için en hayırlı olanı nasip ettiği unutulmamalıdır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Çevirgel duası okuyacak kişinin abdest alarak Allah'a el açması daha isabetli olur. Zira dua içinde Kuran sureleri de bulunmaktadır.

Dua edecek kişinin dua ettiğine dair başka şahıslara bilgi vermemesi yerinde olacaktır. Çünkü özel hayatı ilgilendiren mevzularda uluorta konuşmamak İslam ahlakına daha uygundur.

Duanın kabulünde en önemli unsurun içten dua etmek olduğu unutulmamalı ve tam bir teslimiyetle Allah'a sığınmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
104 Yorum