Çetin Osman Budak Kimdir? Hakkında Bilgi

Bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili olan Çetin Osman Budak, 1960 yılında Antalya’da doğmuştur. Cumhuriyet Halk Patisi Meclis Üyeleri arasında yer alan Çetin Osman Budak hakkında araştırmalar yaptık ve derledik.
Çetin Osman Budak Kimdir? Hakkında Bilgi

 Çetin Osman Budak Biyografisi

Çetin Osman Budak, 19 haziran 1960 yılında Antalya'da dünyaya gelmiştir. Annesinin adı Ayten, babasının adı ise Süleyman'dır. Çetin Osman Budak, profesyonel iş hayatına Özel bir şirkette Aknediz Bölge müdürü olarak göreve başladı. Aynı zamanda Çetin Osman Budak evli ve iki çocuk sahibidir.

cetin-osman-budak.jpg


Çetin Osman Budak Eğitim Hayatı

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi olarak seçilen Çetin Osman Budak, ilkokulu ve ortaokulunu Antalya'da okudu. Eğitim hayatında oldukça başarılı olan Çetin Osman Budak 9 Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

çetin osman budak eğitim hayatı


Çetin Osman Budak İş Hayatı

Çetin Osman Budak, Toprak Kağıt A.Ş. Bölge Müdürlüğü yaptı. Budak Kağıt Ltd. Şti.ni, ve Odak Kırtasiye Ltd. Şti.’ni kurdu. 2008 yılında ise Alman İGEPA firmasının pazarlama şirketinde ortak oldu. Çetin Osman Budak, 1995 – 1999 yılları arasında Meslek Komitesi Üyeliği ve Başkanlığı, 1999 – 2001 tarihleri arasında ATSO Meclis Üyeliği, 2001’de Yönetim Kurulu Üyeliği, 2005‘te Meclis Üyeliği, 2005’te Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2009 seçimlerinde ise Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. 2005 – 2009 yılları arasında TOBB Genel Kurul Delegesi olarak da görev yapan Budak, 2009 – 2013 TOBB Genel Kurulunda Yönetim Kurulu üyesi seçilmiştir. Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliğini yürütmekte, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Conventıon Bureau Yönetim Kurulu Başkanıdır.

çetin osman budak


Çetin Osman Budak'ın Üyesi Bulunduğu Sivil Toplum Kuruluşları

Türkiye Kağıt Meclisi Üyeliği, Uluslararası Kağıt Tüccarları Derneği üyeliği ve ANSİAD, ANTEV, Antalya Sualtı Sporları Klubü üyeliği bulunmaktadır. Çetin Osman Budak,  25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili olarak meclise girmiştir. Budak, CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birliklerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. 

çetin osman budak sivil toplum kuruluşları

NeOldu.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.