Ceren Moray Kimdir

O Hayat Benim isimli dizide canlandırdığı Efsun karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Ceren Moray, 5 Haziran 1985’de Diyarbakır’da dünyaya geldi.
Ceren Moray Kimdir

Ceren Moray Biyografisi

Oyunculuk kariyerine Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim alarak başladı. Daha sonra ise Haliç Üniversitesi Konservatuarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Kamera karşısına ise ilk kez Serseri Aşıklar isimli dizi ile geçti. Dizi, eski, yarım kalmış bir aşkın seneler sonra yeniden hatırlanmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Müjde Ar, Yeşim Büber, Levent Üzümcü ve Fadik Sevin Atasoy yer aldı.

Ceren Moray 2004’de ise Dayı isimli dizide rol aldı. Ailenin en küçük ve tek oğlu olan Ali, ailesinden ayrı bir evde yaşamaktadır fakat her gün bir problem nedeniyle ablaları ya da anne ve babası Ali’nin kapısını çalar. Ali bir yandan işiyle uğraşırken bir yandan da komik ailesine yardımcı olmaya çalışır. Dizinin başrollerinde ise Selim Erdoğan, Köksal Engür, Asuman Dabak, Akasya Asıltürkmen ve Necmi Yapıcı yer aldı. Daha sonra ise Nefes Nefese isimli dizide rol aldı. Dizi, İstanbul’un arka mahallelerinden birinde yaşayan bir grup lise öğrencisinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Sinem Kobal, Mehmet Aslan, Hakan Ural ve Ceren Moray yer aldı.

ceren-moray3.jpg

2007’de ise Kavak Yelleri isimli dizide Su karakterini canlandırdı. Dizi, çocukluktan beri yakın arkadaş olan Aslı, Deniz ve Efe’nin İzmir’den İstanbul’a kadar uzanan hikayesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Aslı Enver ve Dağhan Külegeç yer aldı. 2012’de ise İşler Güçler isimli dizide Zehra karakterini canlandırdı. Dizi, film çekmek isteyen üç kafadarın bu yolda verdikleri uğraşı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz yer aldı.

Daha sonra ise yayınlandığı ilk günden bu yana sansasyonlarla anılan dizi O Hayat Benim’de rol aldı. Dizi, yıllar sonra bir kızı olduğunu öğrenen bir adamın yaşadığı şoku ve sonrasında yaşanan düzenbazlıkları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ezgi Asaroğlu, Ceren Moray, Kerem Cem ve Sinan Albayrak yer aldı.

Rol Aldığı Filmler ve Diziler :

  • 2015 - Yok Artık (Sinema Filmi)
  • 2014 - 2015 - O Hayat Benim (Efsun) (TV Dizisi)
  • 2014 - Bi Küçük Eylül Meselesi (Berrak) (Sinema Filmi)
  • 2012 - İşler Güçler (Zehra) (TV Dizisi)
  • 2007 - 2010 - Kavak Yelleri (Sultan) (TV Dizisi)
  • 2007 - 2008 - Doktorlar (Senem) (TV Dizisi)
  • 2005 - Nefes Nefese (Ezgi) (TV Dizisi)
  • 2004 - Dayı (Simge) (TV Dizisi)
  • 2003 - Serseri Aşıklar (TV Dizisi)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.