Cenk Gönen Kimdir

Cenk Gönen, 21 Şubat 1988’de İzmir’de dünyaya gelen, Türk Milli Takımı’nda ve oynadığı diğer kulüplerde kalecilik pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Cenk Gönen Kimdir

Cenk Gönen’in Kulüp Kariyeri

Cenk Gönen, futbol yaşantısına ilk olarak doğduğu kentin köklü kulüplerinden Göztepe ile 1999 yılında başladı. Takımın alt yapısında kariyerinde devam ederken 2004 yılında Göztepe’nin A takımına yükseldi ve ilk kez profesyonel sözleşmeye imza attı.

Bir sezon forma giydiği takımında sadece 12 maça çıkan Cenk, 2005 yılında Denizlispor’a transfer oldu. Sezona takımın alt yapısında başladıktan sonra sadece bir Türkiye Kupası maçında oynadı ve daha da forma şansı bulamadı.

Tecrübe kazanması gerekçesiyle 2008 yılında sezonun ikinci yarısında Altayspor’a kiralandı. 12 maçta forma giydikten sonra kira süresi biter bitmez Denizlispor’a geri dönen Cenk Gönen, 2 yıl kalesini koruduğu takımda 35 maça çıktı.

2010-2011 sezonunda başında ise 1 Milyon Euro karşılığında Beşiktaş’a transfer oldu. İlk iki sezon takımında genellikle ikinci kaleci rolünde olan sonraki sezonlarda ise takımın birinci kaleciliğine kadar çıktı. 2010-2015 yılları arasında Beşiktaş'ın kalesini toplamda 63 kez forma giydi.

2015 yılında ise Süper Lig'in güçlü ekibi Galatasaray'a transfer oldu.

Cenk Gönen’in Milli Takım Kariyeri

Cenk Gönen ilk olarak Türkiye U-15 kadrosuyla Milli Takım tecrübesini yaşadı. Sonraki yıllarda da bütün genç takımlarda forma şansı yakalayan Cenk Gönen, 2011 yılında ise ilk kez A2 takımına yükseltildi. Burada 2 maç forma şansı yakaladıktan sonra 2012 yılında da ilk kez A Milli Takım’da forma şansı yakaladı. İlk formasını Gürcistan karşısında giydi.

Cenk Gönen’in Başarıları

Beşiktaş

  • Türkiye Kupası Şampiyonluğu : 2010-11

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.