Cemil İpekçi Kimdir

Tasarımları, özel yaşamı ve açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken dünyaca ünlü modacı Cemil İpekçi, 5 Ağustos 1948’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Cemil İpekçi Kimdir

Cemil İpekçi Biyografisi

Lise döneminde disiplini sevmediği için 12 okul değiştiridi. Üniversite eğitiminde babası iktisat okuması için Cemil İpekçi’yi Londra’ya yolladı. Fakat İpekçi, iktisat yerine Royal Academia of Art’ın moda bölümünde eğitim aldı. İlk evliliğini Zeynep isimli bir kadınla henüz 17 yaşındayken yapan Cemil İpekçi, ikinci evliliğini ise kendisinden yaşça büyük Belçikalı Lulue Bluemoon isimli bir kadınla yaptı.

Üniversite harçlığını çıkartabilmek adına uzun bir süre sahnelerde şarkı söyleyen Cemil İpekçi, Türkiye’ye döndüğünde müzik için telif gelse de kabul etmedi. Kariyerinin ilk adımlarını stilistlikle attı. Daha sonra kendi moda evini kurdu. Moda evinin ikinci şubesini Fransa’da açtı. Uzun bir süre çalışmalarında eski anadolu uyguarlıklarının esintisini sürdürdü. 1984’den sonra ise çağdaş motiflere hızlı bir dönüş yaptı. 2002’de önce Türkiye sonra Dünya Güzeli seçilen Azra Akın’ın elbisesini tasarladı.

Ardından Şişli Belediyesi’nin temizlik çalışanlarını kıyafetlerini tasarladı. Tasarımlar hem yazlık hem kışlık olarak üretildi. Uzun bir süre Mardin’da moda çalışmaları yapan ve defileler düzenleyen Cemil İpekçi, Vali Hasan Duruer’in görevinden alınmasından sonra Mardin’i terk etmiştir. Ayrıca üniversitelerde başörtüsü serbestliği için, başörtüsü üniversitelerde serbest kalan kadar tesettür defilesi yapmayacağını söyledi.

Mardin’den sonra bir süre Bodrum’da yaşayan ünlü modacı, 2015’de Bu Tarz Benim isimli yarışmada jüri koltuğunda oturdu. Yarışmada Cemil İpekçi’nin yanı sıra Umut Eker, Siber Arna ve Chole Loughnan yer aldı. Sunuculuğunu ise Ebru Akel üstlendi.  

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.