Cemil Büyükdöğerli Kimdir

Kavak Yelleri isimli dizide canlandırdığı Atakan karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Cemil Büyükdöğerli, 24 Aralık 1980’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Cemil Büyükdöğerli Kimdir

Cemil Büyükdöğerli Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen genç oyuncu, lise eğitimini tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi’nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra pek çok dizi ve filmde yer aldı. Kamera karşısına ilk kez Buğra isimli kısa film ile geçen Cemil Büyükdöğerli, Kavak Yelleri isimli dizide canlandırdığı Atakan karakteri ile tanınmaya başladı. 

 

2005’te Dikkat Şahan Çıkabilir isimli programda Fahrettin Toprak karakterini canlandırdı. Dizi, Şahan Gökbakar’ın yazdığı kısa skeçlerden oluşan komik bölümleri anlatıyor. Dizinin kadrosu her bölümde konuk olan oyunculardan oluşuyor.  2005’te Gen isimli filmde yer aldı. Film, yeni atandığı bir akıl hastanesinde korkunç zamanlar geçiren çiçeği burunda bir doktorun yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Doğa Rutkay, Yurdaer Okur, Şahan Gökbakar ve Haldun Boysan yer aldı. Film, pek çok ödülün de sahibi oldu. 

cemil-3.jpg

2008’de Kavak Yelleri isimli dizide Atakan karakterini canlandırdı. Yayınlandığı dönemin sevilen gençlik dizilerinden olan Kavak Yelleri, Aslı Deniz, Efe ve Mine’ni İzmir ve İstanbul arasında yaşadığı maceraları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Dağhan Külegeç, Aslı Enver, İbrahim Kendirci ve Pelin Karahan yer aldı. 2012’de ise Göl Zamanı isimli filmde Ahmet karakterini canlandırdı. Film, Anadolu gezisi sırasında birbirlerine aşık olan Elif ve Refik isimli bir gencin yıllara yayınlan aşkını anlatıyor. Filmin başrollerinde Begüm Birgören, Emre Canpolat, Didem Balçın, Cemil Büyükdöğerli ve Mehmet Atay yer aldı.  

cemil-4.png

Genç oyuncu 2014’te ise Karadayı isimli dizide Hilmi karakterini canlandırdı. Dizi, babasının suçsuz olduğundan emin olan Mahir isimli bir adamın, adliyeye sızmasını ve sonrasında yaşanan olayları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Bergüzar Korel, Çetin Tekindor ve Kenan İmirzalıoğlu yer aldı.

 

 Cemil Büyükdöğerli, Başrollerini Kadir Doğulu, Müstafa Üstündağ, Seda Bakan ve Dolunay Soysert’in rol oynadığı "Bana Sevmeyi Anlat" dizisinde Onur karakteriyle ekranlara geldi.

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Bana Sevmeyi Anlat- 2016
  • Karadayı-2014
  • Göl Zamanı -2012
  • Kısmetim Otel -2007
  • Kavak Yelleri - 2007
  • Gen-2005
  • Dikkat Şahan Çıkabilir -2005
  • Buğra -2003

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum