Çemberlitaş'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çemberlitaş semti, Fatih ilçesine bağlıdır. Bu semtte Osmanlı'ya ait birçok tarihi eser bulunmaktadır. Çemberlitaş'tan geçen tramvay hattını kullanarak kolaylıkla ulaşabilir ve bu semti gezebilirsiniz.
Çemberlitaş'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Çemberlitaş Sütunu

İmparator I. Konstantin, adına yapılmış bir eserdir. M.S 330 yıllarında yapılan eser, Roma’da bulunan Apollon tapınağından sökülerek meydana dikilmiştir. Sütun, 8 ayrı parçadan oluşmaktadır. Bu parçalar birleştirilerek 57 metre uzunluğuna getirilmiştir. Günümüze gelene kadar birkaç kez onarım görmüştür.

 

cemberlitasta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-003.jpg

 

Çemberlitaş Hamamı

1548 yılında yapılan Hamamın, mimarisi Mimar Sinan’a aittir. Hamam, III. Murat’ın annesi Nur Banu Sultan’ın istediği üzerine yaptırılmıştır. Osmanlı mimarisinin güzelliğini yansıtan bu hamam görülmesi gereken bir eserdir.

 

cemberlitasta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler.jpg

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi

Basın Müzesi, 1988 yılında açılmıştır. Müze, Türkiye’nin ilk ve tek basın müzesidir. Müzede, eski daktilolar, düz baskı makinesi, prova tezgahları ve taşbaskı örnekleri sergilenmektedir.

 

cemberlitasta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-002.jpg

 

Nuruosmaniye Camii

1748 – 1755 yılları arasında inşa edilen camii, ilk Barok özellikli cami olarak bilinmektedir. Camii, Osmanlı mimarisinde farklılık yaratan bir eserdir. III. Osman döneminde yapılan camii, önemli eserlerden biridir.

 

cemberlitasta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-004.jpg

 

Keçecizade Fuat Paşa Camii

Keçecizade Fuat Paşa Camii, 1870 yılında inşa edilmiştir. Tazminat dönemi Sadrazamlarından olan Fuat Paşa, vefat etmiş ve caminin bahçesine defnedilmiştir.

 

cemberlitasta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-001.jpg

 

Gazi Atik Ali Paşa Camii

Gazi Atik Ali Paşa Camii, Bosnalı Gazi Hadım Ali Paşa, tarından yaptırılmıştır. 1496 yılında inşa edilen camii, mimarisi ile göz dolduran eserler arasındadır. 

 

cemberlitasta-gezilip-gorulmesi-gereken-yerler-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.