Cemalettin Kani Torun Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili olan Cemalettin Kani Torun, 1959 yılında Artvin'de doğmuştur.
Cemalettin Kani Torun Kimdir

Cemalettin Kani Torun’un Eğitim ve Çalışma Hayatı

1984 yılında, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Bursa Alacahırka Sağlık Ocağı’nda doktor olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Mardin, İstanbul ve Trabzon’da gibi illerde hekimlik yaptı. Bu dönemde Marmara Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalıştı. 1996 yılında araştırma çalışmaları için İngiltere’ye gitti. Orada yaşadığı sırada Yeryüzü Doktorları isimli gönüllü yardım kuruluşunun kurucuları arasında yer aldı. Torun, 2011 yılında Somali’ye Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. 2014 yılına kadar bu görevi sürdürdükten sonra, aynı yıl, “İnsani yardımlar ve yurtdışına yönelik kalkınma yardımları konularından sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı” görevine atandı.

Cemalettin Kani Torun, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili olarak meclise girmiştir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.