Cemal Toktaş Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Evlat isimli film ile geçen başarılı oyuncu 1 Ocak 1983’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Cemal Toktaş Kimdir

Cemal Toktaş Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen başarılı oyuncu, lise eğitiminden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra pek çok dizi ve filmde yer aldı. Kamera karşısına ilk kez Evlat isimli filmde canlandırdığı Barış karakteri ile geçti. Cemal Toktaş, başarılı oyuncu Nergis Öztürk’le evlidir. 

2006’da Sıla isimli dizide Azad karakterini canlandırdı. Dizi, yaşadıkları yöredeki kan davasını bitirmek için tanımadığı bir adamla evlendirilen Sıla isimli genç bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Cansu Dere, Mehmet Akif Alakurt, Esra Eronat ve Menderes Samancılar yer aldı. Ardından da Doktorlar isimli dizide Ozan karakterini canlandırdı. Dizi, bir hastanede yaşanan olayları ve doktorların yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Kutsi, Yasemin Ergene, Yağmur Atacan, Bekir Aksoy ve Melike Güner yer aldı. 

Cemal Toktaş daha sonra yönetmen ve senaristliğini Tuna Kiremitçi’nin yaptığı Adını Sen Koy isimli filmde Ilgaz karakterini canlandırdı. Film, evleneceği kadını en yakın arkadaşlarından biriyle tanıştırdıktan sonra hayatı alt üst olan Can isimli bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerine Ali İl, Melis Birkan, Cemal Toktaş ve Ahmet Mümtaz Taylan yer aldı. 2009’da ise Güneşi Gördüm isimli filmde Kadim karakterini canlandırdı. Film, köylerini zorla boşalttıktan sonra göç eden iki ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Mahsun Kırmızıgül, Demet Evgar, Altan Erkekli ve Buğra Gülsoy yer aldı. Cemal Toktaş, filmde canlandırdığı Kadim karakteri ile Yeşilçam ve Sadri Alışık Ödülleri’nde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu. 


2012’de ise Böyle Bitmesin isimli dizide Avukat Yusuf karakterini canlandırdı. Dizi, boşanma olaylarının azaltılması ve aile içi huzurun artması için bakanlık içinde kurulan küçük bir ekibin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Nergis Öztürk, Cemal Toktaş, Yeliz Kuvancı, Kaan Çakır ve Tomris İncer yer aldı. 2014’te ise Fakir Baykurt’un aynı adlı romanından esinlenerek uyarlanan Yılanların Öcü isimli dizide Bayram karakterini canlandırdı. Dizi, Fatma isimli genç bir kızın köye gelmesi ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde Hande Soral, Cemal Toktaş, Ahmet Varlı ve Korel Cezayirli yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmler

  • Yılanların Öcü-2014
  • Böyle Bitmesin- 2012
  • Tövbeler Tövbesi -2011
  • Güneşi Gördüm -2009
  • Adını Sen Koy -2009
  • Kara Köpekler Havlarken -2008
  • Sıla-2006
  • Doktorlar -2010
  • Şeytan Ayrıntıda Gizlidir -2004
  • 24 Saat - 2004
  • Evlat -2003

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.